Başbakan'a Meydan Okuyan Kılıçdaroğlu, "Eğer Erkeksen Karşıma Çıkarsın" Diye Seslendi - Son Dakika
Güncel

Başbakan'a Meydan Okuyan Kılıçdaroğlu, "Eğer Erkeksen Karşıma Çıkarsın" Diye Seslendi

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a çağrıda bulunarak, "Erkeksen, senin istediğin havuz medyasında, haram medyasında, senin istediğin gazetecilerle, sadece Sosyal Sigortalar Kurumunu görüşmek üzere oturalım. Sen soracaksın.

22.07.2014 16:05
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a çağrıda bulunarak, "Erkeksen, senin istediğin havuz medyasında, haram medyasında, senin istediğin gazetecilerle, sadece Sosyal Sigortalar Kurumunu görüşmek üzere oturalım. Sen soracaksın. İstediğin soruyu sor, arzu ediyorsan yanına Melih Gökçek'i de alabilirsin. Ben ona sadece bir soru soracağım. Sen bu 250 bin doları hangi hayır kurumuna verdin? Eğer erkeksen karşıma çıkarsın. Kıvırmak yok, arkadan konuşmak yok" dedi.

-"EKMELEDDİN BEY, ORTADOĞU SORUNUNUN ÇÖZÜMÜ AÇISINDAN ASLINDA ÇOK ÖNEMLİ BİR FIRSAT SUNUYOR BİZE"-

Partisinin grup toplantısında konuşan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, özetle şunları söyledi:

"Önümüzde cumhurbaşkanlığı seçimleri var. Ekmeleddin Bey, Ortadoğu sorununun çözümü açısından aslında çok önemli bir fırsat sunuyor bize. Ortadoğu'da bir ağırlığı var. İslam dünyasında bir ağırlığı var. Batı da bir ağırlığı var. Sözü dinlenen birisi. Ve önemli bir fırsatı yakalamış durumdayız. Türkiye eğer Ortadoğu bataklığından çıkmak istiyorsa, yeniden sözü dinlenen bir ülke konumuna gelmek istiyorsa, saygın bir ülke olmak istiyorsa tercihini Ekmeleddin Bey'den yana yapmak durumundadır. Eğer bu tercihi yapabilirsek Ortadoğu'daki rolümüz saygın bir rol olacak. O nedenle hepimize büyük görevler düşüyor.

Diyarbakır'dan gelen bir davet üzerine Diyarbakır'daki sivil toplum örgütlerinin toplantısına katılmıştım. Erdoğan kalktı dedi ki, "Bu Kılıçdaroğlu var ya, Kılıçdaroğlu Diyarbakır'da bir otelde konuştu'. Hayatımda duyduğum en saçma şeylerden birisi. Nerede konuşsaydık, sivil toplum örgütünün daveti üzerine gittik. Onlar soru soracaklar, biz de cevap vereceğiz. Anlattık. Çok rahatsız olmuş, neden, "efendim biz sorunu çözeceğiz, şu CHP var ya şu CHP bunlar karşı çıkıyor, onun için biz bunları yapamıyoruz' bu kozu da elinden aldık. Elinden alınca beyefendi rahatsız oldu.

-"BUNU YAPMAK İÇİN ADAM DA YÜREK LAZIM"-

Şimdi ben ona söylüyorum, eğer sen benim yaptığımı yapabilirsen seni kutlayacağım. Sen de o sivil toplum kuruluşlarının davetine icabet et, seni de çağırıyorlar. Git sen de, aynı otel de ama istiyorsan meydan da onlar sana soru sorsunlar sen de cevabını ver. Yapabilir misin? Bunu yapmak için adam da yürek lazım, yürek lazım, yürek, cesaret lazım. Olaylara adam gibi bakmak lazım. Sorunları çözme de samimi olmak lazım. İçten pazarlıklı olmamak lazım. Biz böyle bir partiyiz. Gittim, konuştum, bütün sorulara da yanıt verdim.

- "CESARETİN VARSA GİT"-

Şimdi sıra sende, cesaretin varsa git, ama istiyorsan havuz medyasında, havuz medyası diyoruz arkadaşların bazıları itiraz ediyorlar, ya havuz güzel bir şey bu haram medya diyorlar. Haram medyadan da al yanına birkaç kişi

Şimdi sana söylüyorum, yüreğin varsa, cesaretin varsa, davetlisin, sen de git sorulara cevap ver.

Libya ile ilgili Dışişleri Bakanlığı bir açıklama yaptı,. "Aman Libya'ya gitmeyin, Libya'daki Türklerde buraya gelsinler'.

-"İNŞALLAH BANA KARDEŞİM FALAN DEMEZ"-

Kıbrıs Barış Harekatının yıldönümüydü geçen 20 Temmuz. Kıbrıs Barış Harekatıyla Libya arasında özel bir dostluğumuz oluştu. Batılılar bize ambargo uyguladılar, uçak yakıtı vermediler, bütün bunları aşmamıza yol açan rahmetli Kaddafi'ydi. Kaddafi bütün hangarlarını açtı, bize uçak yakıtı gönderdi, jetlerimiz için tekerlek de gönderdi. Ama bunlar geldiler, Kaddafi'yi sırtından bıçakladılar ve linç ettiler. Davutoğlu, bavuluna para doldurup Kaddafi'nin öldürülmesinden sonra koşa koşa Libya'ya gitti acaba bir şeyler kapabilir miyiz diye. Suriye'de ne olduysa Libya'da da aynı şey oldu. Kime kardeşim dediyse oraya felaket getirirdi, o nedenle söylüyorum, inşallah bana kardeşim falan demez.

Bugün grup toplantısı yapmış, önceden de açıklamış, Kılıçdaroğlu ile ilgili bir film göstereceğiz diye. Biz de merakla bekledik, çünkü oğlum parayı sıfırla diye bir konuşma yapmadık, ablasını göndermedik, rüşvet yemedik, haram yemedik, acaba bu nedir diye ben de merak ettim. Meğer Savaş Ay bir dönem bir program yapmış, o programla ilgili gösteriyor, beni takip ediyor, ben arada bir gösteriyorum ya onun yalanlarını, onun nasıl malı götürdüğünü, o da bugün buna benzer bir şey yapmaya çalışıyor, diyor ki, "gafil Kılıçdaroğlu şerefli ol, omurgalı ol, ecdadından dik durmayı öğren' diyor.

-"BEN ŞEREFLİ OLMAYI BABAMDAN ÖĞRENDİM"-

Ben şerefli olmayı babamdan öğrendim. Çünkü haram lokma yemem. Omurgalı olmayı ailemden, çevremden, arkadaşlarımdan öğrendim. Öğretmenlerimden öğrendim omurgalı olmayı. Ecdadından dik durmayı öğren, eyvallah, ecdadımdan dik durmayı öğrendim. Çünkü ben hiçbir zaman bizim askerin başına çuval geçirirken çark etmedim.

Ben bunları biliyorum da bu nitelikler sen de var mı acaba ben onu merak ediyorum.

-"ŞEREFTEN BAHSEDİYOR, HANGİ ŞEREF, HERHALDE BİR ARKADAŞI ŞEREF VAR ONDAN BAHSEDİYOR"-

Yalan, kimse eline su dökemez. Şereften bahsediyor, hangi şeref, herhalde bir arkadaşı Şeref var ondan bahsediyor.

-" OMURGA YOK Kİ, OMURGALI OLSUN"-

Omurgalı olmaktan, eee omurga yok ki, omurgalı olsun. Bugün söylediğini yarın yalanlıyor. Eşini, ailesini, ülkesini kişisel kariyeri için kullanıyor. Çocuklarını bile kişisel kariyeri için kullanıyor.

-"YALANIN BÜYÜK USTASI"-

Yalanın büyük ustası. Sadece ben söylemiyorum bütün dünya biliyor.

Diyor ki, "Kılıçdaroğlu'nu kurtardık' diyor. Rahşan affı kurtardı diyor. Bürokraside çalışmışız 27,5 yıl. Maliye Bakanlığına bakıyorlar bir şey yok. Bağ Kur'a bakıyorlar bir şey yok. Hesap uzmanlığı dönemine bakıyorlar bir şey yok. Sosyal Sigortalar Kurumu son görev yaptığım yer, oraya bakıyorlar. 11.11. 2008, teftiş kuruluna bir görev veriyorlar, diyorlar ki, 90'lı yıllarda, benim genel müdürlük yaptığım dönemdeki bütün inşaat ihalelerini inceleyin, bir şey bulacak yok, bunlar da inceliyor, 2 yıl, sonunda 21 Haziran 2010'da bir rapor veriyorlar. Tek sayfalık metin. Araştırdık diyorlar, baktık diyorlar, her tarafı inceledik diyorlar, sonunda ki cümle şöyle; yapılacak herhangi bir işlemin bulunmadığından olurlarınıza arz ediyorum.

Bütün uğraşmasına rağmen bir şey bulamıyor. Bulamazsın kardeşim, çünkü bana haram yememeyi öğrettiler, kul hakkına el uzatmamayı öğrettiler, yalan söylememeyi öğrettiler. Ben bunu böyle bilirim. Onun için biz şerefli olduğumuzu kabul ederiz. Namuslu olduğumuz kabul ederiz.

-BAŞBAKAN'A ÇAĞRIDA BULUNDU-

Şimdi ben ona çok net bir çağrıda bulunuyorum. Başbakansın. Devletin bütün imkanları elinde. Bir Kasımpaşalı gibi söyleyelim. Erkeksen senin istediğin havuz medyasında, pardon affedersiniz senin istediğin haram medyasında, senin istediğin gazetecilerle, sadece Sosyal Sigortalar Kurumunu görüşmek üzere oturalım. Sen soracaksın. İstediğin soruyu sor, arzu ediyorsan yanına Melih Gökçek'i de alabilirsin.

Çıkarız ben sadece sana bir soru soracağım. Ama sen sınırsız istediğin soruyu sorabilirsin. Her soruya verilecek cevabımız var, çünkü bizim alnımız kirli değil.

-" BEN ONA SADECE BİR SORU SORACAĞIM"-

Ben ona sadece bir soru soracağım. Sen gittiğin Libya'ya. Libya'da insan hakları ödülü aldın. Sana 250 bin dolar para verdiler, sen dedin ki ben bu 250 bin doları hayır kuruluşlarına vereceğim. Sana sorum şu, önceden söylüyorum ki hazırlık yap, bizde gizli kapaklı işler yok. Adam gibi soru soruyoruz, adam gibi cevap isteyeceğiz.

-"SEN BU 250 BİN DOLARI HANGİ HAYIR KURUMUNA VERDİN"-

Sen bu 250 bin doları hangi hayır kurumuna verdin? Bu kadar basit. Çıkabilir mi televizyonlara, mümkün değil.

-"EĞER ERKEKSEN KARŞIMA ÇIKARSIN"-

O istediği kadar soru sorabilir. İstediği adamları yanına alabilir. Ben ona sadece bir soru soracağım, o kadar. Eğer erkeksen karşıma çıkarsın. Karşıma çıkarsın. Kıvırmak yok, arkadan konuşmak yok. Dersen ki sen de benim arkamdan konuşuyorsun, tamam, sen davet et, ben gelirim. İsrail konusunda mı gelirim, Gazze konusunda mı gelirim, Suriye konusunda mı gelirim, yolsuzluk konusunda mı gelirim, hangi konuda istersen ben gelirim. Çünkü bizim yolsuzlukla işimiz yok, yalan dolanla işimiz yok, malı götürmekle işimiz yok, memleketi pazarlamakla işimiz yok, kişisel kariyer peşinde koşmak gibi bir düşüncemiz yok. Biz sadece bu ülkede insanların huzur içinde yaşamasını istiyoruz. Siyasetin ahlaklı olmasını istiyoruz."

Kaynak: ANKA

Son Dakika Güncel Başbakan'a Meydan Okuyan Kılıçdaroğlu, 'Eğer Erkeksen Karşıma Çıkarsın' Diye Seslendi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement