Cumhurbaşkanı Açıkladı: Türkiye-AB Arasında 12 aylık Yeni Takvim - Son Dakika
Güncel

Cumhurbaşkanı Açıkladı: Türkiye-AB Arasında 12 aylık Yeni Takvim

AB-Türkiye arasında yaşanan gerilimin ardından NATO zirvesiyle tansiyon düşmeye başladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Birtakım çalışmalar yapmışlar. Kendilerinden bu çalışmaya yönelik 12 aylık takvim aldık." dedi.

27.05.2017 08:37  Güncelleme: 10:02
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türkiye- Avrupa Birliği arasında son dönemde giderek artan gerilim NATO zirvesinde gerçekleşen görüşmelerle yerini daha ılımlı bir havaya bırakmaya başladı. Brüksel'deki NATO zirvesi sonrası Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan dönüş yolunda görüşmelere ilişkin gazetecilerin sorularını yanıtladı. AB ile ilişkiler

'AB'DEN 12 AYLIK TAKVİM ALDIK'

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "AB ve üye ülke temsilcileriyle görüştünüz; kapıda karşılandınız. Olumlu bir hava oluştuğunu görebiliyoruz. Gelecek günlere ilişkin umutlu musunuz, ne tür aşamalar bekliyorsunuz AB ile? "Beyaz bir sayfa açıldı" diyebilir misiniz? Vize serbestisi konusunda bir gelişme var mı?" sorusu şu cevabı verdi:

"Tabii birtakım çalışmalar yapmışlar. Kendilerinden bu çalışmaya yönelik 12 aylık takvim aldık. Bu takvim üzerinde Dışişileri ve AB bakanlıklarımızla bir çalışma yapacağız, adımları atacağız. Tabii vize meselesi değil sadece, Kızılay ve AFAD'ın oralara yapacakları para yardımı hususunu da gündeme getirdik. Bu husus da gündemde kaldı. Bu konu üzerinde de çalışmaları karşılıklı yürüteceğiz.

Cumhurbaşkanı Açıkladı: Türkiye-AB Arasında 12 aylık Yeni Takvim

Son Dakika Güncel Cumhurbaşkanı Açıkladı: Türkiye-AB Arasında 12 aylık Yeni Takvim - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement