Manisa'da 90 Yaşında Kursa Gidiyor - Son Dakika
Güncel

Manisa'da 90 Yaşında Kursa Gidiyor

Manisa\'da 90 Yaşında Kursa Gidiyor

Manisa'da, 90 yaşındaki Süleyman Nihat Tınaz, pek çok kursa giderek, enerjisiyle gençlere taş çıkartıyor.

09.08.2014 09:55  Güncelleme: 16:31
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Manisa'da, eşi ve çocuklarının ölümünün ardından kendini sanata adayan 90 yaşındaki Süleyman Nihat Tınaz, haftanın dört günü, resimden mozaiğe, rölyeften taş boyamaya kadar pek çok kursa giderek, enerjisiyle gençlere taş çıkartıyor.

Manisa Büyükşehir Belediyesi, Atatürk Gençlik Merkezi, 15 yaşından 90 yaşına kadar tüm Manisalılar'a hizmet veriyor. Buradaki kurslara katılanlar arasındaki 90 yaşındaki Süleyman Nihat Tınaz, enerjisi ve sanat tutkusu ile dikkati çekiyor. Eşi ve iki çocuğunu yıllar önce kaybeden Tınaz, 1987'de Devlet Su İşleri'nden emekli olduktan sonra kendisini sanata verip, rölyef, ahşap, taş boyama, resim, fırça ile tek darbe vuruşu, mozaik gibi pek çok kursa katıldığını belirtti. İlerlemiş yaşına rağmen bilgisayar kursuna da gitmeyi düşündüğünü belirten Tınaz, "Elimden fırça, kalem düşmez. Uzun yaşamın sırrını sanatta buldum. Kulaklarımın ağır işitmesinden başka hiçbir sorunum yok. Gençler de sanata yönelerek bir şeyler üreterek yaşamlarını anlamlandırmalı" dedi.

Haftanın dört günü Atatürk Gençlik Merkezi'ndeki çeşitli kurslara geldiğini belirten Tınaz, "Boyalar, fırçalar bana yaşama sevinci veriyor. Bu tutkum olmasa herhalde bu kadar uzun yaşayamazdım. Sergi açmayı da düşünüyorum" diye konuştu. Bin 899 şiir, 430 yazı ve 2 oynanmış piyesinin de bulunduğunu belirten sanat tutkunu Tınaz, maddi imkansızlığı nedeniyle kitap çıkaramadığını söyledi.

Manisa Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı Atatürk Gençlik Merkezi Müdürü Duygu Özkal, Karataş da genç yaşlı ayrımı yapmadan herkesi merkez bünyesinde açılan kurslara davet etti. 2014 yaz döneminde 16 branşta 316 kursiyere hizmet verdiklerini aktaran Karataş, "Haftanın 7 günü merkezimizde Manisalılar'a hizmet veriyoruz. Sertifikalı kurslarda 3 branşta 62 kursiyer, enstrüman kurslarında 3 branşta 45 kursiyer, sağlıklı yaşam merkezinde 39 kursiyer, halkoyunlarında 43 kursiyer, el sanatlarında 7 branşta 83 kursiyer hizmetlerimizden faydalandı" dedi. Yeni dönemde dezavantajlı gruplara yönelik meslek edindirme kurslarına yöneleceklerini dile getiren Karataş, "Yaz kış ve güz dönemlerinde haftada yaklaşık bin kişiye hizmet verdik. Dershanemiz orta gelirin altında insanlara hiçbir ücret almadan öğrencilere destek oluyor. Yeni dönemde çoklu dilleri öğretme, turist rehberi yetiştirme gibi pek çok yenilik planlıyoruz" diye konuştu. - Manisa

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Manisa'da 90 Yaşında Kursa Gidiyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement