7. İslami Uyanış Dünya Forumu Danışma Konseyi Toplantısı - Son Dakika
Güncel

7. İslami Uyanış Dünya Forumu Danışma Konseyi Toplantısı

Hamaney’in Başdanışmanı Velayeti: “IŞİD gibi tekfirci oluşumlar dünyada İslamofobiyi yaymaya çalışıyor”

25.11.2014 19:57
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İran'ın Dini Lideri Ayetullah Ali Hamaney'in Başdanışmanı Ali Ekber Velayeti, terör örgütü IŞİD'i, İslamofobiyi yaymaya çalışmakla suçladı.

Velayeti, Başkent Tahran'da düzenlenen 7. İslami Uyanış Forumu Danışma Konseyi Toplantısı'nda yaptığı konuşmada, Arap ülkelerinde yaşanan halk hareketlerini "İslami uyanış" şeklinde niteleyerek, "İslami uyanış sürüyor. Tekfirci olarak adlandırılan aşırı radikal dini gruplar İslami uyanışı durdurmak için oluşturuldu. Ancak İslami uyanış düşünüldüğü gibi durmuş değil. Bu radikal gruplar bazı Müslüman ülkeleri tarafından mali olarak desteklendiği halde Irak, Suriye ve Yemen halklarının Allah'ın yardımıyla bu gruplarla mücadele ettiklerini görüyoruz" dedi.

Aynı zamanda İslami Uyanış Forumu Danışma Konseyi Genel Sekreteri olan Velayeti, söz konusu grupların gerçekleştirdiği terör eylemlerine dikkati çekerek, "Dışlanmış ve sapkın gruplar, İslam dinini dünya kamuoyunda tahrip etmek ve Müslümanlar arasında ihtilaf oluşturmak için kuruldu. Onlar Müslüman olduklarını iddia ediyor.  Ancak İslam hiçbir zaman savunmasız çocukların ve kadınların başlarını kesmeye izin vermiyor. Tekfirci gruplar dünyada İslamofobiyi yaymaya çalışıyorlar. Kim, Filistin konusunda hiçbir tepki göstermeyen ve savunmasız çocuklarla kadınları katleden bir grubun Müslüman olduğuna inanır?" diye konuştu.

Konuşmasında Filistin ile İsrail arasındaki son çatışmalara değinen Velayeti, "Filistin halkının Mescid-i Aksa'da namaz kılmak isteyen insanlara uygulanan baskının azaltılmasına neden olan direnişiyle gurur duyuyoruz. Filistin'in diğer bölgelerinin de Gazze gibi Filistin halkının haklarının savunulması için silahlandırılmasını umuyoruz. Bizim Şii, Sünni, Hizbullah, Hamas ve İslami Cihat'ı desteklediğimiz gibi tüm İslam dünyası Filistinlileri destekleseydi, bugün Filistin'de Siyonist rejim adında gayrimeşru bir oluşum olmazdı" ifadelerini kullandı.

- Toplantı sona erdi

Öte yandan, yaklaşık otuz ülkeden kırk düşünür ve din adamının katıldığı 7. İslami Uyanış Dünya Forumu Danışma Konseyi Toplantısı, "İslami uyanışın önündeki fırsatlar ve tehditler, İslam dünyasının öncelikli konusu olarak Filistin meselesi ve üçüncü İntifada dalgası, radikal dini oluşumların İslami uyanışın tahril edilmesindeki rolü, İslam ümmeti birliği ve Müslümanların yeni İslam medeniyetini oluşturmadaki rolü" konularında düzenlenen oturumların ardından sona erdi. - İran

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel 7. İslami Uyanış Dünya Forumu Danışma Konseyi Toplantısı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement