Ağrı'da "Turizm Haftası" Etkinlikleri - Son Dakika
Yerel

Ağrı'da "Turizm Haftası" Etkinlikleri

Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Çetin, "Ağrı'nın Turizm Değerleri" konulu konferans verdi.

18.04.2014 15:21
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi Öğretim Üyesi  Doç. Dr. Yusuf Çetin, "Ağrı'nın Turizm Değerleri" konulu konferans verdi.

Türk Telekom Anadolu Öğretmen Lisesi'nde konferans veren Doç. Dr. Çetin, Ağrı'nın taşınabilir kültürel değerlerinin tahminlerinden çok fazla sayıda olduğunu söyledi.

Ağrı'nın birçok uygarlığa ev sahipliği yapmış olmasının yanı sıra uygarlıklar için geçiş güzergahında bulunduğunu ifade eden Çetin, "Tarihi İpek Yolu bu güzergahın en önemlilerindendir. Bu uygarlıklar bölgede izler bırakmıştır. Ağrı'nın stratejik konumundan dolayı savaşlar ve tahripler de çok olmuştur. Bunun yanına son zamanlarda kaçak kazılar eklendiğinde, taşınabilir kültürel mirasımızın tahrip olduğunu söylemek kaçınılmazdır" diye konuştu.

Çetin, taşınabilir ve taşınmaz kültürel değerlerin gelecek kuşaklara aktarılması ve korunması için Ağrı'ya mutlak suretle bir müze kurulması gerektiğini vurgulayarak, "Bu iş öncelikle depo müze şeklinde başlatılması, daha sonra büyük bir müzenin yapılması şeklinde olabilir" dedi.

İl Kültür ve Turizm Müdürü Muhsin Bulut da "Turizm Haftası"nda "Şehrimizde Ören Yerlerimizi Görmeyen Kalmasın" sloganıyla kültür ve doğal güzellikleri tanıtmayı hedeflediklerini belirtti.

Ağrı Dağı, İshak Paşa Sarayı, Türkiye'nin en yüksek rakımlı tatlı su gölü olan Balık Gölü ve Meteor Çukuru'nun Ağrı'da yer aldığını anımsatan Bulut, "Bu mekanları korumak, gelecek kuşaklara aktarmak ve günün şartlarında tanıtmak en önemli görevimizdir" ifadelerini kullandı.

Konferansın ardından Bulut, Çetin'e plaket takdim etti. - Ağrı

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Ağrı'da 'Turizm Haftası' Etkinlikleri - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement