AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki Açıklaması - Son Dakika
Politika

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki Açıklaması

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki Açıklaması

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki, CHP Genel Merkezi’ni kurşunlayan Hacı Ali Hamurcu’nun ortaya çıkmasının ardından AK Parti İl Başkanlığı’nda düzenlediği basın toplantısında, “Kılıçdaroğlu, bumerangın kendisini vurmasıyla karşı karşıya. Bu kumpasçı anlayış, Atatürk’ün partisini kurşunlatmaya kadar işi götürdü” dedi.

28.10.2015 14:44
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki, CHP Genel Merkezi'ni kurşunlayan Hacı Ali Hamurcu'nun ortaya çıkmasının ardından AK Parti İl Başkanlığı'nda düzenlediği basın toplantısında, "Kılıçdaroğlu, bumerangın kendisini vurmasıyla karşı karşıya. Bu kumpasçı anlayış, Atatürk'ün partisini kurşunlatmaya kadar işi götürdü" dedi.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki, "CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 2011 bütçe görüşmelerinde elinde kırmızı dosya ile asrın büyük yolsuzluk dosyası diyerek aylarca hatta yıllarca gündemi meşgul eden olay vardı" diyerek, iddiaların başladığı olayı şu şekilde anlattı:

"2005 yılında hinterland yasası diye anılan yasa ile Gesi Belediyesi'ndeki işçi arkadaş bize geçmişti. Çalıştığı günler içinde ihbar alınca savcılığa suç duyurusunda bulunarak bu genci ihbar etmiştik. Yapılan yargılamalar sonrasında içeride yatıyordu. 2010 yılında birileri gelerek onu etkiler ve İstanbul'dan götürürler. O zaman Türkiye gündemine taşınır, 2011 yılında Kemal Bey elindeki dosya ile iddialı bir şekilde namuslu bir vatandaş ihbarda bulunuyor diyerek açıklama yapmıştı. Güya Kayseri yolsuzluklar şehri, herkes bu yolsuzlukların içerisindeydi. Sonra verdikleri dilekçeler ile bu sayı 50'ye çıkmıştı. Gelişen günlerde bir yıl kadar Kemal bey yaptığı basın toplantılarında, gittiği mitinglerde defalarca bu iddiaları tekrarladı. 9 katlı binayı niye verdiler ruhsatını, avukatın parasını niye ödediler diyerek Kayseri'yi yolsuzluklar şehri diye sunmaya çalıştı. Kul hakkı yiyorlar, günah değil mi diyerek açıklama yapmıştı. Uğur Dündar'ın programında 9 katlı bina Allah'tan korkmuyor musunuz diye suçlamalara devam etti."

Basın toplantısında, Hacı Ali Hamurcu'nun mecliste düzenlenen basın toplantısındaki fotoğrafı, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun bütçe görüşmelerinde elindeki kırmızı dosya ile görünen fotoğrafını göstererek açıklamalarını sürdüren Mehmet Özhaseki, "Başbakana ben dedim ki bu şahsı biz ihbar ettik. Suçunu itiraf etti ve cezasını aldı demiştik. İlk gün ne söylemişsek doğru çıktı. Ama algı devam etti. Kemal Bey de Uğur Dündar'ın karşısında bu sahte iddiaları devam ettirdi. Orada ne dokuz katlı bina, ne restoran, ne de düğün salonu vardı. Her şey yalan, tüm dünyaları yalan. Bu arkadaşı yanlarına aldılar, kitap yazdırdılar, yanında Kayseri vekilimiz, Atilla Kart, Ömer Süha Adan mecliste poz verdiler. Delikanlı diyor ki mektubunda, 'Sen hayat hikayeni yaz gerisini biz dolduracağız' demişler. Sonra kitabı almadıklarını ve dolandırıldığını söylüyor. Bu arkadaşın kim olduğunu her halde biliyorsunuz. Aynı adamlar Kayseri'ye Bülent Tezcan, Atilla Kart ile birlikte yaptıkları basın toplantısında benzer ifadeleri defalarca kullandılar. Tahsilatçı kapıya dayandı, bana sözünüz var borcunuzu ödeyin diyor" şeklinde konuştu.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki, açıklamasını şu şekilde sürdürdü:

"Kılıçdaroğlu attığı bumerangın kendisini vurması ile karşı karşıya. Bir günahın bedeli olarak hamurcu başına bela oldu. Bu kumpasçı anlayış Atatürk'ün partisini kurşunlatmaya kadar götürdü işi. Bütün bu olayların karşısında bizler önce hukuka güvendik. Hukuk karar verdi, bunların hepsi yalan dedi. 300 sayfalık dilekçelerini, kara lekelerin hepsini hukuk temizledi. Tazminat davalarına da epeyce para ödediler. Bunlarda yalan bitmiyor ki. Tazminat yok yalan dediler. En son kaybettiği dava için haciz gönderdim. Maaşına haciz konulunca anında parayı ödedi. Ne olur ömründe bir tane doğru söyle. Hayatının her tarafı yalan. Hukukun verdiği karar ile arkadaşlarımız aklandı. Bunların da müfteri olduğu ortaya çıktı. Allah'ın sopası yok ya, etme bulma dünyası. Bu gün algı operasyonu döndü dolaştı kendilerini vurdu. Kandırdıkları insan alacağını tahsilatını böyle almaya çalıştı. Bir insan kendisini ve partisini ancak bu kadar rezil eder. İstifa konusu kendisinin sorunu, Allah onu partisinin başından almasın. Biz memnunuz kendisinden."

CHP İl Başkanı Mustafa Ayan'ın CHP Genel Merkezini kurşunlayan Hacı Ali Hamurcu ile ilgili olarak, "Psikolojisi bozuk" açıklamasının hatırlatılması üzerine ise Mehmet Özhaseki, "Madem psikolojisi bozuk niye inandınız, madem psikolojisi bozuk 'değerli vatandaş' diyerek niye arkasına sığındınız, niye basın toplantıları yapıp kol kola girdiniz. Madem psikolojisi bozuk niye mecliste basın toplantısı yaptınız. Niye bunları zamanında iddia ettiniz. Şimdi iş döndü dolaştı kendilerini vurunca psikolojisi bozuk diyorlar. Dün namuslu vatandaştı, bu gün psikolojisi bozuk" cevabını verdi.

Cumhurbaşkanının örtülü ödenekten illere para dağıttığı yönündeki iddiaların sorulması üzerine ise Mehmet Özhaseki, "CHP'nin iddialarına bakılırsa Kızılderili soykırımını Tayyip Bey başlattı, ikinci dünya savaşını Tayyip Bey başlattı, Ermeni soykırımını Tayyip Bey başlattı. Ne kadar kötülük varsa Tayyip Bey başlattı. Biz görmedik, Kayseri'ye de bir para gelmedi. Geliyorsa bile kendilerine şimdiden hibe ettik hadi. Siyaset dürüst adamların işidir. Başta genel başkan bu kadar yalan söyledikten sonra Kayseri'deki arkadaşlara bir şey söylemeye gerek yok" cevabını verdi. - KAYSERİ

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement