Alman Bakan, Camide Cuma Namazını İzledi - Son Dakika
Güncel

Alman Bakan, Camide Cuma Namazını İzledi

Alman Bakan, Camide Cuma Namazını İzledi

Almanya'nın en büyük eyaleti Kuzey Ren Vestfalya'nın Çalışma, Uyum ve Sosyal İşler Bakanı Guntram Schneider, DİTİB Merkez Camii'nde cuma namazını izledi.

27.03.2015 17:49  Güncelleme: 10:35
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Almanya'nın en büyük eyaleti Kuzey Ren Vestfalya'nın (KRV) Çalışma, Uyum ve Sosyal İşler Bakanı Guntram Schneider, Irkçılıkla Mücadele Haftası nedeniyle ziyaret ettiği Köln'deki Diyanet İşleri Türk İslam Birliği (DİTİB) Merkez Camii'nde cuma namazını izledi. Namaz sonrasında cemaate bir konuşma yapan Sosyal Demokrat Partili (SPD) Bakan Schneider sıcak mesajlar verdi.

CEMAATİ İLGİYLE İZLEDİ

Bakan Guntram Schneider'in ziyareti sırasında, önce din görevlisi Emre Şimşek cömertlik üzerine bir cuma sohbeti gerçekleştirdi. Daha sonra din görevlisi Mehmet Akif Ceyhan ezan okudu. Ezanı dikkatle dinleyen Guntram Schneider, cuma namazı kılan cemaati de ilgiyle izledi.

"ALMANYA'NIN AYRILMAZ PARÇASISINIZ"

Başka bir salonda cemaate seslenen KRV Çalışma, Uyum ve Sosyal İşler Bakanı Guntram Schneider, 'İslam'ın Almanya'nın bir parçası olduğu söylendi. Bugünkü cuma ibadetiniz ise Almanya'nın bir parçası olduğunuzu bir kez daha gösterdi. Çünkü birçok camide Fransa'da düşen uçaktaki kurbanlar için de dua edildi. Sizler bu toplumun ayrılmaz bir parçasısınız' dedi.

"SALDIRI YAPANLAR İSLAM'A ZARAR VERİYOR"

Almanya'da İslam düşmanlığının arttığına değinen Schneider, ' Paris, Brüksel ve Kopenhag'daki kanlı saldırılar sizin dininizle ilişkilendirildi. Bu çok iğrenç ve bunu reddediyoruz. Bu saldırıları yapanlar aynı zamanda İslam'a ve Müslümanlara da zarar veriyorlar' diye konuştu.

"IŞİD'İN İSLAMLA ALAKASI YOK"

Schneider ayrıca, terör örgütü Irak Şam İslam Devleti IŞİD'in Irak ve Suriye'de yaptıklarının da İslam'la alakasının olamayacağını söyledi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Alman Bakan, Camide Cuma Namazını İzledi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (8)

  • Dersimli : Almanya'da yaşıyorum Camiye giden yüzde doksanı içki içiyor 1 10 Yanıtla
  • Zaza23: İnşallah Allah sana da İslâmı gerçek manada yaşamayı nasip eder... 7 4 Yanıtla
  • mtn: Cahiller. . . camide bir kere alkış olmaz orasi spor salonumu??? 9 1 Yanıtla
  • ars: hayatımda ilk defa namaz seyircisi gördüm 2 0 Yanıtla
  • Dersimli : Almanya'da. Bu cahiler oyunu hep sol partilere Veriyorlar Türkiye'de hep Sağ partiye veriyorlar Bunlar bir bitmediler ya 0 2 Yanıtla
  • İNŞALLAH: İNŞALLAH HİDAYETE ERER. 1 0 Yanıtla
  • ....: Nasıl oluyormuş diyen angut cuma namazına hiç gitmediğini bilmek için kain olmaya gerek yok. 0 0 Yanıtla
  • zaman yolcusu: burada haberlere yönelik yorumlardan çok daha fazla yorumlara yönelik yorumlar var. buda gösteriyor ki kimse başkasının düşünmesini istemiyor verdikleri mesajla herkes benim gibi olmali diyorlar o zaman saygı nerde kaldı. herkes aynı cümleden farklı sonuçlar çikarabilir. tahammül edemiyorsaniz işinize bakın. buradaki amaç haber hakkında insanların ne düşündükleri. yapılmiş bir yoruma küfür ederek hakaret ederek ne kazanacaksınız. site tarafsızlık istiyorsa önce yoruma yazılan yorumları asla yayınlamamalı. . . 0 0 Yanıtla

Advertisement