Altın Kalem Ödülleri Sahiplerini Buldu - Son Dakika
Ekonomi

Altın Kalem Ödülleri Sahiplerini Buldu

Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, Ekonomi Muhabirleri Derneği (EMD) tarafından düzenlenen "6. Altın Kalem Ekonomi Basını Başarı Ödülleri" törenine katıldı.

24.04.2014 13:13
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, Ekonomi Muhabirleri Derneği (EMD) tarafından düzenlenen "6. Altın Kalem Ekonomi Basını Başarı Ödülleri" törenine katıldı.

Altın Kalem Ekonomi Basını Başarı Ödülleri Ankara'da düzenlenen törenle sahiplerini buldu. Rixos Otel'de yapılan törene Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural ile ekonomi dünyasından çok sayıda isim ve ödül alanlar katıldı.

Törenin açılışında bir konuşma yapan EMD Başkanı Turgay Türker, 600'e yaklaşan Ekonomi Muhabirleri Derneği'nin bugün Türkiye'nin hemen hemen her yerinde görev yapan insanları içinde barındıran bir meslek örgütü olduğunu belirterek, "Önümüzdeki dönem yeni temsilcilik ve şubelerle Anadolu'yu da kucaklama hedefi içerisindeyiz. 90'lı ya da 2000'li yılların başında olmuş olsaydık, bugün gündem açısından çok daha hızlı ve renkli bir şey olacaktı. Bugün bakıyoruz ki IMF heyeti Türkiye'de ama ekonomi muhabirlerinin tamamı da Türkiye'nin güzel bir görüntüsünü yansıtmaktadır. Bugün maalesef kamu kurumlarının genelinde ekonomi muhabirleri ve diğer gazeteci arkadaşlarımıza bir ambargo içerisinde kapılarını kapatmaktadırlar. Oysa muhabirler çalıştıkları kurumların kamudan aldıkları güçle denetleme içerisinde yaptıkları haberleri yansıtmakla görevlidirler. Kamu ve diğer kurumların basına böyle sürekli kapılarını kapatması bilgi verme noktasında doğal olarak şeffaflık noktasında da düşünülmesi gereken bir nokta olarak görüyoruz" ifadelerini kullandı.

-"EMD AKADEMİYİ DE HAYATA GEÇİRECEĞİZ"-

Önümüzdeki dönemlerde EMD akademiyi de hayata geçireceklerini söyleyen Türker, "Biz gazeteci olarak bir 6. Kalem bir ilke sonucudur. Bir ilki başlatan EMD bununla da yetinmemiştir. Gazetecilik usta çırak ilişkisi içerisindedir. EMD'nin üyelerinden birikimlerinden istifade ederek bunları genç gazeteci adaylarla paylaşıp daha iyi haberler noktasında bir gelişim yaratmak istiyoruz" dedi.

Türker sözlerini şöyle tamamladı:

"Öncelikle Başbakan Yardımcısı Ali Babacan'a, milletvekillerimize ve değerli konuklarımıza teşekkür ederken, jürinin eleme içerisinde gösterdikleri çalışmalarından dolayı da kendilerine teşekkür ediyor, ödül kazanan arkadaşlarımı tebrik ediyoruz."

-"BAŞARIYI FARK ETMEK, SEÇMEK VE ÖDÜLLENDİRME ÇOK ÖNEMLİ BİR TEŞVİK MEKANİZMASI"-

Başbakan Yardımcısı Babacan ise törende yaptığı konuşmada, Ekonomi Muhabirleri Derneği'nin 30 yıllık bir geçmişe sahip olduğunu ve 6 yıldır da Altın Kalem ödül törenlerinin artık geleneksel bir tören haline geldiğine dikkat çekti. Hangi konu olursa olsun başarıyı fark etmenin, seçmenin ve ödüllendirmenin gerçekten çok önemli bir teşvik mekanizması olduğunun altını çizen Babacan, "Eğer başarının farkında değilsek o zaman o yarışma heyecanını da görmüyoruz demektir. Rekabetle başarı gerçekleşir. Ekonomi muhabirleri de her bir kuruluşun çalışanının kendi haberinin peşinde ve daha hızlı ve daha doğru haber yapma rekabeti içerisinde olduklarını da görmemiz gerekiyor. Bu ödül törenleri gerçekten son derece faydalı oluyor. Ben bu son 6 yıldır yapılan ödül törenlerinin herhalde hemen hemen yarısına gelmişimdir diye düşünüyorum" diye konuştu.

-"ÖNEMLİ OLAN KAMU TARAFINDA İSTİKRAR VE GÜVENİ KORUYABİLMEK"-

Babacan ekonomi gazeteciliğinin Türkiye için gerçekten son derece önemli bir alan olduğunu da vurgulayarak şu ifadeleri kullandı:

"Çok kritik dönemlerde önemli hizmetleri siz bizlere sundunuz. Son 11 yıllık dönem Türkiye için iyi bir dönem oldu. Olumlu gelişmelerin, olumsuz gelişmelere göre çok daha fazla olduğu, sabah gazetelerimizi açtığınızda artık pozitif haberlerle uyandığınız bir dönem oldu. Bazen negatif haberler de daha çok izlenebiliyor. Bazen olumsuzluk daha çok sansasyon oluşturabiliyor. Olumlu haber yapmanın ya da olumlu bir gelişmeyi vermenin de gazetecilik açısından baktığımız da belki kendi iç çelişkisi de dönem dönem yaşanabiliyor. Önemli olan halkın doğru bilgiye ulaşabilmesi. Bugün baktığımızda gelişmiş ülkelerde dahi bazen sansasyon adına olayların olduğunda biraz daha farklı yansıtılabildiğini görüyoruz. Özellikle gazete sayfalarına artık baktığımızda şirketlerle ilgili haberlerin artık diğer haberlere göre daha ön planda olduğunu görüyoruz. Önemli olan kamu tarafında istikrar ve güveni koruyabilmek."

-"OCAK 2013'TEN 2014 OCAK'A KADAR TOPLAM ÇALIŞAN SAYISI 760 BİN KİŞİ ARTMIŞ"-

Her zaman özel sektörün ekonomi de hep ön planda olması gerektiğini söyleyen Babacan konuşmasında, "Eğer kaynakları özel sektör kullanıyorsa özel sektör yatırım yapıyorsa o harcama yapıyorsa bu kamuya göre ülke kaynaklarının çok daha verimli bir harcama yöntemidir. Özel sektörün ağırlıklı olduğu ve ekonomide kaynak dağılımını ve yönlendirmesini ağırlıklı olarak özel sektörün yaptığı bir ekonomi yapı. Ocak 2013'ten 2014 Ocak'a kadar toplam çalışan sayısı 760 bin kişi artmış. Bunun büyük bir ağırlığı özel sektör kaynaklı. Geçen yıla baktığımızda, büyüme rakamları yüzde 4 olarak gerçekleşti. Bütün olumsuzluklara rağmen, ekonomimiz yılbaşında öngördüğümüz oranı tutturacak bir büyüme performansı sergiledi" dedi.

-"TAKSİTLİ KREDİ KARTI BAKİYESİNDE SON AYLARDA 7-8 MİLYAR TL DÜŞÜŞ KONUSU"-

2014'ü kamu harcamalarının değil de, özel sektör aktivitesinin büyümenin lokomotifi olduğu bir yıl olarak görmek istediklerinin altını çizen Babacan, "Bu yılda biz ekonomik büyümemizi ağırlıklı olarak özel sektör aktivitesinden görmek istiyoruz. Bu yılın ihracatın daha fazla olmasının da arzu ediyoruz. Bunun için geçen yıl ve bu yıl Ocak sonunda yine tedbirler aldık. İç tüketimin kontrollü şekilde büyümesini şuan itibarıyla önemli ölçüde sağlamış durumdayız. Bankaların kredi hacmi artış oranları, istediğimiz bir noktaya doğru gitmeye başladı. Hele hele taksitli kredi kartı bakiyesinde son aylarda 7-8 milyar TL düşüş konusu" şeklinde konuştu.

-"2023 HEDEFLERİNE ULAŞABİLMEK İÇİN YAPISAL REFORMLARIMIZA AĞIRLIK VERMEMİZ GEREKİYOR"-

Türkiye G-20 dönem başkanlığını almaya hazırlandığını da dile getiren Babacan, "Bunun içinde hazırlıklarımız devam ediyor. Bir yönlendirme komitesinin başkanlığını da ben yapıyorum" dedi.

Babacan, dünya ekonomisinin oldukça zor dönemlerden geçtiği dönemlerde Türkiye'nin bundan olumlu bir şekilde ayrıştığına da dikkat çekerek, Türkiye'nin performansının diğer ülkelere göre çok daha iyi olduğunu da vurguladı. Babacan, "Önümüzdeki 10 yıl büyüme oranları, gelişmekte olan ülkeler açısından geçmiş 10 yıla göre biraz daha düşük olacak. Yine de bu düşmüş olan büyüme oranları dahi, gelişmiş ülkelerin çok çok üzerinde olacak. Hareketlilik, dinamizm isteyen, nereye yatırım yapsam fayda görürüm diye düşünen yatırımcılara, gelişmekte olan ülkelerin iyi bir adres olduğunu görüyoruz. Türkiye de bu ülkelerin içinde. 2023 hedeflerine ulaşabilmek için de yapısal reformlarımıza ağırlık vermemiz gerekiyor" diye konuştu.

-ÖDÜLLER SAHİPLERİNE VERİLDİ-

Konuşmaların ardından, EMD'nin başarı ödülleri sahiplerine verildi.

Sabah Gazete'sinden Mehmet Nayır, "Boyacı Ali AB'yi Yendi" başlıklı haberiyle gazete (haber/söyleşi) dalında ödül aldı. Ödünü Başbakan Yardımcısı Ali Babacan verdi.

Gözlem Gazete'sinden Ahmet Buğra Tokmakoğlu, Türkiye Afrika'dan Yer Kapma Derdinde" haberiyle yerel medya dalında ödüle layık görüldü. Ödülünü MHP Grup Başkan Vekili Oktay Vural verdi.

-BAŞARI ÖDÜLLERİ-

"Altıncı Altın Kalem Ekonomi Muhabirleri Derneği Ekonomi Basını Başarı Ödülleri" şöyle:

1-Gazete (Haber/ Söyleşi)

-Boyacı Ali AB'yi Yendi

Mehmet Nayır/Sabah

2-Yerel Medya (Gazete/ Ajans/Dergi)

-Türkiye Afrika'dan Yer Kapma Derdinde

Ahmet Buğra Tokmakoğlu/Gözlem Gazetesi

-Türkiye Artık Oynamıyor

Mete Tamer Omur/ Ege'den Hürriyet

3-Dergi (Haber/ Söyleşi)

-Ejderin Rüyası-Son İmparatorlukİçin

Mesut Çevikalp/Aksiyon

-Kent İçinde Boşa Çıkan Son Araziler

Levent Gökmen Demirciler/Ekonomist

4-Ajans (Haber)

-"'Alo''ya 30 "'Boğaz Köprüsü''Parası Gitti

Emin Tamer Toğanaş/AA

5-Televizyon (Haber/ Röportaj)

-Sınırda Mazot Kaçakçılığı

Hasan Uylaş/NTV

6-Radyo (Ekonomi Haberi ya da Haber Programı)

-Ekonomi Günlüğü Programı

Ahmet Ergen/NTV

-Ekonomik Analiz

Süleyman Erdal/TRT Türkiye'nin Sesi Radyosu

7- Köşe Yazısı

-Net Hata Noksana İhracatın Kayıtlara Tam Girmemesi mi Yol Açıyor

Alaattin Aktaş/Dünya Gazetesi

8--İnternet Gazeteciliği

-Rüşvetin Belgesi Var, Davası Yok

Aysel Alp Süzer/Hürriyet

8- Özden Alpdağ Özel Ödülü

-Tahsin Tokay/Tokay Haber Ajansı

Jüri, ödüle aday çalışmaları değerlendirirken, yayınlanan haberin, röportajın söyleşinin veya programın kamuoyunda tartışılması veya var olan bir süreçte değişikliğe yol açması kriterini dikkate aldı. "Altıncı Altın Kalem Ekonomi Muhabirleri Derneği Ekonomi Basını Başarı Ödülleri" jürisi, Şükrü Kızılot, Serpil Yılmaz, Veli Özdemir, Mehmet Ali Balo, Nurten DeliktaşÖnel, Özlem Doğaner, EMD adına Güliz Demircan Yücel'den oluştu.

Kaynak: ANKA

Son Dakika Ekonomi Altın Kalem Ödülleri Sahiplerini Buldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement