Sarıgül: Her İnsan Ana Dilini Özgürce Kullanmalı - Son Dakika
Güncel

Sarıgül: Her İnsan Ana Dilini Özgürce Kullanmalı

Sarıgül: Her İnsan Ana Dilini Özgürce Kullanmalı

İstanbul Şişli eski Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, etnik köken üzerinden siyaset yapılmasını hiçbir zaman doğru bulmadığını söyledi.

03.11.2014 16:08  Güncelleme: 16:16
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İstanbul Şişli eski Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, etnik köken üzerinden siyaset yapılmasını hiçbir zaman doğru bulmadığını belirterek, "Her insan ana dilini özgürce öğrenmeli ve özgürce kullanmalıdır. Bayrağımız birdir, toprağımız birdir, bu temelde her konuyu konuşabiliriz" dedi.

İstanbul Şişli eski Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, çeşitli ziyaretlerde bulunmak üzere Amasya'ya geldi. Sarıgül, Amasya'nın Merzifon İlçesi'ne giderek İlçe Belediye Başkanı CHP'li Alp Kargı'ya ziyarette bulundu. Belediye binası önünde vatandaşlar tarafından karşılandı. Ziyaret sonrasında basın toplantısı düzenleyen Sarıgül, ülke gündemine ilişkin açıklamalarda bulundu. Sarıgül, etnik köken üzerinden siyaset yapılmasını hiçbir zaman doğru bulmadığını söyleyerek, "Her insan ana dilini özgürce öğrenmeli ve özgürce kullanmalıdır. Bayrağımız birdir, toprağımız birdir, bu temelde her konuyu konuşabiliriz. Her sorunu birlikte çözebiliriz. Özgürlükler alabildiğine mutlaka genişletilmelidir. İnsan Hakları tüm yurttaşlarımıza en üst düzeyde mutlaka sunulmalıdır. Özgürlük ve demokrasi ülkemizin ana çimentosudur" dedi.

Sarıgül, özgürlük ve demokrasiyi kısarak hiçbir yere varılamayaacğını belirterek, "Bütün yurttaşlarımın bir ve beraber olmasını rica ediyorum. İstiyorum ki ülkemde barış, hakim olsun özgürlük hakim olsun, ama istiyorum ki yurttaşlarımın sofraları gerçekten varlıklı olsun. Ülkemiz zor günlerden geçiyor. Sınırlarımızda savaş var, ülkemizin içinde önemli ölçüde gerginlik var, huzursuzluk var, zaman zaman yaşanan provokasyonlar iç barışımızı adeta tehdit etmektedir. Madenlerimizdeki olayları görüyoruz. Madenlerimize şöylesine bir baktığımız zaman Almanya'da, Fransa'da, İngiltere'de, İsviçre'de demokratik ülkelerde yaklaşık olarak 75 yıldır, hiçbir maden kazasına rastlanmıyor. Ama gün geçmiyor ki ülkemizde maden kazaları birbirini izliyor" diyerek şöyle devam etti:

"Şuanda ateş düştüğü yeri yakar 18 tane evladımız sizin kardeşiniz, sizin evladınız, sizin eşiniz olarak düşünün ve günlerden beri haber alınamadı. 18 tane daha Soma'nın acısı unutulmadan buradan gelen böylesine önemli bir konu ve bu noktada önemli ölçüler içerisinde tedbir alınmasını arzu ediyorum. Allah kimsenin başına vermesin, ama çare bulmamız lazım, çözüm bulmamız lazım."Sarıgül ilçede kurulan bir semt pazar yerine de giderek vatandaşlarla sohbet etti.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Sarıgül: Her İnsan Ana Dilini Özgürce Kullanmalı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement