Anıtkabir Bugün 24 Saat Açık Olacak - Son Dakika
Güncel

Anıtkabir Bugün 24 Saat Açık Olacak

Çanakale Zaferi'nin 100. Yıldönümü kutlamaları nedeniyle Anıtkabir ilk kez bu gece sabaha kadar açık kaldı.

24.04.2015 21:51  Güncelleme: 00:56
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Çanakkale Zaferi'nin 100. Yıldönümü kutlamalarında Ulu Önder Atatürk'ün naaşının bulunduğu Anıtkabir bir ilke sahne oldu. Anıtkabir, bu gece sabaha kadar açık olacak ve avluda ziyaretçilere kırık bulgur çorbası somun ekmekle birlikte ikram edilecek.

ANITKABİR'DE BİR İLK

Çanakkale Zaferi'nin 100. yıldönümü Türkiye ve Dünyada çeşitli etkinliklerle kutlanırken Anıtkabir'de de kutlamalar başladı.

Anıtkabir tarihinde ilk kez bu gece sabaha kadar açık olacak ve avluda sabaha kadar yapılan etkinliklerin ardından kırık bulgur çorbası somun ekmekle birlikte ziyaretçilere şafak vakti saat 04.00'te ikram edilecek.

Çanakkale Zaferi'nin 100'üncü yıl dönümü münasebetiyle Anıtkabir'de 24-25 Nisan 2015 tarihlerinde "Anafartalar Kahramanı Albay Mustafa Kemal'i Anmak" temalı çeşitli etkinlikler düzenlendi.

ANITKABİR'DE ZİYARETÇİLERE KIYAFET SÜRPRİZİ

Anıtkabir'de nöbet tutan askerler, Çanakkale Zaferi'nin 100. yıldönümü nedeniyle 1. Dünya Savaş'ında giyilen kıyafetlerle nöbet tutmaya başladı. Askerler bir gün boyunca Anıtkabir'e gelen ziyaretçileri bu kıyafetlerle karşılayacak.

Anıtkabir'in güvenliğini sağlayan askerler bir gün boyunca 1. Dünya Savaş'ında Çanakkale Cephesi'nde giyilen üniformalarla nöbet tutacak. Anıtkabir'e ziyarete gelen vatandaşlarda Çanakkale ruhunu yansıtan askerlerle bol bol hatıra fotoğrafı çektirdi.

1915 DİLEK BALONU GÖKYÜZÜNE BIRAKILDI

Etkinliğe katılan vatandaşlar, günün anlam ve önemini gösteren "1915" dilek balonunu gökyüzüne bırakarak görsel bir şölenin yaşanmasını sağladılar.

İşte Anıtkabir'den bazı kareler:







Anıtkabir Bugün 24 Saat Açık Olacak
Kaynak: Haberler.Com

Son Dakika Güncel Anıtkabir Bugün 24 Saat Açık Olacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (16)

  • Doğan: Sonsuza Sonuna Kadar İnadına Mustafa Kemal Atatürk. . . 120 42 Yanıtla
  • oflu: Gerçek atatürk osman gazidir 15 51 Yanıtla
  • TCTC: ATATÜRKÜM Yüce Liderim Biz Burdayız 35 19 Yanıtla
  • OF: Hiç işim olmaz 8 39 Yanıtla
  • bace: Yine millete oyun oynuyorlar.Seçim öncesi göz boyamaya devam 32 11 Yanıtla
  • oflu: Valide emine sultan 1 36 Yanıtla
  • TÜRK OĞLU TÜRK: LAZ RUMUZLU ŞAHSİYET ANLADIĞIM KADARIYLA MİLLETİN ATATÜRK E DUYDUĞU SEVGİYİ ÇOKTAN KISKANMAYA BAŞLAMIŞ VE SEVGİYİ ÇEKEMEZ HALE GELMİŞSİN. SEN ZATEN ATATÜRK SEVGİSİ NEDİR BİLEMEZSİN. YERİNDE OTUR VE SEN YALNIZCA BU SEVGİYİ SEYRET. . . 22 13 Yanıtla
  • ali veli: sizlere 40 yaşında biri olarak bu dünyadan şimdiye kadar ne anladığımı anlatayım bi kere sanayi devrimleri ile son yüzyılların dünyanın efendisi olan İngiliz milletidir bu gerçek bu millete 2 defa almanlar baş kaldırmış 2 defada kaybetmiştir bu da gerçek diğer sanayileşmiş batı ülkeleri hariç tüm ülke ve liderleride onların kontrolünde gerçekleşmiş ulus pazar ülkeleri ve liderleridir buda gerçek peki İngilizler bizi nasıl tanır derseniz, daima güçlüden yana olan, komplexli, övdügün zaman kendini kaptıran, ve milliyetçilikle yönlendirdiğin zaman rus tehdidi açısından DÜNYANIN EN İYİ RUS BEKÇİLİGİ yapabilecek kadar kontrolde tutulabilecek bir topluluk halinde görür ve öyle olmamızı sağlamaya çalışır. benim gördüğüm bu dünyadan bu gerisi ise dünya düzenine etki edemeyecek olaylar 16 19 Yanıtla
  • Jack: Laz .. Bak dünya görüşünü sevmiyorsun bari askeri başarısını sev be adam ! İngilizlere boyun egmedi atam istanbul hükümeti gibi 18 11 Yanıtla
  • Gs: Atam ruhumuzdan sonsuza kadar .... 13 7 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız

Advertisement