Bahçeli'den Bedelli Askerliğe Yeşil Işık - Son Dakika
Güncel

Bahçeli'den Bedelli Askerliğe Yeşil Işık

Devlet Bahçeli, "Askerliğin, vatan savunmasının bedeli yoktur. Ancak askerlik çağını geçmiş vatandaşlarımızın isteğine kayıtsız kalmak çok makul olmayacaktır." dedi.

18.11.2014 10:50  Güncelleme: 11:55
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Milliyetçi Hareket Partisi Genel başkanı Devlet Bahçeli partisinin grup toplantısında gündeme dair açıklamalarda bulundu.

Devlet Bahçeli, Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun, "Vatandaşların istekleri doğrultusunda değerlendirilecektir." açıklmasında sonra gündeme gelen bedelli askerlik ile ilgili, "Askerliğin yani vatan savunmasını bir bedeli yoktur. Ancak askerlik çağını geçmiş vatandaşlarımızın isteğini kayıtsız kalmak çok makul olmayacaktır. Bedelli askerlik konusunda dümdüzüz." ifadelerini kullandı.

"KONU ÇOK NAZİK VE HASSASTIR"

Bahçeli "Bedelli askerlik ile ilgili sözler ülke gündemine yerleşmiştir. Konu çok nazik ve hassastır. Hatırlarsanız Meclis Genel Kurulu'nda askerlik kanununda değişiklik kabul edilmişti. Bedelli askerlikle ilgili yasal düzenlemenin yürürlüğe girmesinden sonra başvurular tahminlerin altında kalmıştır. Askerliği yani vatan savunmasını bir bedeli yoktur. Ancak askerlik çağını geçmiş vatandaşlarımızın isteğine kayıtsız kalmak çok makul olmayacaktır." dedi.

"BEDELLİ ASKERLİK KONUSUNDA DÜMDÜZÜZ"

Devlet Bahçeli, "Konuyla ilgili çizgimiz dümdüzdür. Öncelikle parası olanın bedelli askerlikten yararlanacağı algısının önüne geçmek gerekir. Belirli aralıklarla bedelli konusunun seslendirilmesi asker alma sistemindeki tıkanıklıkları göstermektedir. Bedelli askerlik konusu ele alınırken TSK'nın görüşleri belirleyici olmalıdır." şeklinde konuştu.

ERDOĞAN'A CAMİ YANITI

Devlet Bahçeli, Cumhurbaşkanı Erdoğan, Recep Tayyip Latin Amerika Ülkeleri Müslüman Dini Liderler Zirvesi'nde " Küba'ya cami yakışır." sözlerine "Biz Türkiye yanıyor, işsizlik rakamları arttı diyoruz. Uçurum var diyoruz. Erdoğan Küba'ya cami yakışır.' diyor." karşılığı verdi.

KÜBA'YA CAMİ TARTIŞMALARI

MHP Lideri, "Saray'a kurulan zihniyet, Kristof Colomb'un bir camiden bahsettiğini söylemiştir. Elbette cami müslümanların görkem ve güzelliği olarak her yere yakışır. Merakımız Erdoğan'ın hangi kabahatini kapatmak için böyle bir girişimi alet edeceğidir. Aziz Peygamberimiz 'Yeryüzü bana mescit kılındı.' diyerek ibadetin mekanlar üstü olduğunu söylemiştir. Atatürk büstüne itiraz etmeyen Küba camiye de itiraz etmeyecektir." şeklinde konuştu.

AĞIR İFADELER

Bahçeli, "Erdoğan kasalardaki milyardan bir kısmını Küba'ya cami yaptırma projesine bağışlasın. Her sıkıştığında imam hatip başörtüsü cami istismarına başvurmasın. Biz Türkiye yanıyor diyoruz Erdoğan 'Küba'ya cami' diyor. Biz işsizlik var diyoruz Erdoğan 'başörtülü bacıma saldırdılar' diyor. Biz Kaçak Saray haramdır diyoruz Erdoğan 'az durun cami de yaptıracağız' diyor. Çiftçi ne olacak diyoruz, Erdoğan 'imam hatip okulları aslında bir düşüncenin isyanıdır' diyor. Biz hırsız var, yolsuzluk diz boyu, rüşvet sel gibi diyoruz, Erdoğan 'inanıyorsanız kazanacaksınız' diyor. Biz İranlı karaparacı bakanları rüşvete bağlamış diyoruz, Erdoğan 'İranlı'ya laf yok o hayırseverdir' diyor. İnkar ile gerçekler saptırılabilir ama bunun sonsuz olmadığı bugüne kadar görülmüştür." ifadelerini kullandı.

"MERAKIMIZ ERDOĞAN'IN HANGİ YÖNÜNÜ KAPATMAK İÇİN..."

Bahçeli, "Dün açıklanan resmi işsizlik oranının çift haneye bağlanması paralele bağlanmayacaksa kimsenin ağzına da alacağı yoktur. 5,5 milyonu aşan işsizlik Türkiye'nin tek göstergesidir. Amerika kıtasını alan almış satan satmıştır. Önemli olan kimin keşfettiği değil kimin çöreklendiğidir. Küba'nın bir dağın tepesinde bir cami gördüğünü söylemiştir ve oraya bir cami yakışacağını söylemiştir. Merakımız Erdoğan'ın hangi yönünü kapatmak için bunu kullanacağıdır. Atatürk'ün büstüne açan Küba'nın camiye itiraz edeceğini düşünmüyorum. Her zorlandığında başörtüsü, İmam Hatip liselerinin zor durumda olmasını dillendirmesi. Biz açlık var diyoruz , Erdoğan az durun cami yaptıracağız diyor." dedi.



MHP Lideri Devlet Bahçeli'nin açıklamalarından satırbaşları:

"HÜKÜMETİN EKONOMİLERİ ÇUVALLADI"

" Çorum'da evleri kül olan vatandaşlarımıza devlet elini uzatmalıdır. Bu vatandaşlarımız sahipsiz olduklarını hissetmesin. İnsanı merkeze almayan çatışma ortamı adil değildir. AK Parti'nin ekonomi politikaları çuvallamıştır. Vatandaşlar ekonomik sefalettin göbeğindedir. Her dört gençten biri işsizdir. Politikaların, sosyal güvenlik yasalarının temeline insan oturtulmalı. İnsan hayatı ve haysiyetini güvene almayan hiçbir iş yeri faydalı değildir.

"SIKINTILAR HER GEÇEN GÜN ARTIYOR"

AK Parti'nin politikalarında ise baştan beri insan yoktur. Milyonaların çığlıkları duyulmamış ve haklı çaresizliklerine çözüm bulunmamıştır. Sosyal ekonomik meseleler günden güne artmaktadır. çiftçinin şikayetçi olduğu bir ekonominin umut vermesi imkansızdır. Türkiye'nin neresi istikrardır. Hırsızlar, soyguncular, hainler istikrarlıdır.

"DİĞER ÜLKELERİ ENAYİ YERİNE KOYDUĞUNU BİLMİYORDUK"

Belki siyasal güçlerle her şey kapatılabilir ama bunun soznsuz olmayacağını binlerce kez gördük. Erdoğan 17-25 Aralık soruşturmayı darbe olarak gördüğü halde Türk halkı buna göz yumacak mıdır? Erdoğan'ın bizi kandırdığını biliyorduk ama diğer ülkeleri enayi yerine koyduğunu hiç bilmiyorduk. G-20 zirvesinde yolsuzluk stratejisini geliştirmek yerine gelin bir olalım. 17-25 Aralık üzerindeki ambargoyu kaldırın. Biz buradan sizin halinize ülkemiz adına açıdıkta siz hiç mi düşünmediniz.

"BEDELLİ ASKERLİK ÇAĞRILARI CEVAPSIZ KALAMAZ"

Bedelli konusunda lazım gelen desteği esirgemedik. Ancak değişik nedenlerden dolayı başvurular tahminlerin altında kaldı. İlke olarak askerliğin bir bedeli asla yoktur. Ancak askerlik çağını geçmiş yüz binlerce vatandaşın çağrısına ilgisiz kalmak çok makul da olmayacaktır. Bizim bedelli ile ilgili görüşlerimiz hiç değişmemiştir.

TSK'nin ikaz ihtiyaç imkan ve kapasitesi belirleyici olmalı. Vatan savunmasını aksatacak moral çöküntüye sebep olacak gelişmelere izin verilmemelidir. TSK'nin caydırıcılık vasfının gölgelenmemesi lazım. Askerlik süresi savunma ihtiyacına göre yeniden belirlenmelidir."

Bahçeli\'den Bedelli Askerliğe Yeşil Işık
Kaynak: Haberler.Com

Son Dakika Güncel Bahçeli'den Bedelli Askerliğe Yeşil Işık - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (10)

  • bunamış: git artık yüzsüz başarısız bahceli 14 14 Yanıtla
  • istanbul: türkiye nasil yönetilir, kemal ile bi konus ve bizi bilgilendir, bi yol bi plan sunun, bi alternatif teskil edin, dinozor devrinden kalan tutumlarla bu is olmaz gülüm 6 14 Yanıtla
  • hadi: ya buna nasıl güvenilir ya bundan devlet adamı olmaz artık mhp aklını başına alsın ihraç etsin bunu manyakmı ne. . 9 10 Yanıtla
  • Q3: bak bu sefer doğru konuştun 14 1 Yanıtla
  • milliyetçi: buı adamın değerini ölünce anlıcaklar . üzülerek söylüyorum 10 2 Yanıtla
  • ne mutlu türküm diyene: TÜRK MİLLETİNİN SİGORTASIDIR MHP 5 4 Yanıtla
  • askeri ucretli: Marsada hazarfen yanlışlıkla uçmuş oraya ne yapmalı. 5 3 Yanıtla
  • EGE: Vekil Askerlik diye bir şey icat olmalı, şöyle izah edeyim; Diyelim ki adam askerliğini yapmış gelmiş askerlik konusunda tam işe yarayacak durumda ve terhis olmuş, ama işi gücü yok, diğer taraftan başka bir adamın da Askere gitmesi gerekiyor ama işi düzgün askere gitse bir sürü mağduriyet. Şimdi soruyorum size; işi gücü olmayan kişi işi düzgün olanın yerine Askere niçin gitmesin? Bunun bedeli de iki taraf arasında kararlaştırılacak. İster on bin olur ister yüz bin bundan kime ne. . . Hem işssizlik büyük ölçüde önlenir, hem de Devlet acemi askerlik muhabbetinden kurtulur. Bu arada ben Askerliğimi yapalı yirmi yıl oldu lakin Askerliğin sorun teşkil ettiği arkadaşlar ile işsiz arkadaşlar için bir çözüm önerisi. . . 3 0 Yanıtla
  • reis: Sayın Bahçeli si bu partinin başında bulunduğunuz müddetçe mhp yerinde sayacaktır gerçek bir aramalı mhp 1 0 Yanıtla
  • s.y: herkes kendi çıkarına göre yoruluyor. insan oğlu işte. 1 0 Yanıtla

Advertisement