AK Parti Siverek'te 20 Yıllık Saltanatı Bitirdi - Son Dakika
Politika

AK Parti Siverek'te 20 Yıllık Saltanatı Bitirdi

AK Parti Siverek\'te 20 Yıllık Saltanatı Bitirdi

AK Parti, 30 Mart'ta Siverek'te 20 yıldır belediyeyi yöneten Bucak Aşireti'ni yenerek bir iktidar partisinin 34 yıldır alamadığı belediyeyi aldı.

11.04.2014 11:37  Güncelleme: 12:06
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Şanlıurfa Siverek deyince akıllara 'Bucak aşireti' gelir. "Bucak aşiretinin bölgede çok güçlü olduğu" algısı 30 Mart'ta yapılan yerel seçimlerden sonra yerle yeksan oldu. Siverek Belediyesi'ni 20 yıldan beridir yöneten Bucak aşiretinin temsilcisi, aynı zamanda eski belediye başkanı olan ve Demokrat Parti'nin adayı Ali Murat Bucak, AK Parti'nin adayı Resul Yılmaz karşısında kaybetti.

BDP'NİN ADAYI ÜÇÜNCÜ OLDU

AK Parti Milletvekili Mehmet Kasım Gülpınar'ın katkısının da büyük olduğu seçim zaferinde AK Parti'nin adayı Resul Yılmaz yüzde 46,7; DP'nin adayı Ali Murat Bucak yüzde 29,5 oy alırken BDP'nin adayı Metin Özbadem ise yüzde 22'lik bir oy oranına ulaştı.

AK PARTİ NASIL BAŞARILI OLDU?

Konuyla ilgili Haber 7'ye açıklamada bulunan AK Partili Gülpınar, "Siverek'te 34 yıldır iktidar partisi ile yerel yönetimler buluşmamıştı. AK Parti'nin 'değişim şart' parolasıyla yola çıktığı bu yarışta halk da değişimden yana olduğunu AK Parti'ye verdiği büyük destekle kanıtladı. Bugüne kadar iktidar partisine fırsat vermeyen Siverekliler, Türkiye ve bölgede normal siyasetin hayata geçtiğini ve devletin gücünü gördü. Bundan dolayıdır ki, AK Parti burada başarılı oldu" açıklamasında bulundu.

"HİÇBİR KESİM DIŞLANMAYACAK"

Mazbatasını alarak göreve başlayan Siverek Belediye Başkanı Resul Yılmaz ise yaptığı açıklamada, "Siverek'te hiçbir kesimi dışlamadan, herkesi kucaklayacak bir belediyecilik anlayışıyla hizmet gerçekleştirecektir" dedi.

Kaynak: Haberler.Com

Son Dakika Politika AK Parti Siverek'te 20 Yıllık Saltanatı Bitirdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (12)

  • ömer faruk ezber: Aym bunada müdahele etsene!! 40 15 Yanıtla
  • Salih: Urfa Bozova da 40 yıllık Arusoğlu saltanatını BDP yıktı. 30 17 Yanıtla
  • ibrahim: Değişim Siverek halkımıza hayırlı uğurlu olur inşallah... 22 7 Yanıtla
  • isvec merdin: bucak asireti fasittir 20 7 Yanıtla
  • Cuvaldız: Olaylar Halkın Gözleri Önünde Cereyan Ediyor, Gözler Acılıyor, Daha Acılacak.! 20 2 Yanıtla
  • emu: belediyeyi yönetecek başkan mı şeyhmi belli olacak... 13 6 Yanıtla
    berk: Bir kırar iki izol gerisi yalan 0 0
  • cengiz bayraktar: hocamı burdan tekrardan tbrk ediyorum.onun dörüstlüğüne diyecek yok ama etraftaki çapulcular umarım rahat bırakırlarda.sivereğimize gereken hizmetleri yapar.inşallah rtecep tayip erdoğanın cesareti vardır o hocamda onu biliyorum.boyun eğmez etraftaki çapulculara.resul yılmaz hizmette hiç bir zaman yılmaz ve yorulmaz inşallah 8 5 Yanıtla
  • ERTUGRUL POLAT: K.MARAŞ,LI OLARAK DİYORUMKİ IRK,,BAYRAK,,AŞİRET TOPRAK HEPSİ EŞİTDİR: TEK İSLAM TEK CEHENNEM TEK CENNET VE HESAB GÜNÜ VAR...ÇANAKKALEYE BAKIN BU TOPRAKLAR İÇİN OMUZ OMUZA YATAN KÜRT.TÜRK.ÇERKEZ ALEVİ DEDELERİMİZİ GÖRÜN VE BİZDE TORUNLARIMIZA BARIŞ DOLU GÜZEL BİR ÜLKE NEDEN BIRAKMAYALIM GÜNEŞ HEPİMİZE DOGUYOR BAKIN KULLANILMAYIN....! 8 0 Yanıtla
  • emsalsiz: Ak parti secim sureci boyunca ilce teskilati olarak ana kademe, genclik kollari ve kadin kollari ve ismini siverek tarihine altin harflerle yazan sayn vekilimiz m.kasım gülpınar'ın bitmek tukenmek bilmeyen azmi calismasi sonucu kazanilmis bir zaferdir. Bu zefer de emegi olan her bir bireye sonsuz selam ve tesekkurler.. 5 2 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız

Advertisement