AK Parti Van Milletvekili Bilici, Hizmet-İş Van Şubesi 7. Olağan Genel Kurulunda Konuştu - Son Dakika
Yerel

AK Parti Van Milletvekili Bilici, Hizmet-İş Van Şubesi 7. Olağan Genel Kurulunda Konuştu

AK Parti Van Milletvekili Bilici, Hizmet-İş Van Şubesi 7. Olağan Genel Kurulunda Konuştu

İŞ Konfederasyonuna bağlı Hizmet-İş Sedikası Van Şubesi 7. Olağan Genel Kurulu yapıldı.

31.05.2014 19:13
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

HAK-İŞ Konfederasyonuna bağlı Hizmet-İş Sedikası Van Şubesi 7. Olağan Genel Kurulu yapıldı.

Genel kurula AK Parti Van milletvekilleri Burhan Kayatürk, Fatih Çiftçi, Mustafa Bilici, Gülşen Orhan, Hizmet-İş Sendikası ve Hak-İş Konfederasyon Genel Başkanı Mahmut Aslan, AK Parti İl Başkanı Abdullah Aras, Tuşba Belediye Başkanı Fevzi Özgökçe ve Gevaş Belediye Başkanı Sinan Hakan katıldı.

Genel Kurulda kürsüye çıkan Van Milletvekili Mustafa Bilici, Soma faciasında hayatını kaybeden emekçilere Allah'tan rahmet dileyerek konuşmasına başladı. Konuşmasında gündeme ilişkin açıklamalarda bulunan Bilici, taşeron ve madenlerde yeraltında çalışanlara yönelik düzenlemeleri içeren yasa tasarısının Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanlığına sunulduğunu açıkladı. Yaklaşık 1 milyonun üzerindeki taşeron işçilerinin kıdem tazminatı ve izin haklarının güvence altına alındığını belirten Van Milletvekili bunlarla birlikte toplu iş sözleşmesinin de önün açıldığını aynı zamanda özlük haklarında da bir iyileştirmenin olacağını ifade etti.

Çözüm sürecine ilişkinde açıklamalarda bulunan Van Milletvekili Mustafa Bilici, Hak-İş Konfederasyonu Genel Başkanının da Doğu Anadolu Akil İnsanlar Gurubunda bulunduğunu hatırlatarak kendisini katkılarından dolayı kutladığını söyledi. Doğu-Batı halklarının kaynaşmasının çözüm sürecine pozitif etki yapacağına inandığını söyleyen Bilici, bu hususta Hak-İş, Hizmet-İş gibi büyük kuruluşların öncü olmalarını istedi. TBMM Ak Parti Grup Başkanlığı tarafından Doğu ve Güneydoğuya düzenlenen programlarda bazı Milletvekili arkadaşlarının ilk defa ülkenin doğusuna geldiklerini ve intibalarının değiştiğini anlattı.

Türkiye'de Cumhurbaşkanı'nın ilk defa halk tarafından seçileceğini de dile getiren Bilici, Ak Parti ile birlikte eski alışkanlıkların bittiği, inkar, asimilasyon ve ret politikalarının olmadığı, iç barışın sağlandığı, demokratik kültürün geliştiği yeni Türkiye idealinin ortaya çıktığı bir dönemin başladığını söyledi. Eski alışkanlıklarla millete rağmen çatı adayı arayışı içinde olan muhalefetin fitne çıkarma peşinde olduğunu ifade ederek. Gayelerinin millet ve memleket olmadıklarını söyledi . - VAN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel AK Parti Van Milletvekili Bilici, Hizmet-İş Van Şubesi 7. Olağan Genel Kurulunda Konuştu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement