Anlı: Bu Kentin Çocukları Gülüp, Oynayarak Kardeşçe Yaşayacak - Son Dakika
Güncel

Anlı: Bu Kentin Çocukları Gülüp, Oynayarak Kardeşçe Yaşayacak

Anlı: Bu Kentin Çocukları Gülüp, Oynayarak Kardeşçe Yaşayacak

Diyarbakır Büyükşehir Belediye Eş Başkanı Fırat Anlı, "Bu kentin çocukları Suriçi'nde gülerek oynayarak kardeşçe yaşayacaklardır" dedi.

09.09.2015 19:18  Güncelleme: 19:32
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Diyarbakır'ın Sur ilçesi Dabbanoğlu Mahallesi'nde 8 yıl önce "TEV Davut Ökütçü Çocuk Kütüphanesi"ni açan Türk Eğitim Vakfı Yönetim Kurulu Üyesi Davut Ökütçü, kitap bağışında bulunmak için geldiği Diyarbakır'da Eş Başkan Fırat Anlı'yı makamında ziyaret etti.

Ziyarette konuşan Ökütçü, bugün gündemden farklı olarak gelecekleri olan çocukları için Büyükşehir, GABB, Sur Belediyesi ve TEV ile birlikte kurulan kütüphaneye kitap bağışı yapmak için kentte geldiğini belirterek, bine yakın kitabı düzenlenecek teslim töreniyle kütüphaneye teslim edeceklerini söyledi. Ökütçü, "İçinde bulunduğumuz ortam, bizi bu mutlu olayı kutlama imkânından uzak tutu. Bugün kucaklayıcı, bütünleştirici, farklılıklara saygı gösteren temiz siyasete ve etkin icraata ihtiyaç duyulan bir dönemdir. Buna rağmen bizler gelecek için çaba sarf eden insanlar olarak bir arada olacağız. Bizim misyonumuz, geleceğimiz olan çocuklar için azamisini yapmaktır" dedi.

Anlı: Kentin çocukları gülerek kardeşçe yaşayacaklardır

Eş Başkanımız Fırat Anlı ise, konuğunu ağırlamaktan duyduğu memnuniyetti dile getirerek, Ökütçü'nün doğduğu kente vefa borcunu ödemek ve şehrin çocuklarının eğitimine ve geleceğine katkı sunmak için bir çabanın içinde bulunmasının kendilerini sevindirdiğini söyledi. Anlı, "Bundan sonra da inanıyoruz ki, ne kadar karanlık günlerden geçersek geçelim, biz güneşli günlerin geleceğinden şüphe etmedik. Bu şehrin binlerce yıllık kültürel mirası bizim en büyük dayanağımız ve moral kaynağımızdır. Bundan sonra da inanıyorum bu sıkıntılı günleri atlatacağız. Bu kentin çocukları Suriçi'nde gülerek oynayarak kardeşçe yaşayacaklardır" dedi.

Sur Belediyesi'nde kitap bağışı için tören düzenlendi

Yapılan konuşmaların ardından Anlı ve Ökütçü, "TEV Davut Ökütçü Çocuk Kütüphanesi"ne yapılacak kitap bağışına ilişkin düzenlenecek törene katılmak için Sur Belediyesi'ne geçti. Kitap bağışı törenine Anlı ve Ökütçü ile Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ahmet Sayar, Sur Belediyesi Eş Başkan Yardımcısı M. Ali Altınkaynak ve belediye meclis üyeleri katıldı.

Kütüphaneye 1200 kitap kazandırdım

Törende konuşan Ökütçü, kütüphanenin yapılış tarihine ilişkin bilgiler vererek, kütüphanenin her geçen gün daha fazla büyümesi için çabalarının devam edeceğini söyledi. Kütüphanenin kitap okuma işlevi dışında Sur Belediyesi tarafından bir eğitim merkezine dönüştürüldüğüne dikkat çeken Ökütçü, ileri ki dönemlerde kütüphanenin bir bölümünü Yaşar Kemal Köşesi olarak tasarlayacaklarını belirti. Mayıs ayından itibaren yaklaşık bin 200 kitabı kütüphaneye kazandırmanın mutluluğunu yaşadıklarını ifade eden Ökütçü, kitap bağışında bulunan kurum ve kuruluşlara teşekkür etti.

Anlı: Çocuklara daha iyi bir dünyayı teslim etmek için çalışacağız

Törende konuşan Anlı da, bulundukları coğrafyanın zaman zaman sıkıntılı günlerden geçmesine rağmen gelecek nesillere daha iyi koşullarda bir dünyayı teslim etmek için çalışacaklarını belirterek, Ökütçü'nün gerçekleştirdiği projenin oldukça önemli olduğunu ve övgüyü hak ettiğini söyledi. Anlı, Ökütçü'nün her şeyden önce yıkık tarihi bir Diyarbakır evini restore ederek kütüphaneye dönüştürülmesinin anlamlı olduğunu kaydetti. Yaşamın varlık sebebi olan çocuklar için böyle bir projenin uygulanmasının oldukça erdemli olduğunu vurgulayan Anlı, "Özellikle bugünlerde yaşadığımız coğrafyada, çocukların içinde olmaması gereken fotoğraflarla medyada görünmesi, bu çabanın ne kadar kıymetli olduğunu gösteriyor" dedi.

86 tarihi evi restore edeceğiz

Projeyle tarihi bir mekânın tekrardan hayat bulduğunu hatırlatan Anlı, konuşmasını şöyle sürdürdü: "Tarihi mekânlarımızı hepimiz inanılmaz derecede seviyoruz ve koruma bilincindeyiz. Ama somut olarak ne yaptık dediğimizde, hepimizin başı öne eğiliyor. 500 yakın tescili yapının şu an onda birini bile tam anlamıyla işlevli hale getiremedik. Ökütçü'nün yeniden inşa ettiği evler gibi şu an bizlerde 86 tarihi evi kamulaştırarak restore edeceğiz ve halkımızın hizmetine sunacağız. Bunun da müjdesini buradan vereyim."

Kentin önemli tarihi yerleri olan Anzele, Surp Sarkis, Çifte Hanı ve Mardinkapı'daki değirmenleri de restore edip bu kente kazandırmak istediklerini belirten Anlı, "2016 bütçesinin büyük bir bölümünü Sur bölgesine ayırarak bunun çalışmasını yoğun bir şekilde sürdüreceğiz" diye konuştu.

İki yeni kreşi hizmete açacağız

Büyükşehir ve alt kademe belediyelerin çocuklara yönelik çok ciddi çalışmalarının olduğunu kaydeden Anlı, bu eğitim döneminde bitirdikleri 2 yeni kreşi hizmete açacaklarını vurguladı. Kreşten yoksul ve dar gelirli ailelerin çocuklarının faydalanacağını ifade eden Anlı, bundan sonra her mahallede anadilde Türkçe ve İngilizce eğitim verecek olan kreşleri oluşturacaklarını dile getirdi.

Kitap fuarını bu yıl ilk kez düzenlediklerini, bilginin gelişmesi adına bunun devamını getireceklerini aktaran Anlı, ayrıca 2016 yılında tamamlamayı düşündükleri kültür ve kongre merkezinin kentin en önemli yapılarından birinin olacağını söyledi.

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Güncel Anlı: Bu Kentin Çocukları Gülüp, Oynayarak Kardeşçe Yaşayacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement