AB, Rus Sacına İlave Vergi Koyacak - Son Dakika
Ekonomi

AB, Rus Sacına İlave Vergi Koyacak

AB, Rus Sacına İlave Vergi Koyacak

AB, Rusya'dan ithal edilecek soğuk haddelenmiş saca antidamping vergisi koyacak. Böylece AB, soğuk haddelenmiş sac için Rusya'ya yüzde 13,8 ila 16 arasında ilave vergi uygulayacak.

12.02.2016 19:56  Güncelleme: 19:59
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Avrupa Birliği (AB), Çin ve Rusya'dan ithal edilecek soğuk haddelenmiş saca antidamping vergisi uygulayacak. Çin'den AB'ye ihraç edilen, dikişsiz çelik boru, kalın levha sac ve sıcak rulo saca yönelik antidamping incelemesi başlatıldı.

RUSYA'YA 13,8-16 ARASINDA İLAVE VERGİ

AB Komisyonu, bugünden itibaren Çin ve Rusya'dan ithal edilecek soğuk haddelenmiş saca yeni antidamping vergisi uygulamaya başlanacağını duyurdu. Böylece AB, soğuk haddelenmiş sac için, Rusya'ya yüzde 13,8 ila 16 arasında, Çin'e ise yüzde 19,8 ila 26,2 oranında ilave vergi uygulayacak.

ANTİDAMPİNG İNCELEMESİ BAŞLATILDI

Ayrıca, AB Komisyonu, Çin'den AB'ye ihraç edilen, dikişsiz çelik boru, kalın levha sac ve sıcak rulo saca yönelik antidamping incelemesi başlatıldığını bildirdi.

AB Komisyonu Ticaretten Sorumlu Üyesi Cecilia Malmström, çelik sektörüne yönelik alınan kararlarla ilgili, "Adil bir ortamda üretilmemiş ve suni olarak ucuza satılan ithal çelik ürünlerin sanayimizi tehdit etmesine izin veremeyiz. Bu duruma karşı, kurallara uygun bir biçimde elimdeki bütün yetkileri kullanmaya hazırım" dedi.

ÇELİK ÜRÜNLERİNİN FİYATLARIYLA REKABETTE SIKINTI YAŞIYOR

Avrupa çelik sektörü özellikle ithal çelik ürünlerinin fiyatları ile rekabette çeşitli sıkıntılar yaşıyor. Bugün alınan kararla birlikte AB'nin çelik sektörüne yönelik 37 farklı savunma tedbiri bulunuyor.

Son Dakika Ekonomi AB, Rus Sacına İlave Vergi Koyacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (4)

  • yibo: EYYY VATANDAŞ KİMİ DESTEKLERSEN DESTEKLE AMA CHP VE HDP DEN UZAK DUR...BUNLAR HAİNDİR.BUNLAR VATANA,BAYRAĞA,DİNE ZARAR VERİYOR...BUNLARA DESTEK VERENLERDEN YÜCE YARADAN İNŞALLAH HESAP SORACAK..... 10 3 Yanıtla
  • opl: urfali rumuzlu dingil ulan turkiyenin ekmegini yiyorsun bogazina dursun imansiz rus yanlisi kafir seni sen defol rusyaya gitsene ulan unutma turk devleti ukranyaya gurcistana benzemez turkiye savasirsa 3 uncu dunya savasi cikar ve burda rusyada yok olur sende icinde yok olursun 8 1 Yanıtla
  • Yetkin: karılarınızada vergi koyman lazım puding efendi çok çalışıyorlar çokk 4 1 Yanıtla
  • Tükenmez Kalem: Sacı bizden alsınlar. Aynısını yaparız. 0 0 Yanıtla

Advertisement