AK Parti Genel Başkanı Yardımcısı Mehmet Özhaseki, Elazığ'da - Son Dakika
Politika

AK Parti Genel Başkanı Yardımcısı Mehmet Özhaseki, Elazığ'da

AK Parti Genel Başkanı Yardımcısı Mehmet Özhaseki, Elazığ\'da

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki, Türkiye’de iktidara gelen tüm partilerden daha başarılı olduklarını ancak kendilerinin bazı hatalarının olduğunu kabul ettiklerini belirterek, bundan hakikaten ders aldıklarını söyledi.

06.10.2015 14:07
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki, Türkiye'de iktidara gelen tüm partilerden daha başarılı olduklarını ancak kendilerinin bazı hatalarının olduğunu kabul ettiklerini belirterek, bundan hakikaten ders aldıklarını söyledi.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki, partisinin Elazığ İl Başkanlığı tarafından organize edilen sivil toplum kuruluşları, kanaat önderleri ve partililerin yer aldığı seçim süreci değerlendirme toplantısına katıldı. AK Parti'nin Elazığ milletvekilleri Şuay Alpay, Metin Bulut, milletvekili adayları Tahsin Öztürk, Ömer Serdar, Ejder Açıkkapı ile Elazığ Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz ile ilçe belediyeleri başkanlarının da katıldığı toplantıda konuşan Özhaseki, gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Kendisinin şuana kadar 12 seçim gördüğünü kaydeden Özhaseki, "Bir kısmı yerel seçimlerdi, bir kısmı da yerel seçimlerdi. Bu seçimlere her gittiğimizde konuşması arkadaşların çoğunluğu söze şöyle başlardı, 'Çok önemli seçimlere giriyoruz, bu seçim hepsinden daha önemli.' Niye böyle başladık. Türkiye'de seçimler önemli de onun için. Batıda da seçimler oluyor. Ben Almanya'da 1-2 sefer denk geldim. Seçim havası dışarıda hiç yok, kimseyi etkilememiş, dışarıda afiş bile yok. İnsanlar bir partiyi götürüyorlar, diğer partiyi getiriyorlar. Çok ta kimsenin umurunda olmuyor. Nedeni, sosyal demokratlarla, Hıristiyan demokratların çekişmesi var. Bu çekişme de hangisi gelirse gelsin ülkede uzun boylu bir şey değişmiyor. Ufak tefek değişiklerle idare devam ediyor" dedi.

Türkiye'de durumun böyle olmadığını da vurgulayan Özhaseki, "Bir parti iktidara geliyor, ekonomi dahil bütün alanlarda insanları rezil, rüsva, perişan ediyor. Bir başka iktidar geliyor onun yerine ekonomiyi ayağa kaldırıyor. İnsanların hak ve özgürlükleri noktasında standartlarını yükseltiyor. Milletin mutlu, refahlı olmasını sağlayacak işler yapıyor. Bunu 2002 öncesi ve sonrası hükumetleri olarak çok net söyleyebiliriz" diye konuştu.

"HÜKÜMET OLARAK BAŞARILIYIZ"

Kendi iktidarları dönemine yapılan işleri sadece hükumet açısından görmenin doğru olmadığının altını çizen Özhaseki, şunları kaydetti:

"Bir kategorize edecek olursak bizim 4 ana noktada başarımız var. Birincisi hükümet anlamında başarılıyız. Geçmişte ne kadar hükümet varsa, tabi ki iyi işler yapanları rahmetle anar ve hayırla anarız. Onlar ayrı şeyler. Ama karşılaştırdığımız zaman bizim 3 dönemde iktidar olarak yaptıklarımızın hepsi geçmişteki iktidarlardan daha başarılıdır. Ekonomide başarılıyız kesin. 8-10 aydır seçim hükumetindeyiz, belirsizlikler var ama hamdolsun kriz yok. Yunanistan, Portekiz gibi değiliz onlarda daha iyi durumdayız. İnşallah 1 Kasım'dan sonra bu daha da iyiye gidecek. Sağlıkta, ulaştırmada, kara ve hava yolunda da, enerjide ve eğitimde de başarılıyız diğer hükumetlerden. Bizim partimize gönül vermiş kardeşlerimiz dışarıda başlarını dik tutup bunları söyleyebilirler."

"HAKİKATEN DERSİMİZİ ALDIK"

Çok güzel işler başarmış iktidarın neden yüzde 60'lara çıkmadığını ve yüzde 40'larda kaldığını da çok tartıştıklarını aktaran Özhaseki, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bunun sebebi olarak sizlere sorsam belki de söyleyeceğiniz çok şeyler olabilir. İşte onların hepsini deftere yazdık. Genel başkanımızın başkanlığında gençlik kolları başkanlığımız, kadın kollarımız, il başkanlarımız, belediye başkanlarımız, milletvekillerimiz tek tek ne düşünüyorsa çok net olarak ifade ettiler ve deftere yazdık. Oradan bir ders çıkarttık. Önümüze bakıyoruz. Seçimin aslında söylediği şu, kardeşim tek başına iktidarı kimseye vermiyoruz biz. Ama ana ekseni ve birinci parti AK Parti olmasını istiyoruz. Onun başkanlığında bir komisyon görüşmeleri yapın ve hükumet kurun. Milletin söylediği tartışılmaz. Hata millette aranmaz, siz yanlış yaptınız denilmez. Biz hatalıyız, evet eskiden bizim bazı hatalarımız vardı, sizde böyle takdir ettiniz. Biz bundan ders aldık. Hakikaten de dersimizi aldık." - ELAZIĞ

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika AK Parti Genel Başkanı Yardımcısı Mehmet Özhaseki, Elazığ'da - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement