ABD, IŞİD'i Vurduğu Görüntüleri Yayınladı - Son Dakika
Güncel

ABD, IŞİD'i Vurduğu Görüntüleri Yayınladı

Pentagon Sözcüsü Kirby, ABD ve partner ülkelerin IŞİD operasyonunda bombardıman uçakları ve Tomahawk kara saldırı füzelerini kullandığını açıkladı.

23.09.2014 09:53  Güncelleme: 17:46
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Pentagon Sözcüsü Kirby, ABD ordusu ve partner ülkelerin, avcı ve bombardıman uçakları ve Tomahawk kara saldırı füzelerini kullanarak, Suriye’deki IŞİD hedeflerini vurduğunu açıkladı. Operasyona ilişkin ilk görüntüler dünya kamuoyu ile paylaşıldı.

JOHN KİBRY TEYİT ETTİ

ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon) Sözcüsü John Kirby, "ABD ordusu ve ortak ülkelerin güçlerinin, avcı ve bombardıman uçakları ve Tomahawk kara saldırı füzelerini kullanarak, Suriye’deki Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) teröristlerine karşı askeri eylemde bulunduğunu teyit edebilirim" dedi.

OPERASYON DEVAM EDİYOR

Operasyon şu anda devam ettiği için konuyla ilgili daha fazla detay veremeyeceğini belirten Kirby, "Bu hava saldırılarının kararı, Başkomutan’ın yetkisi altında ABD Merkez Kuvvetler Komutanlığı komutanınca bugünün erken saatlerinde verildi. Konuyla ilgili daha sonra daha fazla detay vereceğiz" diye konuştu.

ONLARCA HEDEF VURULDU

Uçaklar IŞİD'in kalesi Rakka kenti ile Irak sınırındaki bölgelerde onlarca hedefi vurdu. Hedefler arasında silah ikmal noktaları ve IŞİD'in cephanelikleri var. Ülkenin doğusundaki Deyr Ez Zor kentinde ise 30'da fazla hava saldırısı gerçekleşti. Reuters'a konuşan Suriye İnsan Hakları Gözlemevi Direktörü Rami Abdulrahman, Rakka ve çevresinde düzenlenen hava saldırılarında onlarca IŞİD üyesinin öldüğünü veya yaralandığını söyledi.

5 ARAP ÜLKESİ DE KATILDI

Hava operasyonuna ABD ve koalisyon ülkelerinin yanı sıra beş Arap ülkesi de katıldı.
Reuters'e bilgi veren ABD’li yetkililere göre Bahreyn, Suudi Arabistan, Ürdün ve Birleşik Arap Emirlikleri doğrudan hava saldırılarına katılırken Katar da destek verdi.

ABD uçakları 8 Ağustos'tan bu yana Irak'taki IŞİD hedeflerine yönelik 200'e yakın hava operasyonu düzenledi.

ABD, IŞİD\'i Vurduğu Görüntüleri Yayınladı
Kaynak: Haberler.Com

Son Dakika Güncel ABD, IŞİD'i Vurduğu Görüntüleri Yayınladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (19)

  • antep: amerikanin isidi vurmasi bazi zavallililari uzmus. 20 11 Yanıtla
  • HÜSEYİN ÇAKMAK: KARADAN GİRMEDİKÇE NE KADAR VURURSA VURSUN BOŞ HEM O BARZANİ TALABANİ BİR ARA TÜRKİYEYİ TEHTİD EDİYORDU VURURUZ DİYE HADİ İŞİDLE BAŞ EDİN OĞLUM GÖRELİM ŞİMDİ NASIL ACİZMİŞSİNİZ YALVARIYORSUNUZ KURTARIN DİYE BİZİ DEMEKKİ BU İŞLER KALLEŞÇE VUR KAÇLA OLMUYORMUŞ 14 13 Yanıtla
  • HAKİKAT: baktılar ypg işi bitirecek amerika ben bu işi halledeyim dedi ama genede helal olsun abd yey tc nin yapamadığını o yapıyor bu şerefi abd aldı ne yazıkki dinsizin hakkından imansız gelirmiş vur abd vur tohum bırakma bunlarda bazen zalimin hakkından zalimin gelmeside güzel 18 9 Yanıtla
  • zburnu: vur be yok edin ışıdı 22 4 Yanıtla
  • HÜSEYİN ÇAKMAK: TEK DİYECEĞİM ORDAKİ MAHSUN HALKIN ALLAH YARDIMCISI OLSUN 25 1 Yanıtla
  • neden: VAH VAH KÜRT DÜŞMANLARI ŞİMDİ KAN AĞLIYOR. . 17 7 Yanıtla
  • kekowa: İŞİD İSLAMA HİZMET ETMİYOR KİME HİZMET ETTİĞİ KÜRTLERE SALDIRMASINDAN BELLI 17 5 Yanıtla
  • HELAL ABD: TÜRKİYE ABDye Kurban Olsun . 17 3 Yanıtla
  • mmehmet: İŞİDLİLER EN KISA ZAMANDA VARMAK İSTEDİKLERİ HURİLERİNE KAVUŞTURDUĞU İÇİN BM TEŞŞEKKÜR ETMEKMLAZIM 19 1 Yanıtla
  • kekowa: İki at tepinirken olan aradaki eşşeğe olur. Bilmem anlatabildimmi. Tc 13 6 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız

Advertisement