Antalya Kurbağaları, İtalya Mutfağında - Son Dakika
Yerel

Antalya Kurbağaları, İtalya Mutfağında

Antalya Kurbağaları, İtalya Mutfağında

Antalya, Türkiye'de yabancı turistlere hizmet veren oteller ve bazı lüks restoranlar dışında tüketimi bulunmayan ancak Avrupa mutfağında büyük ilgi gören kurbağa ihracatı ile adını dış dünyaya duyurmaya başladı Antalya'da yenilebilir yapay kurbağa üretimi ile yılın girişimci kadını seçilen Sinem Güçlü, ürettiği kurbağaları canlı olarak İtalya'ya ihraç ediyor.

22.07.2014 18:59
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Girişimci Sinem Güçlü tarafından üretilen kurbağalar, Avrupa'ya ihraç ediliyor.

Antalya'da yenilebilir enstantif (yapay) kurbağa üretimine yapan Sinem Güçlü, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Antalya Kadın Girişimciler Kurulu tarafından düzenlenen 2014 Yılı Antalya'nın Kadın Girişimcileri Yarışmasında birinci oldu.

Aksu Çayı kenarında bulunan üretim çiftliğinde basın mensuplarına girişim hikayesini anlatan Yeşil Kurbağa Su Ürünleri Limited Şirketinin sahibi 28 yaşındaki Güçlü, Ankara'da yaşarken kurbağa üretimine karar verdiğini, bunun üzerine Antalya'ya yerleştiğini söyledi.

Ankara Üniversitesinde İtalyan dili ve edebiyatı eğitimi aldıktan sonra bir dönem İtalya'da yaşadığını anlatan Güçlü, bu ülkede kurbağa bacaklarının popüler bir yiyecek olduğunu öğrendiğini, yatırım yapmaya karar vermesinde bunun büyük etkisi bulunduğunu kaydetti.

Geçen yıl kurduğu tesis için ilk kurbağaları bölgeden toplatarak üretime başlayan ve şu anda tesisinde 1 milyonun üzerinde yavru kurbağası bulunan Güçlü, ilk ihracatına da İtalya ile başladığını bildirdi.

Alanında Türkiye'de tek

İlk anlaşmayı İtalya ile yaptıklarını dile getiren Güçlü, şöyle devam etti:

"Üretim geliştikten sonra Almanya, Belçika ve Fransa pazarlarına da girmeyi düşünüyorum. Dünyanın birçok ülkesinde kurbağa bacakları yiyecek olarak tüketiliyor, hayvanların diğer bölümleri de tıpta kullanılıyor. Kurbağa üretimi çok masraflı bir iş değil ama çok ilgi istiyor. Hedefim başlangıç olarak yıllık 10 ton kurbağa üretimi, orta vadede ise 20 tonun üzerine çıkmak. Türkiye'de halen avlanma yöntemiyle çalışanlar var fakat üretim tesisi olarak şu anda bir tek benim tesisim var. Üretim işi oturunca kesimhane kurmayı düşünüyorum."

Ürettiği kurbağaları yurt dışına özel kutularla canlı olarak gönderdiğini ifade eden Güçlü, hayvanların sağlığına zarar verilmeden Avrupa'nın her noktasına ulaştırabildiklerini dile getirdi.

Türkiye'nin kurbağa ihracatı

Türkiye'nin kurbağa bacağı ihracatı 10 milyon doları bulurken, bunun önemli bir bölümü Adana'dan gerçekleştiriliyor.

Kurbağa bacağının porsiyonu (4 tanesi) Avrupa'da yaklaşık 18-20 avrodan satılıyor. - Antalya

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Antalya Kurbağaları, İtalya Mutfağında - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement