Arınç, KKTC'de Eroğlu ve Akıncı ile Görüştü (2) - Son Dakika
Güncel

Arınç, KKTC'de Eroğlu ve Akıncı ile Görüştü (2)

Arınç VE AKINCI ORTAK BASIN TOPLANTISI DÜZENLEDİ Görüşmelerin ardından Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı ile Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç ortak basın açıklaması yaptı.

30.04.2015 22:15
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Arınç VE AKINCI ORTAK BASIN TOPLANTISI DÜZENLEDİ

Görüşmelerin ardından Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı ile Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç ortak basın açıklaması yaptı.

AKINCI: "HÜKÜMETLE YAKIN İLİŞKİ İÇİNDE ÇALIŞACAĞIM"

KKTC Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı basın toplantısında, hükümetle sıkı ilişki içinde çalışacağını ifade etti. Arınç'ı böyle önemli bir günde ağırlamaktan mutluluk duyduğunu dile getiren Akıncı, "Seçim sonrası halkımızın verdiği bu görevi bugün devraldımö dedi.KKTC'nin parlamenter sistemle yönetildiğini dile getiren Akıncı, "Halka hep bir vaadim oldu… Toplumsal konulara da duyarlı olacağımı söyledim. Dolayısıyla hükümetle yakın ilişki içinde çalışacağım" dedi. Görüşmede iki ülke arasındaki mevcut protokollerin ve bu protokoller kapsamında yapılanların masaya geldiğini belirten Akıncı, Arınç'a Kıbrıs Türk toplumuna verdiği hizmetler için de teşekkür etti.

ARINÇ: "KALICI VE ADİL ÇÖZÜM KONUSUNDA DAHA UMUTLUYUZ"

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Türkiye'nin Kıbrıs'la olan ilişkilerinin geçmişe dayandığına işaret ederek, "Bizim aramızdaki ilişkiler başka bir ülke ile olan ilişkiler gibi değildir. Her konuda birbirimize destek olmuş, var olma mücadelesini birlikte vermiş insanlarız" diye konuştu. Akıncı'nın göreve başlamasıyla çözüm konusunda daha ümitli hale geldiklerini dile getiren Arınç, müzakere sürecinde Türkiye olarak kendilerine düşecek görevleri yerine getirmeye hazır olduklarını kaydederek sözlerini şöyle sürdürdü:

"Türkiye ekmeğini bile Kıbrıslı Türklerle paylaşmak isteyen bir kardeştir. Abilik kardeşlik ilişkisi her zaman bizim kültürümüzde vardır. Bu, sevgiyi, samimiyeti ifade eder.ö Kıbrıs'ta yeni bir dönem başladığını, siyaset konusunda olumlu gelişmelerin yaşanmasını beklediğini ifade eden Arınç, "Bizim tek isteğimiz kendi ayakları üzerinde durabilen, ekonomisi gelişmiş bir Kıbrıs'a ulaşabilmekö dedi. Heyetler arası görüşmelerde hükümet olarak takip ettikleri konuları ilettiklerini sözlerine ekleyen Arınç, hazirandan sonra görevden ayrılsa da gönlünün her zaman Kıbrıs'ta olacağını kaydetti.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Arınç, KKTC'de Eroğlu ve Akıncı ile Görüştü (2) - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement