"6. Ulusal Pediatrik Üroloji Kongresi" Diyarbakır'da Başladı - Son Dakika
Yerel

"6. Ulusal Pediatrik Üroloji Kongresi" Diyarbakır'da Başladı

"6. Ulusal Pediatrik Üroloji Kongresi" Diyarbakır\'da Başladı

Dicle Üniversitesi ve Pediatrik Üroloji Derneği'nin işbirliğiyle düzenlenen "6. Ulusal Pediatrik Üroloji Kongresi" Diyarbakır'da gerçekleştirildi.

08.05.2015 15:15
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kongre merkezinde düzenlenen kongreye Dicle Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ayşegül Jale Saraç, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Aslan Bilici, Üroloji Derneği Başkanı Prof. Dr. İbrahim Ulman ve Türkiye'nin çeşitli yerlerinden çok sayıda akademisyen katıldı.

Yaklaşık bir yıldır bu kongreye hazırlandıklarını dile getiren Kongre Düzenleme Kurulu Başkanı Prof. Dr. Abdurrahman Önen, destek veren tüm kurum ve kuruluşlara teşekkür etti.

Kısa bir süre önce derneğin 6. Yaşını kutladıklarını söyleyen Üroloji Derneği Başkanı Prof. Dr. İbrahim Ulman, 6. Kongreyi Diyarbakır'da yapmış olmaktan duyduğu memnuniyeti belirtti. Çocuk nefrolojisi ile olan işbirliklerinin devam ettiğine değinen Ulman, çocuk nüfusunun yoğun olduğu bir yerde böyle bir kongrenin yapılıyor olmasının anlamlı ve yerinde bir karar olduğunun ifade etti.

Diyarbakır'dan söz ederek konukları selamlayan Rektör Prof. Dr. Ayşegül Jale Saraç, Diyarbakır'ın 33 medeniyete ev sahipliği yapmış kültür ve medeniyet şehri olduğunu söyledi.
Diyarbakır surlarının dünyada tek olduğunu vurgulayan Rektör Saraç, Diyarbakır'ın bir açık hava müzesi konumunda olduğunu kaydetti. Diyarbakır'ı üstü örtülmüş bir hazine sandığına benzeten Saraç, gerçekleştirdikleri etkinlikler vesilesiyle Diyarbakır'ın tanıtımına her fırsatta katkı sunmaya çalıştıklarını belirtti.

En üst düzeyde hastaneler zincirine sahip olduklarını kaydeden Saraç, yenilenen fiziki ve teknolojik alt yapılardan söz etti. Son olarak, yaptığı sunumla Diyarbakır'ın tarihi, bilinmeyen yönleri hakkında bilgiler paylaşan Diyarbakır Kültür ve Tanıtma Derneği Başkanı Kenan Aksu, ilginç detaylar paylaştı. Program, Cemil Paşa Konağında verilen kokteyl ile devam etti. Panel, konferans ve bildirilerin yer aldığı kongre, 4 gün sürecek.

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Yerel '6. Ulusal Pediatrik Üroloji Kongresi' Diyarbakır'da Başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement