AK Parti ve CHP Görüşmesi Sona Erdi, Son Sözü Davutoğlu Söyleyecek - Son Dakika
Güncel

AK Parti ve CHP Görüşmesi Sona Erdi, Son Sözü Davutoğlu Söyleyecek

AK Parti ve CHP heyetlerinin, koalisyon görüşmeleri çerçevesinde yaptığı son istikşafi görüşme sona erdi. Toplantı sonrası CHP'li Koç'un sözleri dikkat çekti.

03.08.2015 21:49  Güncelleme: 01:12
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

AK Parti ve CHP heyetlerinin, koalisyon görüşmeleri çerçevesinde yaptığı son istikşafi görüşme sona erdi. Görüşme 7,5 saat sürdü. Toplantı sonrası CHP'li Haluk Koç'un sözleri dikkat çekti.

KOÇ "BAŞBAKANIMIZ" DEDİ

Dış ilişkiler, güvenlik ve eğitim başlıklarının görüşüldüğü son toplantının ardından CHP Genel Başkan Yardımcısı Haluk Koç'un Davutoğlu için "Başbakanımız" ifadesini kullanması dikkat çekti. Koç, "bundan sonrası geçici hükümeti yürüten başbakanımızın alacağı karara bağlı… Türkiye'nin kritik gündeminde ülkenin hükümetsiz kalmaması için geniş tabanlı birinci sınıf bir demokrasiyi hedefleyen bir ülkeyi nasıl oluşturabilirizin siyasi ödevini yerine getirdik" dedi.

ÖMER ÇELİK: HEYET OLARAK ÜZERİMİZE DÜŞEN GÖREVİ YAPTIK

Koç'un ardından açıklama yapan Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik ise şunları söyledi:

"Üzerinde durduğumuz bütün başlıklar tamamlandı. Genel başkanlarımıza sunum yapacak duruma geldik. Görüşmelerimizi 3 başlıkta genelbaşkanlarımıza sunacağız. Bu başlıklar mutabık kaldıklarımız, mutabık kalmadıklarımız ve genelbaşkanların vereceği kararlara bağlı başlıklardır. Biz heyet olarak üzerimize düşen görevi yaptık. Bütün bu sonuçları genelbaşkanlarımıza arz edeceğiz. Liderlerin ne zaman bir araya geleceğini bilemiyorum. Biz sunumlar için yarın hazır oluruz.

Anlaşılan kısımlar zar, çatışılan kısımlar var. Bizim heyetimiz sonuca karar verecek bir heyet değil. Biz objektif bir rapor sunacağız. Bu rapor olumlu mu olmuştur; olumsuz mu olmuştur? Buna genel başkanımız ve parti yetkililerimiz karar verecek"

BUNDAN SONRA NE OLACAK?

AK Parti ve CHP heyetleri beş kez bir araya geldi ve koalisyon şartlarının başlıklarını belirledi. AK Parti'nin sorular sorarak CHP'nin tutumunu keşfettiği görüşmelerin ardından taraflar rapor hazırlayarak Genel Başkanlara sunacaklar. Bundan sonraki süreçte "koalisyon müzakerelerinin" başlayıp başlamayacağına hükümeti kurma görevi kendisi olan Başbakan Davutoğlu karar verecek. Gerekli görülürse Genel Başkanlar bir araya gelebilecek.

TOPLANTIYA KATILAN İSİMLER

Toplantıda Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik başkanlığındaki AK Parti heyetinde Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, AB Bakanı ve Başmüzakereci Volkan Bozkır, Milletvekilleri Taha Özhan, Mücahit Arslan ve Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme eski Bakanı ve AK Parti Antalya Milletvekili Lütfi Elvan yer aldı.

CHP heyetinde ise Genel Başkan Yardımcıları Haluk Koç, Selin Sayek Böke, Faik Öztrak, Murat Özçelik, İstanbul Milletvekili Akif Hamzaçebi ve Genel Başkan Başdanışmanı Rasim Bölücek yer aldı.

AB, dış ilişkiler ve diplomasi konularının ele alındığı 5'inci ve son istikşafi toplantı 7,5 saat sürdü. Heyetler artık AK Parti Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na görüşmelere ilişkin hazırlanacak raporları sunacak. Ardından önümüzdeki günlerde genel başkanların bir araya gelmesi bekleniyor.

AK Parti ve CHP Görüşmesi Sona Erdi, Son Sözü Davutoğlu Söyleyecek
Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel AK Parti ve CHP Görüşmesi Sona Erdi, Son Sözü Davutoğlu Söyleyecek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (61)

  • Dingil: Her zaman son sözü uzun adam söyler 39 25 Yanıtla
  • Taha Yasin: valla şunu söylemek istiyorum hdp CHP akp üçüde hain partisi gerçekten üçü bit kursun mhp tek başına yeter üçüne de haydi hodrimeydan yüreğiniz varsa 61 2 Yanıtla
  • KARS MERKEZ: Ey akp liler sizin çocuklarınızın kafasınada bomba düşsün,eli kanlı katiller. 41 15 Yanıtla
  • BoZoo: Olmadı diyecek akp mhp ye sığınacak 42 6 Yanıtla
  • OSMANLI: akp seninleyiz 18 30 Yanıtla
  • bilo: Akp, %35e hazirlikli olun, geçen seçimde rte bir hafta saraydan çıkmamıştı, şimdi bir ay çıkamaz! Aktroller, sizde paranızı peşin alın, seçim sonrasına bırakmayın ;-) 30 15 Yanıtla
  • lol: Önce bir reise sorsun... sonra dayak falan yer! HAHAHAHA! LOL 25 17 Yanıtla
  • gazisehirli : chp bu akpkk yla koalisyon kurarsa bi daha oy vermem verdirmem 16 21 Yanıtla
  • Sinaypir: Merak etmeyi tayibin suyu fokur fokur kayniyor Az kaldi 19 16 Yanıtla
  • 1000 göllü musa: Hay ne siz olasınız ne sizin koalisyonunuz ...Nedir bu ülkenin sizden çektiği ? Başkan olmadı diye ülkeyi savaşamı sokacak böyle saçmalıkmı olur ... 14 15 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız

Advertisement