AİHM'de Rusya İçin Önemli Dava - Son Dakika
Güncel

AİHM'de Rusya İçin Önemli Dava

Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi, Rusya'da 2004 yılında meydana gelen Beslan katliamı ile ilgili davayı bugün ele aldı.

14.10.2014 14:30  Güncelleme: 14:46
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi (AİHM), Rusya'da 2004 yılında meydana gelen Beslan katliamı ile ilgili davayı bugün ele aldı.

Duruşmada Rus hükümetinin ve katliam kurbanlarının yakınları adına başvuruyu yapan avukatların görüşlerini dinleyen AİHM hakimleri, dava ile ilgili kararı daha sonra verecek.

Beslan'da öldürülen 330 kişinin yakınları olan 447 kişi adına AİHM'ye yedi ayrı başvuru yapılmış ve daha sonra bu başvuruların birleştirilmesi kararlaştırılmıştı. Mahkemeye 2007'de yapılan başvuruda, "Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi'nin yaşam hakkı, işkence ve kötü muamelenin yasaklanması, aile ve özel yaşama saygı, adil yargılanma, etkili başvuru hakkı ile ilgili maddelerinin Rusya tarafından ihlal edildiği" savunulmuştu.

Bir grup silahlı eylemcinin 2004 yılının eylül ayında Kuzey Osetya'nın Beslan kasabasındaki bir okulda bulunanları rehin almasıyla başlayan olayların üçüncü gününde Rus güvenlik güçlerinin düzenlediği kontrolsüz operasyon katliama dönüşmüştü. Rehinelerden 180'i çocuk 330 sivil hayatını kaybetmişti. Eylemciler ve güvenlik güçleriyle toplam 385 kişi ölmüş, en az 700 kişi yaralanmıştı. - Ankara

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel AİHM'de Rusya İçin Önemli Dava - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement