AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Gül Açıklaması - Son Dakika
Politika

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Gül Açıklaması

"17 Aralık ve 25 Aralık sürecinde yaşadığımız hadiseler aslında devletin içine nüfuz etmiş bu illegal yapının, devletin bekasına, milletin geleceğine ve istikbaline tehdit olduğunu ortaya koydu.

27.09.2014 11:43

METİN GİRGİN - AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Abdlhamit Gül, "paralel yapı"yla mücadeleye ilişkin, "17 Aralık ve 25 Aralık sürecinde yaşadığımız hadiseler aslında devletin içine nüfuz etmiş bu illegal yapının, devletin bekasına, milletin geleceğine ve istikbaline tehdit olduğunu ortaya koydu. Bu, bir milletin ve devletin bekası mücadelesidir. 77 milyonun geleceği için bu mücadele ortaya konmuştur ve konacaktır" dedi.

Gül, AA muhabirine, partisinin 30 Mart'ta aldığı yüzde 45,5'luk oyla tarihi netice ve çok başarılı sonuç elde ettiğini belirterek, bunun belediye başkanlarının hizmet aşkını merkeze alarak, hemşehrilerinin hukukunu koruyarak, daha iyi, daha güzel ve estetik şehirlerde yaşamaları için verdikleri gayretin neticesi olduğunu söyledi.

Türkiye'deki bin 395 belediyenin yüzde 60'ının AK Parti'liler tarafından yönetildiğine dikkati çeken Gül, gelecek dönemde alt ve üstyapısı tamamlanmış, daha kalıcı ve medeniyet merkezli şehirler tasavvur ettiklerini anlattı.

" İzmir'e de hizmet ediyoruz"

Türkiye'de her bölgeden oy alan tek partinin AK Parti olduğuna işaret eden Gül, partisinin Ağrı ve İzmir'de birinci değilse de ikinci olduğunu anımsattı.

"Bu nedenle biz 77 milyonun partisiyiz. Her kesimden oy alan bir partiyiz" diyen Gül, İzmir'de CHP'li vatandaşların bile "keşke CHP'ye oy vermeseydim" dediğini savundu.

Gül, "İzmir, AK Parti'li belediyeye oy vermedi, seçmedi" diye cezalandırıcı anlayışta olmadıklarına işaret eden Gül, "Aksine belediyenin çözmesi gereken su ve ulaşım sorununu hükümet çözdü. İzmir'de belediye otobüsleri konusunda sorun olursa yine 'mağdur olmasınlar' diye biz ilgileniriz. İzmirli hemşehrilerimiz için her şeyi yaparız" diye konuştu.

AK Parti'li belediyelerin diğer partilere mensup belediyelere göre vatandaşlara hizmet götürme noktasında daha başarılı olduğunu, günün her saatinde kendilerine ulaşabildiklerini kaydeden Gül, Cumhurbaşkanı'nın da 02.00, 03.00 de olsa, belediye başkanlarını aradığını ve bilgi aldığını aktardı.

"Paralel yapı"yla mücadele

Yerelde ve genelde herkesin devlet içinde illegal yapılanmaya karşı mücadele etmesi gerektiğini vurgulayan Gül, sözlerini şöyle tamamladı:

"17 Aralık ve 25 Aralık sürecinde yaşadığımız hadiseler aslında devletin içine nüfuz etmiş bu illegal yapının, devletin bekasına, milletin geleceğine ve istikbaline tehdit olduğunu ortaya koydu. 77 milyonun geleceği için bu mücadele ortaya konmuştur ve konacaktır. Bu, ne Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın şahsi meselesi ne de AK Parti'nin meselesidir. Bu, bir milletin ve devletin bekası mücadelesidir.

Paralel yapıyla mücadele hem genel hem de yerelde devam edilecektir çünkü devletin geleceğine kastetme söz konusudur. Bank Asya.. Türkiye, bir hukuk devletidir. Mevzuatları dışında ekonomik çaba değil de politik çaba görülüyor. Bütün bunların hepsinin hukuk karşısında hesabı görülecektir. Yargılama devam ediyor üma bu, devletin kararlılığıdır. Bu belediyelerimizde, genel yönetim de bütün bürokraside de sürdürülecektir. Bundan kimsenin şüphesi olmasın." - Kocaeli

Kaynak: AA

Son Dakika Politika AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Gül Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement