Afganistan'da Yaşanan Çığ ve Sel Felaketleri - Son Dakika
Güncel

Afganistan'da Yaşanan Çığ ve Sel Felaketleri

Afganistan'ın değişik bölgelerinde yoğun kar ve yağmur yağışı nedeniyle meydana gelen çığ düşmesi ve sel felaketlerinde 220 kişinin öldüğü, yaklaşık 100 kişinin yaralandığı bildirildi.

26.02.2015 18:32
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Afganistan'ın değişik bölgelerinde yoğun kar ve yağmur yağışı nedeniyle meydana gelen çığ düşmesi ve sel felaketlerinde 220 kişinin öldüğü, yaklaşık 100 kişinin yaralandığı bildirildi.

Pencşir Valisi Abdul Rahman Kabiri AA muhabirine yaptığı açıklamada, kent genelinde 4 gündür devam eden yoğun kar yağışının neticesinde, kentinin değişik bölgelerinde onlarca çığ düşmesi sonucu ölenlerin sayısının 187'ye yükseldiğini, cesetlerin kar altından çıkarıldığı belirtildi.

Afganistan'ın kuzeydoğusunda yer alan Pencşir kentinde düşen çığlarda yaklaşık 74 kişinin de yaralandığını belirten Kabiri, yüzden fazla evin hasar gördüğünü açıkladı.

Vali Kabiri, evleri hasar gören kişilere ilk yardımlarının dağıtıldığını ama bu kişilerin daha fazla yardıma ihtiyacı olduğunu söyledi.

Badahşan kentinde çığ düşmesi sonucu 18 kişi öldü

Öte yandan, Afganistan'ın kuzeydoğusundaki Badahşan vilayetinin Maymey ilçesinde çığ düşmesi sonucu 18 kişinin öldüğü bildirildi.

Badahşan Valiliği Sözcüsü Ahmed Navid Furuten, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bölgede etkili olan yoğun kar yağışının Maymey ilçesinin Tangi köyünde çığa yol açtığını söyledi. Çığ düşmesi sonucu aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu 18 kişinin hayatını kaybettiğini ifade eden Furuten, çığda 11 evin de hasar gördüğünü belirtti.

Furuten, yolların trafiğe kapalı olması nedeniyle bölgeye yardım ulaşılamadığını kaydetti.

Dört gün önce de Badahşan'ın Ragistan ilçesinin Kecler köyünde çığ düşmesi sonucu 12 kişi hayatını kaybetmişti.

Bu arada, Afganistan'ın Lağman, Nangarhar ve Kapisa kentlerinde yoğun yağmur yağması sonucu çıkan sellerde 15 kişinin öldüğü, 26 kişinin yaralandığı, çok sayıda ev ve tarım arazisinin tahrip edildiği bildirildi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Afganistan'da Yaşanan Çığ ve Sel Felaketleri - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement