Odunpazarı Belediye Başkanı Kurt'tan Dünya Engelliler Günü Mesajı - Son Dakika
Yerel

Odunpazarı Belediye Başkanı Kurt'tan Dünya Engelliler Günü Mesajı

Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla mesaj yayımladı.

02.12.2014 20:18  Güncelleme: 09:56
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım kurt, "Engelli vatandaşlarımızın sorunlarına sahip çıkarak, sağlıklı politikalar ve kalıcı çözümler üretilmesi toplum olarak temel sorumluluğumuzdur" ifadelerini kullandı.

Kurt, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla yayımladığı mesajında, toplumu oluşturan tüm bireylere eşit hak ve olanakların sağlanmasının, çağdaş toplum olmanın gereği olduğuna işaret eden Kurt, fiziksel yetersizlikleri nedeniyle insanların toplumdan dışlanmalarına yol açan çağdışı anlayışların terk edilmesi gerektiğini belirtti.

Engelliliğin yalnızca engellilerin ya da ailelerinin karşı karşıya bulunduğu bir sağlık sorunu olmadığına, sosyal boyutlarıyla toplumu yakından ilgilendiren ve tüm bireylerin ortak çabasını gerektiren bir konu olduğuna dikkati çeken Kurt, mesajında şunları kaydetti:

"Engelli vatandaşlarımızın sorunlarına sahip çıkarak, sağlıklı politikalar ve kalıcı çözümler üretilmesi toplum olarak temel sorumluluğumuzdur. Engelli vatandaşların daha iyi yaşam koşullarına kavuşabilmeleri için gerçekleştirilen çalışmalara yeni bir yön verilmesi gerekir. Yapılan tüm çalışmalara rağmen, engelli vatandaşlarımızın önemli sorunları bulunduğu gerçeğini hiçbir zaman gözardı edemeyiz."

Engelli vatandaşların üreten bireyler olarak kendi kendilerine yeter duruma gelmeleri amacıyla çaba sarf edilmesi gerektiğini belirten Kurt, mesajında, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü'nün ortaya koyacağı farkındalığın engelli vatandaşların hayat standartlarının geliştirilmesine ve problemlerin asgari seviyeye indirilmesine katkı sağlamasını temenni etti. - Eskişehir

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Odunpazarı Belediye Başkanı Kurt'tan Dünya Engelliler Günü Mesajı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement