6 Saat Hiç Durmayan Yağmur, Aksaray'ı Göle Çevirdi - Son Dakika
Güncel

6 Saat Hiç Durmayan Yağmur, Aksaray'ı Göle Çevirdi

Aksaray'da etkili olan dolu ve yağmur yağışı sele neden oldu. Onlarca küçükbaş hayvan telef oldu. 5 ev sular altında kaldı, bazı ahırlar da çöktü.

24.05.2014 08:00  Güncelleme: 10:06
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Aksaray genelinde başlayan dolu yağışı bir süre sonra yerini yağmura bıraktı. Aksaray Eskil ilçesine 35 kilometre uzaklıktaki Karakol Yaylası’nda aşırı yağışlar sele neden oldu. Yaklaşık 6 saat boyunca yağan yağmur, yaylayı sular altında bıraktı. 5 ev sular altında kalırken, onlarca küçükbaş hayvan telef oldu, bazı ahırlar da çöktü. İtfaiye ekiplerinin müdahale ettiği sel sonrası Aksaray merkezden AFAD ekipleri de çalışmalara katıldı. Yaylada hummalı bir çalışma yapılırken, kepçe, greyder ve kurtarma ekipleri bölgede su tahliye çalışması yapıyor.

KURTARMA EKİPLERİ ÇALIŞIYOR

Eskil Kaymakamı Mustafa İlhan, kurtarma ekiplerinin uzun süredir çalışmalara devam ettiğini belirterek, sel felaketini ucuz atlattıklarını, herhangi bir yaralı ya da can kaybı olmadığını ve sel felaketinin bölgede yaklaşık 200 bin metrekarelik alanda etkili olduğunu kaydetti. AFAD Müdürü İsmail Öztabak ve Şube Müdürü Tekin Atılgan da sel bölgesinde zarar tespit çalışmaları başlattı.



6 Saat Hiç Durmayan Yağmur, Aksaray\'ı Göle Çevirdi
Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel 6 Saat Hiç Durmayan Yağmur, Aksaray'ı Göle Çevirdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement