Adana'da Ulaşıma Yapılan Zam - Son Dakika
Yerel

Adana'da Ulaşıma Yapılan Zam

Büyükşehir Belediye Başkanı Sözlü: "Önümüzdeki 5 6 aylık süreçte özellikle öğrenci kardeşlerimizin sorununu azaltacağız. Yüzde 50’ye varan oranda toplu taşıma ücretini azaltacağız"

10.09.2014 17:27
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, toplu taşıma ücretlerinin yeniden düzenlenmesi kapsamında, önümüzdeki 5-6 aylık süreçte özellikle öğrencilerin sorununu azaltıp yüzde 50'ye varan oranda toplu taşıma ücretini azaltacaklarını bildirdi.

Belediyeden yapılan açıklamaya göre, Sözlü, Adana Büyükşehir Belediyesi Meclis Toplantısı'nda, Ulaştırma Koordinasyon Merkezi (UKOME) kararıyla toplu taşıma ücretlerinin yeniden düzenlenmesiyle ilgili görüşlerini açıkladı.

Sözlü, dar gelirli insanların sıkıntılarını kesinlikle idrak ettiğini, toplu taşıma araçlarını kullanan orta ve dar gelirli hemşehrilerinin ulaşım ücretleriyle ilgili düzenlemeden olumsuz etkilendiğinin farkında olduğunu belirtti.

Türkiye'de iki yıl aşkın süredir akaryakıt, yedek parça, otomotiv sektöründeki döviz rayiç bedellerinin artırılması ve bunun sonucunda otomotiv bedellerinde yükselme yaşandığını kaydeden Sözlü, "Bize esnaf odalarının teklif ettiği zam oranının, yapılan düzenlemeden daha fazla olduğu da bilinmeli. Burada minibüs ve dolmuşçu esnafının fiyat ayarlaması hususunda, 'Biz şoförüz, bunları belediye ayarladı' demesi, böyle bir üslup kullanmaları uygun değil. Teklifi kendileri yaptı ve biz de kendilerinin hizmeti sürdürmeleri noktasında düzenleme yaptık" ifadelerini kullandı.

Öğrenciler için yeni düzenleme

Sözlü, yaptıkları araştırmada belediye otobüslerinden yararlananların yüzde 84'ünün öğrenci, yüzde 12 civarında vatandaşın indirimli, yüzde 4-5 oranında da sivil vatandaş kulanımının gerçekleştirdiğini belirlediklerini kaydetti.

Araştırmaya göre öğrenci kartlarının suistimal edildiğini ifade eden Sözlü, şunları belirtti:

"Öğrencilerimizle ilgili yeni düzenlemeler yapacağız. Önümüzdeki 5-6 aylık süreçte özellikle öğrenci kardeşlerimizin sorununu azaltacağız. Yüzde 50'ye varan oranda toplu taşıma ücretini azaltacağız. Bir öğrenci her seferde 1,5 lira ödediğinde, ay boyunca kendileri için önemli bir rakam tutuyor. Bununla ilgili yeni ayarlamalar, düzenlemeler yapacağız. Öğrencilere yüzde 50'ye varan bir oranda indirim yapmaya olumlu bakıyorum. "

Sözlü, toplu taşımada minibüslerin otobüse çevrilmesini, orta vadede de doğalgazlı otobüslerin tercih edilmesini öngördüklerini bildirdi. - Adana

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Adana'da Ulaşıma Yapılan Zam - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement