Aydın'da Tarih Canlanıyor - Son Dakika
Yerel

Aydın'da Tarih Canlanıyor

Aydın\'da Tarih Canlanıyor

Aydın'ın Çine ilçesi Akçaova beldesi Sadullah Köprüsü ile Eskiçine İtalyan Köprüsü Aydın Kültür Varlıkları Koruma Bölge Kurulu tarafından tescillendi.

03.12.2013 09:19  Güncelleme: 10:01
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Aydın'ın Çine ilçesi Akçaova beldesi Sadullah Köprüsü ile Eskiçine İtalyan Köprüsü Aydın Kültür Varlıkları Koruma Bölge Kurulu tarafından tescillendi.

Akçaova Belediye Başkanı İsmail Çerçi'nin de katılımıyla toplanan kurul, Akçaova Sarıköy Çayı üzerindeki Sadullah Köprüsü ve Çine Çayı üzerinde bulunan ve uzun yıllar Aydın Muğla Karayolunda hizmet veren İtalyan Köprüsünü tescil etti.

Akçaova Belediye Başkanı İsmail Çerçi, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Her iki köprünün de tescili yapılmış değildi. Köprüler tarihi değer açısından Çine için önem teşkil ediyor. En kısa zamanda restore edilmeleri gerekiyor. Değilse iki tarihi değer yok olup gidecekti. Tescilini yaptırtarak ilk aşamayı geçtik" dedi.

İki köprünün bir an önce bakıma alınması gerektiğini söyleyen Çerçi, "Tarihi değerimiz olan iki köprü de bakımsızlıktan yok olup gidecek. Tescil sonrasında gerekli makamlara başvurarak restorasyon için çalışmalara başladık. Projelendirme çalışmaları yapılıyor. Projeyi gerekli makamlara ileteceğiz ve en kısa zamanda restorasyon için ne gerekiyorsa yapacağız. Bu iki değerli tarihi eser Çine için çok önemli. Restore edilip gelecek nesillere bırakılması gerekiyor. Biz de bunun için elimizden geleni yapıyoruz " şeklinde konuştu. - Aydın

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Aydın'da Tarih Canlanıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement