AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki Açıklaması - Son Dakika
Güncel

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki Açıklaması

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki Açıklaması

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Kayseri Milletvekili Mehmet Özhaseki, terörle kararlı bir şekilde mücadelenin devam ettiğini ve 2 bin 500’ün üzerinde teröristin etkisiz hale getirildiğini söyledi.

23.10.2015 14:10
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Kayseri Milletvekili Mehmet Özhaseki, terörle kararlı bir şekilde mücadelenin devam ettiğini ve 2 bin 500'ün üzerinde teröristin etkisiz hale getirildiğini söyledi.

Bir dizi programa katılmak üzere Sivas'a gelen AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki, Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı İsmet Yılmaz ile birlikte sivil toplum kuruluşlarının temsilcileriyle Sivas Belediyesi'ne ait Paşabahçe Mesire Alanı'nda bulunan Kütükev'de kahvaltıda bir araya geldi. Burada konuşan Özhaseki, Gezi olayları masumane gençlerin orada ağaç kesilmesini protesto eden yapısını desteklediğini belirterek, "Herkesin hür bir şekilde protesto etme hakkı var. Ona da kimse dokunmasın. Ama aradan birkaç gün geçti. O yer altındaki örgütleri gördük ki mesele sadece üç ağaç meselesi değilmiş. Eğer öyle olsaydı o üç ağaç kesilmesi meselesini protesto eden insanlar Yalova'da CHP'li belediye başkanının 250 yıllık çınar ağaçlarını devirmesine bir tek söz söylerlerdi. O dönem IMF'ye borç bitmişti. Para kasada dolu büyük yatırımlar var. Üçüncü hava limanı kararı alınmıştı. Bu kimsenin hoşuna gitmedi. Almanya'nın hiç hoşuna gitmedi. Sonra üçüncü köprü yapımına başlandı. İstanbul'un Yalova'ya bağlanma kararı alınmıştı. Devasa yatırımlar Türkiye'nin etrafında devam ediyordu. Avrupa'nın durağanlaştığı Almanya'nın bile büyümelerde eksilere düştüğü bir ortamda bizim büyüme hızımız zirve yapmıştı. Dolar iki liranın altındaydı müthiş bir ortam bulunmaz bir ortamdı. Gezi olayları bir patladı arkasından birçok şey değişti. Uluslar arası meşhur Siyonistlerin güdümünde olan medya Türkiye'den canlı yayınlar yaparak ellerinden gelen her türlü kötülüğü yaptılar" dedi.

"ETRAFIMIZ YANIYOR, BİRLİK OLMAMIZ LAZIM"

İçinde bulunduğumuz coğrafyanın mazlumların coğrafyası olduğunu aktaran Özhaseki,"83 sene önce Balkanlar'da daralan kardeşlerimiz buraya gelmişler. Arap coğrafyasında daralan kardeşlerimiz buraya gelmişler. Kafkaslar'da başlamış göç neticesinde daralan, bunalan kardeşlerimiz buraya gelmişler. Et ve tırnak gibi olmuşuz. Kendi aramızda birlik gibi olmuşuz. Dirliğimiz yerinde iyiye gidiyor işlerimiz fakat bu birçok insanın dikkatini çekiyor onlarda bu gelişimi istemiyorlar. Etrafımızdaki coğrafya yanıyor. Bu ülkede dirlik olursa, birlik olursa, iyi olursa hem biz rahat ederiz hem de etrafımıza ışık saçarız. Ama böyle olmazsa bizi de Ortadoğu ülkesine çevirmeye çalışırlar üzerimizdeki oyunlar bitmez hepimizde sıkıntısını çekeriz. Suriye'de daralan buraya geliyor fakat biz daralırsak başka bir ülkemiz yok bizim" diye konuştu.

"GÜÇLÜ OLMANIN YOLU İSTİKRARDAN GEÇİYOR"

İstikrarın önemine dikkat çeken Özhaseki, "Güçlü olmanın yolu istikrardan geçiyor. İstikrarın önemini siyasilerde duyardım da bu kadar önemli olduğunuz bilmezdim. Bizim ekonomik olarak büyümemizin tek yolu istikrar yurt dışından yatırım almamız lazım içerideki yatırımcı da yastık altındaki parayı da çıkarıp üretime göndermemiz lazım asıl olan formül bu. Fakat gezi olaylarından sonra geriye çekilen yabancı sermaye şimdi bütün seçimleri izliyor. Eğer güçlü bir iktidar gelirse gelip yatırım yapacak. Türkiye'ni kendi öz sermayesi ile büyüme şansı yok. Mecbur yurt dışından para girdisini sağlamamız gerekiyor. Yıllık 25-30 milyar dolar civarında yatırım almak zorundayız. Eğer bu ekonomik büyüme devam etsin, refah seviyesi yükselsin istiyorsak mutlaka dışarıdan yabancı sermayenin girişini sağlamamız lazım. Herkes 1 Kasım'a kitlendi izliyor eğer güçlü bir iktidar çıkarsa yavaş yavaş hareketlenme başlayacak ve ekonomi de düzelme başlayacak. Eğer şüpheli bir durum çıkarsa, sıkıntılı bir ortam çıkarsa herkes geriye doğru çekilecek bu daralma devam edecek" ifadelerini kullandı.

"BİRİLERİ SİLAHLA MÜCADELE EDİYORSA, BUNLARIN İSTEKLERİ İHANET BOYUTUNDADIR"

Doğu'da her türlü yatırımın yapıldığını her türlü isteklerin yerine getirildiğini ama birilerinin hala silahla mücadele etmesinin ihanet olduğunu söyleyen Özhaseki sözlerini şu şekilde sürdürdü:

"Biz Amerika kadar güçlü olsak Türkiye'de bu gürültüler olur mu? Emin olun olmazdı. Çevremiz yanar mı? Emin olun yanmazdı. O yüzden güçlü olmamız lazım. Türkiye'nin 40 yıldır başında bir bela var. Bu belayla Türkiye Cumhuriyeti hükümetlerinden 7 Cumhurbaşkanı mücadele etmiş 9'da başbakan mücadele etmiş. Bu yeni çıkmış bir hadise değil bugünün hadisesi değil. Hep önceden demişler ki 'yatırım yapılmadı, baskı yapıldı, hakları verilmedi' o yüzden adamlar dağa çıkıyor. Şimdi müthiş yatırımlar yapılıyor. Yollara imreniyorum. Havaalanlarına imreniyorum. Hastanelere imreniyorum. Dillerini konuşmak istiyorlardı konuşuyorlar, istedikleri yere istedikleri isimleri veriyorlar, kurslar açılıyor, televizyon açılıyor. Şimdi ne eksik var? Varsa bir eksik yapın ama doğru düzgün bir eksikleri kalmadı. Benim gibi seçilip milletvekili olabiliyorlar. Yeterli çoğunluğu sağlarlarsa Başbakan, Cumhurbaşkanı olabiliyorlar bunların hepsini biz yaptık doğru da yaptık. Şimdi ortaya çıkan manzara bölücülük tehlikesi daha hala birileri silahla mücadele ediyorsa artık isteklerini hepsi ihanet boyutundadır. Türkiye Cumhuriyeti hükümeti de, devleti de bu şekilde bu iş için karar aldı devam ediyor."

"2 BİN 500'DEN FAZLA TERÖRİST ETKİSİZ HALE GETİRİLDİ"

Terörle mücadelenin sonuna kadar devam edeceğini belirten Özhaseki, "Kürt vatandaşların çoğu bizim gibi bayrağa saygılılar, ezana hürmetleri var, devlette kopmak istemiyorlar. Bu toprak parçası içerisinde bir olarak yaşamak istiyorlar kardeş görüyorlar. Ama bu örgütten dolayı, tehditlerden dolayı sinmiş vaziyetteler. Binden fazla sandıkta hep HDP çıktı. Okuma, yazma oranının sıfır olduğu yerlerde hiç iptal yok. Türkiye'de en çok okuma, yazma oranının olduğu yerlerde iptal oluyor nasıl oluyor da oralarda hep HDP çıkıyor. Çünkü muhtarlar korkudan oturup mühürleri vurup sandıkları kapattılar. Şu ana kadar yapılan mücadele eskiden yapılan mücadelenin hepsinin fevkinde müthiş de başarılı oldu. 2 bin 500'den fazla terörist etkisiz hale getirildi. Bunların hakikaten beli kırıldı. Artık nefes alamaz durumdalar Amerika'ya gidip yalvarıyorlar, Almanya'ya gidip yalvarıyorlar. Devreye insanlar sokup bir takım atraksiyonlar peşindeler bittiler çünkü. Önceden 200-300 kişi ile karakol basarlardı harp ediyor gibi gelirlerdi. Şimdi sadece geriden mayın patlatıyorlar veya kalleşçe pusu kurup aslanı gibi delikanlıyı hanımının, çocuğunun yanında vuruyorlar. İnşallah sonuna kadar bu operasyonlar devam eder orada bu terör belası biter bunun içinde zaten hepimiz niyetliyiz ve sonuna kadar da götürmeye hükümetimiz kararlı" şeklinde konuştu. - SİVAS

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement