8'inci İstanbul Seminerleri BİLGİ'de Başlıyor - Son Dakika
Eğitim

8'inci İstanbul Seminerleri BİLGİ'de Başlıyor

İstanbul Bilgi Üniversitesi ve Reset – Dialogues on Civilizations tarafından bu yıl 8'incisi düzenlenen İstanbul Seminerleri 26 Mayıs 2015 Salı günü başlıyor.

23.05.2015 09:12
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

2008 yılından bu yana İstanbul Bilgi Üniversitesi ile Reset-Dialogues on Civilizations işbirliğiyle gerçekleştirilen İstanbul Seminerleri, bir kez daha siyaset bilimcileri, felsefecileri, tarihçileri, sosyologları ve akademisyenleri buluşturuyor.

Bu yıl 8'incisi düzenlenecek "Ekonomi, Hukuk ve İletişimin Küreselleşmesi Işığında Cumhuriyetçi Model'in Yeniden Ele Alınması" başlıklı seminerler dizisinde politika, ekonomi ve iletişimin küreselleşmesi karşısında Cumhuriyetçi siyasi modelin Avrupa'dan Orta Doğu'ya kadar farklı deneyimleri konuşulacak.

İstanbul Seminerleri'ne, Seyla Benhabib, Giovanna Borradori, Manlio Graziano, Georges Corm, Stefano Manservisi, Albena Azmanova, Abdou Filali-Ansary, Max Pensky, tephen Macedo, David Rasmussen gibi yurt dışından konuşmacılarla birlikte Asaf Savaş Akat, Soli Özel, Nilüfer Göle, Fuat Keyman, Yaman Akdeniz, Kerem Altıparmak gibi Türkiye'nin önde gelen akademisyenleri ve uzmanları katılacak.

Mohammed Haddad "Orta Doğu'da Cumhuriyetçi Sistemin Krizi ve Bunun Dinsel Neticeleri" başlıklı konuyu ele alınırken, Ömer Turan ve Cemil Boyraz "Türk Cumhuriyetçiliği 'ne Meydan Okumak: Kürt Hareketinin Siyasal Tasarımı" başlıklı konuyu değerlendirecek.

Yuvarlak masa toplantılarında, Giancarlo Bosetti'nin oturum başkanlığında Yaman Akdeniz, Kerem Altıparmak, Stephen Macedo, David Rasmussen'nin katılımıyla "İfade Özgürlüğü: Karşılaştırmalı Perspektifler", Ferda Keskin'in oturum başkanlığında Marco Ansaldo, Seyla Benhabib, Nilüfer Göle, Fuat Keyman'ın katılımıyla "Türkiye'de Artan İç Gerilimler: Avrupa ile Nasıl Bir Diyalog?", Asaf Savaş Akat'ın oturum başkanlığında Georges Corm, Stefano Manservisi, Soli Özel, Larbi Sadiki'nin katılımıyla "Türkiye ve Büyük Orta Doğu: Cihatçı Tehditler ile Kürtlere Destek Arasında" başlıklı konular tartışılacak.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Eğitim 8'inci İstanbul Seminerleri BİLGİ'de Başlıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement