Afganistan Cumhurbaşkanı 1. Yardımcısı Özbek General Raşit Dostum İstifa İddialarını Yalanladı - Son Dakika
Güncel

Afganistan Cumhurbaşkanı 1. Yardımcısı Özbek General Raşit Dostum İstifa İddialarını Yalanladı

Afganistan Cumhurbaşkanı 1. Yardımcısı Özbek General Raşit Dostum İstifa İddialarını Yalanladı

Dha DIŞ HABER – Afganistan'da Cumhurbaşkanı 1. yardımcısı olan Özbek General Raşit Dostum, hakkında çıkan istifa ve koalisyon hükümetinden çekilerek düşüreceği iddialarını yalanladı.

05.02.2016 15:36
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Dha DIŞ HABER –

Afganistan'da Cumhurbaşkanı 1. yardımcısı olan Özbek General Raşit Dostum, hakkında çıkan istifa ve koalisyon hükümetinden çekilerek düşüreceği iddialarını yalanladı. Ülkenin kuzeyinde yaşayan 8 milyon üzerinde Özbek, Türkmen ve Kazak kökenli Afgan'ın lideri olan Dostum Afganistan'da Eşref Ghani hükümetine destek vererek Ghani'yi Cumhurbaşkanlığına taşımış kendisi de Cumhurbaşkanı 1. yardımcısı olmuştu.

Özel bir ziyaret için bir süredir Hindistan'da bulunan Afganistan Cumhurbaşkanı yardımcısı Raşit Dostum kurucusu olduğu Cunbüş Milli Partisi gençlik kolları kongresinde yaptığı konuşmada hakkında istifa edeceği ve hükümetten çekilerek mevcut koalisyonun hükümetten düşmesini sağlayacağı yönündeki iddiaları yalanladı.

Kısa süre önce Afganistan'daki yerel ajanslar Raşit Dostum'un koalisyon hükümetinde seçim döneminde verilen sözlerin yerine getirilmemesini boykot ederek istifa edeceği ve koalisyondan çekilerek hükümeti düşüreceği yönünde haberlere yer vermiş bu iddialar Afganistan'da 2. yılına giren Koalisyon hükümetinin sona ereceği söylentilerine yol açmıştı.

Kurucusu olduğu Cünbüş Partisi gençlik kolları kongresinde konuşma yapan Afganistan Cumhurbaşkanı 1. yardımcısı Dostum söylentilerin gerçeği yansıtmadığını ifade etti. Dostum konuşmasında "Ben bu ülkenin Cumhurbaşkanı yardımcısıyım ve bu hükümetin kurulmasında en büyük emeği olan liderim nasıl bu görevi bırakayım, neden bırakayım "diyerek bu iddiaların koalisyon hükümetini yıpratmak amaçlı ortaya atıldığını ifade etti.

Dostum, Afganistan'da Türkmen'iyle, Özbek'iyle Hazarası ve Peştunu ile tüm etnik kökenlerin kardeşçe yaşadığı bir ortam için çalıştıklarını vurgulayarak "Evet verilen sözlerin yüzde 10'u bile yerine getirilmedi bize ve destekçilerime ama kısa süre içinde bu konuda sonuca ulaşacağımızı ve seçimlerde söz verilenlerin yerine getirileceğini biliyorum" şeklinde konuştu.

Ülkenin gençlik ve kadın kolları örgütü olan tek partisi Cunbüş'ün gençlik kolları başkanlığı kongresine ülke genelinden 3000 üzerinde partili delege katıldı. Türkiye'den de çeşitli üniversitelerde okuyan Afgan öğrencilerden oluşan parti üyesi 20 kişilik heyette hazır bulundu.

Bursa'da Uludağ üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesinde okuyan Afgan öğrenci Can Attari Ülkenin geleceği olan gençlere siyasetin önünü açan Cunbüş partisinin Raşit Dostum liderliğinde Afganistan'ı daha güzel günlere taşıyacağını belirterek 20 kişilik grup olarak kongreye Türkiye'de okuyan Afgan gençlerini temsilen geldiklerini söyledi. - Kabil

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Afganistan Cumhurbaşkanı 1. Yardımcısı Özbek General Raşit Dostum İstifa İddialarını Yalanladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement