Aydın Ticaret Borsasının Geleneksel İftarı Yoğun İlgi Gördü - Son Dakika
Yerel

Aydın Ticaret Borsasının Geleneksel İftarı Yoğun İlgi Gördü

Aydın Ticaret Borsasının Geleneksel İftarı Yoğun İlgi Gördü

Aydın Ticaret Borsasının düzenlediği iftar yemeği, protokol ile borsa üyelerini buluşturdu.

17.07.2014 12:41  Güncelleme: 12:42
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Aydın Ticaret Borsası tarafından düzenlenen iftar yemeği protokol ile borsa üyelerini buluşturdu. Katılımın oldukça yoğun olduğu iftarda bu yıl incir ve zeytinyağı teması işledi. İftarın incirle açıldığı etkinli sonunda katılımcılara da Aydın'ın en önemli ürünü olan zeytinyağı hediye edildi.

Aydın Vali Vekili Hayrettin Çiftçi, Vali yardımcısı Muhsin Çatmadım, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Salih Karataş ve daire müdürlerinin yoğun ilgi gösterdiği iftar programında Aydın Ticaret Odası Başkanı Adanan Bosnalı ve yönetim kurulu üyeleri misafirleri ile yakından ilgilendiler. Bir iftar yemeğinin yanı sıra kaynaşmanın da sağlandığı etkinliğe yönetim kurulu ve meclis üyeleri eksiksiz katılırken Meclis başkanı Bahri Erdel Borsanın çalışmaları hakkında kısa bir değerlendirme yaptı.

Aydın Ticaret Borsası olarak rutin faaliyetlerin yanında sosyal sorumluluk projelerine büük önem verdiklerini kaydeden Meclis Başkanı Bahri Erdel geçen yıl temeli atılan bilim ve sanat merkezinin tamamlandığını ve bu yıl hizmet verebileceğini söyledi. Aydın Ticaret Borsası'nın çalışmalarına destek veren herkese teşekkür eden Meclis Başkanı Erdel, "Türkiye Odalar ve Borsalar Birliğimizin desteği ve ilimiz oda ve borsalarının işbirliği ile hayata geçecek olan ikinci okulumuzun da protokolünü Eylül ayı içerisinde Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanımız ve Milli Eğitim Bakanımızın teşrifleriyle imzalayacağız. Borsamız tarafından yürütülen yenilenebilir enerjili soğuk hava deposu tesisi projemiz, borsamız dışında yer tahsisi ile ilgili yaşanan gecikmeler sebebiyle uzamıştır. Yer tahsisi ile ilgili aksaklıklar aşılmış olup, İncirliova Erbeyli'de Güney Ege Kalkınma Ajansı güdümlü proje desteği kapsamında yürütülen proje çalışmalarımız hız kazanarak sürmektedir" dedi.

"ZEYTİNLİKLER KORUNMLI"

Konuşmasında genel konulara da değinene Aydın Ticaret Borsası Meclis Başkanı bahri Erdel, "Türkiye'de 25 dönümün altındaki zeytinlik alanlarda enerji yatırımlarının önünü açan yasa tasarısının geri çekilmesi amacıyla vekillerimiz ve diğer kurumlarımızla görüşmeler yaparak Torba Yasadan çıkartılması gerektiğini ifade ettik. İspanya'da 1 dönümün üzerindeki zeytin alanları korunurken ülkemizde 25 dönümün altındaki alanlar gözden çıkartılabiliyor. Türkiye'de zeytin alanlarının büyük bir çoğunluğu 10 dönüm civarındadır. Zeytincilik alanlarımız çoğaltılsın diye çabalanırken, bu yasa tasarısı zeytinciliğimize büyük zarar verecektir. Bu konunun da takipçisi olduğumuzu bilmenizi isteriz. Son yıllarda kuru incir için yaptığımız çalışmalar ile kuru inciri elbirliği ile önemli bir yere taşıdık. Yeni dönemde çalışmalarımızda öncelikle zeytin ve zeytinyağına ağırlık vereceğiz. Zeytinyağının iç piyasada tüketimin arttırılması için yeni projeler başlatacağız. Aydın Ticaret Borsası olarak her zaman en iyiyi yapma gayreti içerisinde, önce siz değerli üyelerimize, sonra ilimize ve bölgemize katma değer yaratacak faaliyetler içerisinde olmaya devam edeceğiz. Sizlerin öncelikleri her zaman bizler için birinci vazifedir. Bu yüzden her ay borsamızdan neler talep ettiğinizi telefonla sizleri arayarak öğrenmeye çalışıyoruz. Meclis toplantılarımızla bildirdiğiniz taleplerinizi gündemimizde büyük bir önem ve ciddiyetle değerlendirip sizleri memnun etme gayreti gösteriyoruz" diyerek Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ülkemize hayırlı olmasını temenni etti. - AYDIN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Aydın Ticaret Borsasının Geleneksel İftarı Yoğun İlgi Gördü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement