Avrupalı Öğrenciler Keçiören'i Keşfe Çıktı - Son Dakika
Yerel

Avrupalı Öğrenciler Keçiören'i Keşfe Çıktı

Avrupa Öğrencileri Forumu’nun (AEGEE) farklı kültürleri bir araya getirmek ve kültürler arası iletişimi artırmak için düzenlediği gezi programı ile Türkiye’ye gelen 18 ülkeden 20 öğrenci, Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak’ın da misafiri oldu.

25.08.2015 10:04
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Avrupa Öğrencileri Forumu'nun (AEGEE) farklı kültürleri bir araya getirmek ve kültürler arası iletişimi artırmak için düzenlediği gezi programı ile Türkiye'ye gelen 18 ülkeden 20 öğrenci, Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak'ın da misafiri oldu.

Gençlerin işsizlik sorununa çözüm arayışı getirmek amacıyla istihdamı artırmaya yönelik çalışmalar da yürüten Forum'un Türkiye gezisine katılanlar arasında Almanya, İspanya, İtalya, Hollanda, Macaristan, Estonya, Makedonya ve Slovakyalı öğrenciler de yer aldı. Gezinin 5 günlük Ankara ayağı kapsamında Keçiören'i ziyaret eden öğrenciler, belediyenin ev sahipliğinde Botanik Parkı, Deniz Dünyası, Hacı Bayram-ı Veli ile Keçiören TOGEM binasını gezdiler. Kartaltepe Kent Ormanı'nda düzenlenen pikniğe katılan gençler, teleferiğe binerek Keçiören'i kuş bakışı görme imkanını da yakaladılar. Estergon Türk Kültür Merkezi'ni ziyaret ederek hem Türk kültürünü daha iyi tanıma hem de Keçiören Belediyesi'nin hizmetlerini yakından görme fırsatını bulan öğrenciler yoğun geçen günü Ören Köşk'te verilen akşam yemeği ile tamamladılar.

Gezi programına katılanlar içinde yer alan ODTÜ Elektrik Elektronik Mühendisliği 2.Sınıf Öğrencisi 19 yaşındaki Volkan Ertürk, farklı ülkelerden gelen arkadaşlarının Keçiören'de Türk kültüründen güzel örnekler gördüklerini belirterek, "Türk insanının misafirperverliği arkadaşlarımı çok mutlu etti. Bizleri hiç tanımadıkları halde karpuz, Türk kahvesi ikram ettiler. Bu misafirperverlik ülkemizin güzel tanınmasına vesile oluyor. Kültürel etkinliklere ve gençlere ayrı önem veren Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak'a bizlere bu güzel günü yaşattığı için teşekkür ediyorum" dedi.

AB tarafından tanınan Avrupa'nın en büyük gençlik organizasyonu AEGEE ile öğrenciler, Avrupa'nın birçok şehrinde bulunan yaklaşık 200 lokal etkinliğe katılabiliyor. Birbirinden farklı temalara sahip bu gençlik etkinlikleriyle kendilerini geliştirebiliyor. - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Avrupalı Öğrenciler Keçiören'i Keşfe Çıktı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement