6. İspir Boğa Güreşleri Festivali Sona Erdi - Son Dakika
Yerel

6. İspir Boğa Güreşleri Festivali Sona Erdi

İspir Kaymakamlığı, İspir Belediyesi ve İspir Gelenek ve Göreneklerini Yaşatma Derneği tarafından düzenlenen 6. İspir Boğa Güreşleri Festivali tamamlandı.

02.06.2015 09:37
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İspir Kaymakamlığı, İspir Belediyesi ve İspir Gelenek ve Göreneklerini Yaşatma Derneği tarafından düzenlenen 6. İspir Boğa Güreşleri Festivali tamamlandı.

Festivale İspir Kaymakamı Ömer Faruk Fidan, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Selami Keskin, İlçe Garnizon Komutanı Jandarma Yüzbaşı Ümit Şevik, Belediye Başkanı Osman Çakır, İspir Cumhuriyet Başsavcısı Alper Kazancıoğlu, Pazaryolu Kaymakamı Ayhan Terzi, Pazaryolu Belediye Başkanı Recep Kaplan, Ziraat Odası Başkanı Temel Aktaş, iş adamları, çevre il ve ilçelerden davetliler katıldı.

Büyük bir heyecan ve coşkuya sahne olan güreşler, küçük orta boy, büyük orta boy, baş altı ve baş kategorileriyle devam etti.

Baş kategorisinde Artvin Yusufeli'nden güreşlere katılarak şampiyon olan Yıldırım Kasap'ın 788 kilogram ağırlığındaki "Paşa" isimli boğası 5 bin 600 liranın sahibi oldu.

Baş altı kategorisinde şampiyon olan Fikret Çınar'ın 660 kilogram ağırlığındaki "İmam" isimli boğası 4 bin 800 lira, büyük orta kategorisinde şampiyon olan Mustafa Yiğit'in boğası 4 bin lira, küçük orta kategorisinde şampiyon olan Erkan Alkan'ın boğası 3 bin 200 lira kazandı.

İspir'in kuru fasulyesiyle meşhur olduğunu anımsatan Kaymakam Ömer Faruk Fidan, "İnşallah ilçemiz boğa güreşleriyle de anılacak" dedi.

Başkan Çakır da amaçlarının hemşehrilerin bir araya gelip hasret gidermesi olduğunu ifade etti.

6. İspir Boğa Güreşlerinin Ağası Çamlıkaya Muhtarı Ahmet Karaman oldu.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel 6. İspir Boğa Güreşleri Festivali Sona Erdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement