Bağlarlı Kadınlara, 'Aile İçi İletişimde Çocuk' Konulu Seminer Verildi - Son Dakika
Yerel

Bağlarlı Kadınlara, 'Aile İçi İletişimde Çocuk' Konulu Seminer Verildi

Bağlarlı Kadınlara, \'Aile İçi İletişimde Çocuk\' Konulu Seminer Verildi

Diyarbakır Bağlar Belediyesi Solin Çocuk Oyun Evi ve Yüzme Havuzu'nda kadınlara, 'Aile içi iletişimde çocuk' konulu seminer verildi.

01.10.2015 14:38
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Diyarbakır'ın Bağlar İlçe Belediyesi tarafından çocukların sağlıklı gelişimine katkı sunmak amacıyla açılan Solin Çocuk Oyun Evi ve Yüzme Havuzu'nda kayıtlı öğrencilerinin ailelerine, 'Aile içi iletişimde çocuk' konulu seminer verildi. Solin Toplantı Salonu'nda verilen seminere, eğitim gören çocukların anne ve babaları katıldı. Solin Çocuk Oyun Evi Psikologu Rozerin Yıldırım tarafından verilen seminerde istismar, öz bakım, beslenme ve öfke kontrolü konularda tartışıldı.

'Her babanın Solin'de öğreneceği vardır'

Solin Çocuk Oyun Evi ve Yüzme Havuzu'nda üç çocuğunun da kaydını yaptığını ifade eden Ev Hanımı Nejla Güzel, aile olarak Solin'in çalışmalarını beğendiklerini söyledi. Daha önce çocuklarını böyle yerlere göndermediklerini dile getiren Güzel, "Eskiden nasıl güvenirim korkusu vardı annelerde. Solin'i tanıdıkça artık bu korkuda yok oldu" dedi.

Diyarbakır'ın en kalabalık ilçesi olan Bağlar'da Solin'in değerli bir çalışma olduğunu söyleyen Hatip Oktay ise, "Bugün de burada bize aile içi iletişimde çocuk konulu seminer verildi. Çocuklarımıza nasıl davranmamız gerektiği noktasında birçok şey öğreniyoruz. Bence herkesin Solin'de öğreneceği bir şeyler vardır" şeklinde konuştu.

'Seminerlerimiz devam edecek'

Aileler ile çocukları arasında yaşanan en büyük problemlerden birinin iletişim olduğunu kaydeden Solin Çocuk Oyun Evi ve Yüzme Havuzu Psikologu Rozerin Yıldırım, iletişimsizliğin çocuğun üzerinde büyük etki bıraktığını belirterek, "Çocuklar ile aileleri arasında yaşanacak iletişimsizlik beraberinde birçok sorunları da getiriyor. Biz bunun için ilk seminerimizi aile içi iletişimde çocuk başlığına verdik. Bunun dışında ailelerin talepleri üzerine bu yıl farklı eğitim seminerleri de yapmayı planlıyoruz. Toplumda daha çok ilgilenme noktasında sorumluluğu üstlenen taraf anneleri olduğu için seminerimize anneler babalardan daha çok gelmektedir. Ama biz bu algıyı kırmak istiyoruz. Başlangıç için az olsa da babalar da seminerimize katıldılar" diye konuştu.

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Yerel Bağlarlı Kadınlara, 'Aile İçi İletişimde Çocuk' Konulu Seminer Verildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement