Baden-Württemberg Eyaleti Başbakan Yardımcısı Schmid, Kayseri'de - Son Dakika
Yerel

Baden-Württemberg Eyaleti Başbakan Yardımcısı Schmid, Kayseri'de

Schmid: "Beraberimizdeki işadamları özellikle Kayseri'deki iş çevreleriyle işbirliği imkanlarını araştırmak istiyor"

03.04.2014 11:59
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Almanya'nın Baden-Württemberg eyaleti Başbakan Yardımcısı, Maliye ve Ekonomi Bakanı Nils Schmid, "Beraberimizdeki işadamları özellikle Kayseri'deki iş çevreleriyle işbirliği imkanlarını araştırmak istiyor" dedi.

Schmid, beraberindeki yaklaşık 40 kişilik heyetle Kayseri Valisi Orhan Düzgün'ü ziyaret etti. Kayseri'de bulunmaktan dolayı duyduğu memnuniyeti dile getiren Schmid, gözlemine göre önemli kültürel varlığa sahip kentin son 10-15 yılda sanayi bölgesi olarak önemli gelişmeler kaydettiğini bildiğini ifade etti.

Hem eyalet, hem de ülke olarak Avrupa'da lider konumda olduklarını belirten Schmid, şöyle devam etti:

" Türkiye'deki sanayiyi daha yakından tanıma isteğimiz ve ihtiyacımız var. Bu çerçevede düzenli olarak ekonomi heyeti ve işadamlarıyla birlikte ziyaretler gerçekleştiriyoruz. Kayseri'yi de programımıza aldık. Daha sonra İstanbul'da medikal teknoloji fuarına katılacağız. Baden-Württemberg'den kalabalık bir heyetle Kayseri'ye geldik. Beraberimizdeki işadamları özellikle Kayseri'deki iş çevreleriyle işbirliği imkanlarını araştırmak istiyor. İki ülkenin çok fazla ortak yönleri var. Ekonomik yapıya baktığımızda Almanya'da da Türkiye'de de KOBİ'lerin oldukça güçlü olduğunu görüyoruz. Aile şirketleri yönetimi çerçevesinde olan KOBİ'ler yoğunlukta"

Baden-Württemberg'deki şirketlerin tamamına yakınının KOBİ'lerden oluştuğuna dikkati çeken Schmid, ilk zamanlarda bir tamir atölyesiyle başlayan aile şirketlerinin günümüzde dünya liderleri arasında yer aldığını, özellikle makine üretiminde en ön sıralarda olduklarını kaydetti.

Bu açıdan heyete özellikle ekonomi temsilcilerini ve işadamlarını aldıklarını vurgulayan Schmid, "Heyettekilerin muhataplarıyla bir araya gelme imkanları olduğu için mutluluk duyuyoruz. Böyle bir heyetle ziyaret gerçekleştirdiğiniz zaman siyasiler de katılıyor. Yeşiller Partisi'nden Baden-Württemberg Eyalet Meclisi üyesi Muhterem Aras ve CDU Hristiyan Demokratlar Meclis Grubu üyesi Katrin Schütz de bizimle beraber. İlaç sanayinden ve tıbbi cihazlar konusunda faaliyetler gösteren şirket temsilcileri var" diye konuştu.

"İki ülke arasındaki siyasi ilişkiler son 50 yılda ciddi ivme kazandı"

Vali Düzgün de belediye meclis üyeleri, ticaret odası başkanları, bakanlıktan bürokratları Kayseri'de misafir etmekten dolayı mutluluk duyduklarını dile getirdi.

Türkiye ile Almanya'nın birbirleri açısından önemli ülkeler olduğunu ifade eden Düzgün, iki ülke arasındaki siyasi ilişkilerin 250 yılı aşmasına rağmen son 50 yılda ciddi bir ivme kazandığını söyledi.

Almanya'da yaşayan 3 milyona yakın Türk'ün işçi olarak gitmelerine rağmen bugün pek çok pozisyonda Almanya ekonomisine katkı sağladığına işaret eden Düzgün, şunları kaydetti:

"Türkiye'nin dış ticaret ilişkileri bakımından birinci sıradaki ortağı Almanya'dır. Ayrıca Türkiye son yıllarda dünyada en çok turistin ziyaret ettiği ilk 7 ülke arasına girmiştir. Türkiye'ye gelen turistler arasında da Alman dostlarımız birinci sırada yer alıyor. Bu karşılıklı yoğun ilişkiler aslında iki ülke insanı arasında da bir gönül bağı oluşturuyor. Bu ticari ilişkiler birçok kültürel ilişkilerle de destekleniyor. Türkiye'deki birçok arkeolojik kazı Almanlar tarafından yapılıyor."

Düzgün, gerçekleştirilen ziyaretin iki ülke ve Kayseri açısından önemli olduğunu vurguladı. - Kayseri

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Baden-Württemberg Eyaleti Başbakan Yardımcısı Schmid, Kayseri'de - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement