Siirt'te Balık Avlanma Yasağı Başladı - Son Dakika
Güncel

Siirt'te Balık Avlanma Yasağı Başladı

Siirt\'te Balık Avlanma Yasağı Başladı

Siirt Avcılar ve Atıcılar Derneği Başkanı Hüseyin Gül, balık avlanma yasağının başladığını ve avlanma yapılmasını gerektiğini belirtti.

23.04.2014 10:16  Güncelleme: 10:13
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Avcılar ve Atıcılar Derneği Başkanı Hüseyin Gül, nehirlerde balık avlanan vatandaşları uyardı. 19 Nisan’da ülke genelinde olduğu gibi ilimiz akarsularında balık avlanma yasağının geldiğini belirten Avcılar Derneği Başkanı Hüseyin Gül, “Balıkların çiftleşme ve yumurtlama dönemi başladı. Bundan dolayı ilimiz nehirlerinde balık avlanma yasağı başlamıştır” dedi.

Balıkların büyük sulardan küçük sulara göç ettiğini hatırlatan Avcılar Derneği Başkanı Hüseyin Gül, “19 Nisan itibariyle balık avlanma yasağı başladığından tüm üyelerimizi bilgilendirdik. Bunun yanında balık avlanmayı kendisine hobi edinen vatandaşları gördüğümüz uyarıyoruz. Biz buradan sizlerin aracılığınız ile tüm balık avcılarına uyarıda bulunuyoruz ve lütfen bu dönemde avlanma yapmasınlar. Çünkü balıkların çiftleşme ve yumurtlama dönemi. Bir balık suya toplam 3-4 bin adet yumurta bırakıyor. Bir balığın ölümü 3-4 bin balığa bedeldir” dedi.

Muhabir: M. Yücel DURAK

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Güncel Siirt'te Balık Avlanma Yasağı Başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement