Apple, Samsung'a Para Kazandırmaya Devam Ediyor! - Son Dakika
Ekonomi

Apple, Samsung'a Para Kazandırmaya Devam Ediyor!

Apple, Samsung\'a Para Kazandırmaya Devam Ediyor!

Gelirini bir önceki yıla göre yüzde 80 artıran Samsung, en büyük rakibi Apple için A9 yonga seti üretimi yapıyor; yani şirket gelir artışını bir anlamda Apple'a borçlu.

12.10.2015 10:12  Güncelleme: 16:10
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Mobil satışlarında aradığını bulamayan Samsung, Apple sayesinde zengin oluyor! Apple'ın akıllı telefonları için A9 yonga seti üretimi yapan Samsung, gelir artışını bir anlamda Apple'a da borçlu.

MOBİL TUTMADI AMA GELİRİ YÜZDE 80 ARTTI

Samsung Electronics'in temmuz-eylül faaliyet kârı şirketin büyük bir sıçrama yaptığını ortaya koyuyor. Gelirlerini bir önceki yıla oranla yüzde 80 artıran şirket, 6.3 milyar dolarlık bir kazanç sağlamış durumda. Analistler, şirketin mobil kanadındaki olumsuz gidişatın düşüşü sürdüreceğini düşünseler de Samsung bu rakamlarla birlikte mobil iş bölümündeki zayıflığa dayanacak kapasiteye ulaşmış oldu.

APPLE SAYESİNDE KASASI DOLUYOR

Koreli üretici özellikle yarı iletken alanında büyük bir başarı sağlamış durumda. En büyük rakibi Apple'ın akıllı telefonları için A9 yonga seti üretimi yapan Samsung, bu gelir artışını bir anlamda Apple'a da borçlu. Analistler başarılı iPhone 6S ve 6S Plus satışlarının şirkete neredeyse 3 milyar dolar kazandırdığını tahmin ediyor.

Samsung üçüncü çeyrek net karını henüz açıklamış değil. Kesinleşmiş kazancın bu ayın sonlarında açıklanması bekleniyor. Rapor açıklandıktan sonra şirketin mali durumu hakkında daha net bilgilere sahip olabileceğiz.

Kaynak: Teknotalk.com

Son Dakika Ekonomi Apple, Samsung'a Para Kazandırmaya Devam Ediyor! - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement