Alman Heyet, Kayseri'de - Son Dakika
Yerel

Alman Heyet, Kayseri'de

Alman Heyet, Kayseri\'de

Almanya'nın Baden-Württemberg Eyaleti Başbakan Yardımcısı, Maliye ve Ekonomi Bakanı Dr. Nils Schmid ve Türk eşi Tülay Schmid, beraberlerindeki Eyalet Meclisi üyeleri ile işadamlarından oluşan heyetle birlikte Kayseri'ye geldi.

03.04.2014 12:15
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Almanya'nın Baden-Württemberg Eyaleti Başbakan Yardımcısı, Maliye ve Ekonomi Bakanı Dr. Nils Schmid ve Türk eşi Tülay Schmid, beraberlerindeki Eyalet Meclisi üyeleri ile işadamlarından oluşan heyetle birlikte Kayseri'ye geldi.

Konuk Eyalet Başbakan Yardımcısı Dr. Nils Schmid ve beraberindeki heyet, Kayseri Valisi Orhan Düzgün'ü makamında ziyaret etti.

İstanbul'da düzenlenen uluslararası ExpoMED fuarına katılmak üzere Türkiye'ye gelen heyetin, Almanya'nın Ankara Büyükelçiliği kanalıyla Dışişleri Bakanlığına başvurarak Türkiye ziyaretleri kapsamında Kayseri'ye de resmi bir ziyarette bulunmak istediğini söyleyen Vali Orhan Düzgün, konuklarına 'Hoşgeldiniz" dedi. Kayseri'nin kültür birikimi ve ticari zekasıyla Anadolu'da ön plana çıkan bir şehir olduğuna vurgu yapan Vali Düzgün, konuklarına Kayseri'nin tarihi ve kültürel yapısı, ekonomisi ve ticari birikimiyle ilgili bilgi verdi. Vali Düzgün, "İki ülke arasındaki siyasi ilişkiler 250 yılı aşmasına rağmen son 50 yılda daha da ivme kazandı. Almanya'da yaşayan 3 milyona yakın soydaşımız, işsiz olarak oraya gitmesine rağmen bugün pek çok konuda Alman ekonomisine katkı sağlamakta. Türkiye'nin ticaret ilişkileri bakımından en önemli ortağı, birinci sırada yer alan ülke Almanya'dır. Türkiye'ye gelen turist sayısı bakımından da Alman dostlarımız ilk sırada. Bu karşılıklı yoğun ilişkiler iki ülke insanları arasında da gönül bağı oluşturmakta. Bu ziyaretin ilişkilerin daha da gelişmesine katkı sağlayacağını umuyorum" ifadelerini kullandı.

Konuk Eyalet Başbakan Yardımcısı Dr. Nils Schmid de Türkçe olarak başladığı konuşmasında Vali Orhan Düzgün'e teşekkür etti. Türkçesinin yetersiz olduğunu belirterek konuşmasına Almanca devam eden Schmid, İstanbul'da düzenlenecek olan bir fuara katılmak üzere Türkiye'ye geldiklerini kaydetti. Schmid, "Burada bulunmaktan mutluyuz. İlk izlenimlerimiz Kayseri'nin çok önemli kültürel varlığına sahip olduğu. Sabah Kayseri'nin simgesi olan Erciyes Dağını da gördük. Eyalet olarak da, ülke olarak da lider konumda olarak Türk sanayini daha yakından tanıma ihtiyaç ve isteğimiz var. Bu ziyaret kapsamında Türkiye ve özellikle Kayseri'deki ekonomik yapıyı, sanayisini tanıma fırsatı bulacağız" dedi.

Ziyarette Vali Düzgün, Alman Başbakan Yardımcısı Dr. Nils Schmid'e Osmanlı eseri tarihi saat kulesinin maketini hediye ederken, Baden-Württemberg Eyaleti Başbakan Yardımcısı, Maliye ve Ekonomi Bakanı Dr. Nils Schmid de Vali Orhan Düzgün'e, eyaletini simgeleyen 2 madalyon takdim etti. Bu arada Schmid, Vali Düzgün'ü Stuttgart'a davet etti.

Alman heyet, Organize Sanayi Bölgesi'ndeki bazı sanayi kuruluşlarında incelemelerde bulunarak, Cumhuriyet Meydanı, Selçuklu Müzesi, Atatürkevi Müzesi ve Güpgüpoğlu Konağı'nı da gezecek. - KAYSERİ

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Alman Heyet, Kayseri'de - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement