Aydın: Sertifikalı Tohum Verimi Arttırdı - Son Dakika
Güncel

Aydın: Sertifikalı Tohum Verimi Arttırdı

Aydın: Sertifikalı Tohum Verimi Arttırdı

Şanlıurfa Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Mehmet Emin Aydın, sertifikalı tohumun önemini anlattı.

12.11.2014 12:35
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Şanlıurfa Ticaret Borsası, İmam Keskin Buğday Pazarı'nda bulunan üyelerle birlikte istişare toplantısı düzenledi.

İmam Keskin Buğday Pazarı'nda bulunan üyelerle toplantı gerçekleştiren Şanlıurfa Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Mehmet Emin Aydın, üyelere sertifikalı tohumun önemini anlattı.

Sertifikalı tohumun GAP'ta verimi arttırdığını kaydeden Aydın, üretim miktarlarında Türkiye'de yüzde 8,2 GAP'ta ise yüzde 8,3 artış görüldüğünü söyledi. GAP'taki artış ortalamasının Türkiye'deki artış ortalamasının üzerinde olduğunu ifade eden Aydın, sertifikalı tohumun yaygınlaşmasını sağlamak gerektiğini de belirtti.

Şanlıurfa Ticaret Borsası İmam Keskin Buğday Pazarı'nda gerçekleştirilen toplantıya; Şanlıurfa Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Mehmet Emin Aydın, Yönetim Kurulu Üyesi Orhan Gülle, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü'nden Doç. Dr. Mehmet Mamay, Genel Sekreter Yardımcıları; Ayşe Çadırcı Kandemir, Mehmet Aslan, İmam Keskin Buğday Pazarı Dernek Başkanı Kemal Uflaz ve borsa üyeleri katıldı. Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü'nden Doç. Dr. Mehmet Mamay ise bitki hastalıkları ve zararlıları hakkında üyelere bilgiler verdi.
(Kaynak: Gazeteipekyol)

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Güncel Aydın: Sertifikalı Tohum Verimi Arttırdı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement