Başbakan Davutoğlu'ndan Sınır İhlali Yapan Rusya'ya Sert Tepki - Son Dakika
Güncel

Başbakan Davutoğlu'ndan Sınır İhlali Yapan Rusya'ya Sert Tepki

Başbakan, hava sahasının ihlaline ilişkin "Uçan kuş bile olsa Türkiye sınırlarını ihlal ederse gereken yapılacaktır. Rusya 'sehven' olduğunu söyledi" dedi.

05.10.2015 13:31  Güncelleme: 14:12
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Başbakan Ahmet Davutoğlu, katıldığı bir televizyon programında hava sahasının ihlaline ilişkin açıklamada bulundu.

"SINIRIMIZI KİM İHLAL EDERSE..."

Davutoğlu, "Türkiye Cumhuriyeti hava sahası Türk Silahlı Kuvvetleri'nin denetimindedir. Kim olursa olsun angajman kurallarımız bellidir. Etrafımızda krizler yaşanıyor. Bu ortamda Türkiye'nin tedbir halinde olması lazım. Tavrımız çok açık. Kim sınırlarımızı ihlal ederse önce uyarırız, dostça uyarırız. Suriye meselesi bir Türk-Rus krizi değildir. Hangi ülke olursa olsun." dedi.

DAVUTOĞLU: RUSYA 'SEHVEN' DEDİ

Davutoğlu sözlerini şöyle sürdürdü:

"Suriye, Rusya'nın değil ama Türkiye'nin komşusu. Türkiye'nin sınırları ihlalini dost düşman kimseye tavsiye etmeyiz. Türkiye ile ilişkileri olan Rusya dikkat eder, bize bildikleri budur. Rusya olayın 'sehven' olduğunu söyledi."

İşte Davutoğlu'nun açıklamalarından satır başları:

"UÇAN KUŞ BİLE OLSA..."

"Rusya'ya gerekli diplomatik girişimlerde bulunduk. Bir daha bunun tekerrür edilmemesi bakanlığımız tarafından söylendi. Bu sabah Rusya da aradı, "sehven" olduğunu söylediler, tekrar etmeyeceğini ilettiler. TSK, tam olarak talimatlandırılmıştır. Uçan kuş bile olsa Türkiye sınırlarını ihlal ederse gereken yapılacaktır.

"TÜRKİYE'NİN SINIRLARINI İHLAL ETMEYİ DOST, DÜŞMAN KİMSEYE TAVSİYE ETMEYİZ"

Rusya'nın sivil halka dönük bu operasyonlarına da karşı da 7 ülke ortak bildirge yayınladı. Suriye Rusya'nın komşusu değil ama Türkiye'nin komşusu. Türkiye'nin sınırlarını ihlal etmeyi dost düşman kimseye tavsiye etmeyiz.

Rusya bu politikalarından Türkiye'yi rahatsız edecek politikalardan uzak durur, bunu bize de bu sabah böyle ilettiler. Halkını katleden bir diktatörün yanında durmak kimsenin menfaatine değil.

"RUSYA'NIN DEVREYE GİRMESİ ÇOK YANLIŞ"

Suriye krizi dün başlamış değil. 4 yıldır BM'yi harekete geçmeye çağırdık. Diğer ülkelere müttefik ülkelere bu rejimin baskılarına karşı ortak çekirdek oluşturduk. 4 yıl sonra herkesin bir muhasebede bulunması lazım. İşleyen bir süreç söz konusu olmadı. Karşılıklı bir savaş psikolojisine girildi, Rusya'nın doğrudan müdahil olması, Esad'ın "Ben savaşacak kimse bulamıyorum" tavır içine girdiği bir dönemde, Rusya'nın devreye girmesi çok yanlıştır. IŞİD'e karşı ise biz de destek verelim ama o bölgelerde ılımlı muhalefet var IŞİD, yok. Rakka'ya dönül bir operasyon var. Rusya ile kanallarımız açık konuşuyoruz. Umarım yanlış tutumlardan vazgeçerler.

"TÜRKEŞ DIŞINDA MAHALLE BASKISINA DAYANAN ÇIKMADI"

Seçime gitme kararı alındığında milletvekillerini bakan olmaya davet ettiğimde CHP ve MHP kendi milletvekillerine baskı yaptı. İki partinin bu sorumluluğu üstlenmemesinin izah edilmesi mümkün değil. Sayın Türkeş dışında mahalle baskısına dayanan çıkmadı. CHP ve MHP bu sorumluluğu almaktan kaçındılar. Kılıçdaroğlu ve Bahçeli konjektürel hesaplarla kaçtılar. Biz de kaçsaydık ülkenin hali ne olurdu?

YSK'DAN SANDIK TAŞIMA KARARINA RET

YSK'ya Anayasa'nın verdiği yetki. Çıkan karara saygılıyız. Ama saygılı olmak kararın doğru olduğu anlamına gelmez. Bu şartlarda böyle talep geldiyse ki geldi YSK'nın bunu göz önüne alması gerekirdi.

Bizim doğru olmadığımız karardır. Kritik dönemde bir yetki aşınması söz konusudur. Doğru olmadığına inandığımız karardır. Hükümet olarak Türkiye'nin her yerinde tedbir alırız. Karar böyle olmasa idi halkın sisteme güvene artardı. Daha rahat sandığa giderdi.

VAATLERE "KAYNAK" TARTIŞMASI

Biz ne dersek halk bu gerçekleşebilirdir der. Biz bir şey söyledik mi hesap, kitap yapıp söyleriz. Kaynak tartışması açabilirler. Biz verdiğimiz sözü yaparız, kaynağını da buluruz. Hesaplara göre taahhütlerimizin maliyeti 19 milyar TL civarında GSMH'mızın yüzde 1'i nispetinde. CHP ve MHP'nin 150 milyar TL civarında.
7 Haziran'da bu vaatlerin bir kısmı vardı. Şimdi 1000 lira olan emekli maaşlarında alınan bin 200 lira katkı emeklilerimize uygulanmaya başladı. 1100 liranın altında olan emeklilerimize 2400 lira veriyoruz. 1000 liranın altında maaş alan emeklimiz pek kalmıyor. İşini kurmak isteyen genç sermaye eksikliği çekmeyecek. 1 yıl içinde ilan ettiğimiz yeni projelerin çoğunda bunların özleri var: beyannameye yerleştirdik. Şimdi imkanlarımızı ve gelirlerimizi değerlendirerek bu anlamda halkın taleplerini göz önüne alan tutum sergiledik.

"ALEVİLERİN SORUNLARINI TEK TEK ÇÖZECEĞİZ"

Anadolu İslami geleneğine bir kurumsallaşma imkanı olmalı. Alevi geleneği, Sunni geleneğinin karşıtı değildir. Alevi geleneğinin kurumsal özelliğinin korunması lazım. Cemevlerinin hukuki statüye kavuşmayı için kanunlara değişiklik yapacağız. Alevi vatandaşlarımızın sorunlarını tek tek çözeceğiz.

Dede geleneğinin yaşaması için alınması gereken tedbirleri alacağız. Bu gelenekleri yaşatmak zaaf değil, güçtür. İrfanı öldürerek, paraya mahkum ettik. İnsanların derinlemesine yaşacağı mekanları yok ettik. Şimdi bunları doğru yerlerde tanımlayacağız.

"BAHÇELİ HATASINI KEŞFETMİŞ"

1 Kasım'a 7 Haziran'daki tablo çıkmasın diye gidiyoruz. Bu sefer 7 Haziran'a göre farklı tablo çıkacak tek başına iktidar olacağız. Nihayet Bahçeli hatasını keşfetmiş. 7 Haziran'dan sonra MHP'ye iktidara ortak olma şansı olmuştu. Bahçeli açıklamaları ile kapıyı kapattı. Buna rağmen gittik. O, CHP ile konuşun dedi. İlk görüşmemizde söyledi. Biz hükümet olmayı düşünmüyoruz dedi. MHP seçmeni ki çok duyarlı seçmendir. Biz halkın kapısını çalmışız. Halk bizi kimseye muhtaç etmeyecek. Bahçeli reddettiği teklif ile karşı karşıya kalacak.

MERAL EKŞENER'E ADAYLIK TEKLİF EDİLDİ Mİ?

Adaylık teklifi gitmedi. Bizden Meral Akşener'e bakanlık teklifi gitti. Bakanlık teklifini yaparken devlet tecrübesini esasa aldım. Sayın Akşener çok değerli devlet tecrübesi olan hanımefendidir.

"PROMTER ARAÇ"

Promter üzerine çalışmış değilim. Bu ilk tecrübeydi. 2.5 saat konuşmada doğaçlama yaptığınızla muhattabınızla başka bir ilişki kuruyorsunuz. Bunlar araçtır. Abartmamak lazım. Kullanılmasını da kullanılmamasını da abartmamak lazım. Promter nihayet araç, muhteva ve zihin önemli.

ÖĞRETMEN ATAMALARI

Öğretmen atamaları, ne kadar atarsanız atayın daha fazla talep geliyor. Eğitim fakültelerini yeniden yapılandırma kararı aldık. Öğretmenlerimizin hem özlük haklarını hem de kapasitelerini arttırmak için çalışma yapıyoruz. Benim ilkokulda iki öğretmenim vardı. Müzeyyen ve Fitnat hanım. Müzeyyen öğretmenimin bana yazmış olduğu 1 sayfalık metin var bu metni hep okurum. Öğretmenlik enm kutsi görevlerden biridir.



Başbakan Davutoğlu\'ndan Sınır İhlali Yapan Rusya\'ya Sert Tepki

Son Dakika Güncel Başbakan Davutoğlu'ndan Sınır İhlali Yapan Rusya'ya Sert Tepki - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (111)

  • Jingsaw: Ülkemin insanları hainlikte sınır tanımıyorlar bir rusların altına yatmadiginiz kalmıştı onuda basardiniz. Ayrıca bu dünyanın birde obur tarafı var herkesin hesap vereceği işte o zaman ben sizi gideceğim bir rüya gibi gelip geçer sanma her anın nasıl geçeceğini biliyormusun öylece söyleyip çekileceğini mi sanıyorsun oyun daha yeni başlıyor. Adil olan Allah i seviyorum iyiki sonunda inkar ettiğiniz adalet var. 73 1 Yanıtla
  • baglar: Ahmet hoca sen hergün irak hava sahasını ihlal ediyorsun gücün ona yetiyor sikiyorsa yunan hava sahasını ihlal etsene 16 46 Yanıtla
  • mehmet mehmet : alevilerin sorunlarını niye cozmediniz şimdiye kadar . jeton yenimi düştü ey akp 8 44 Yanıtla
  • ali: küçük enişte tepki vermeyidemi biliyodu 5 33 Yanıtla
  • ak parti sonuna kadar: ulan kro lar başınıza taş düş se akp diyorsunuz 1 kasımda sesinizi kesecez 6 28 Yanıtla
  • ohaaaakiskanma: bak putin akıllı yoksa seni de kinariz 25 4 Yanıtla
  • türk kürt kardeşlıgı: bu uyarıyı duyan rusya çok korkmuştur ruslar abdye abye kafa tutmuş bir ülke putın kimseyı takmaz senıde takmaz davutoglu önce sen kendı ülkendekı insan hakları çöz sonra surıye polıtıkası yap esad zülüm yapıyor sizde bugün güneydoguda kürtlere zülüm yapıyorsunuz 11 14 Yanıtla
  • 21....21dbakır: rusya çok korktu senden davut abı putının ödü koptu bu ne sertlık vay vay vay hele bak 7 13 Yanıtla
  • jaguar: Laaa Abd bile Rusyaya ses cikartamiyor biz cikartiyoruz ne guldum laaaa zuhahahaha dünya devi ayağını denk al ha zuzuzuzuzzyhahaga 14 6 Yanıtla
  • .....................: sana bi koyun bile emanet edilmez. 19 1 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız

Advertisement