29 Ekim Cumhuriyet Bayramı - Son Dakika
Güncel

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı

Güney Afrika Cumhuriyeti'nin başkenti Pretoria'da resepsiyon verildi.

30.10.2014 00:32
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Güney Afrika Ulaştırma Bakanlığı Genel Müdürü Mawethu Vilana, Türkiye ile güçlü ilişkiler içinde olmak istediklerini söyledi.

Türkiye'nin Pretoria Büyükelçisi Kaan Esener, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı nedeniyle resepsiyon verdi. Resepsiyona Güney Afrika Hükümeti adına katılan Vilana, Türkiye ile Güney Afrika arasında 2012'de kurulan "iki uluslu komisyon" aracılığıyla ilişkilerin yeniden güçleneceğini umduğunu belirtti.

Öncelikli projelerin tarım, eğitim, ticari yatırım ve maden olduğunu kaydeden Vilana, Türkiye'nin, G20'nin gelecek dönem başkanlığını üstlenmesinden memnuniyet duyduklarını da dile getirdi.

İkili ve çoklu anlaşmalara açık olduklarını ifade eden Vilana, istikrarlı kalkınma, güvenlik ve global barışın sağlanmasında oluşacak kolektif katkılara da destek verdiklerini vurguladı.

Esener de AA muhabirine yaptığı açıklamada, iki ülke arasındaki ticari ilişkilerin gün geçtikçe artığına dikkat çekerek, 2012'de 1,3 milyar ABD Doları olan ticaret hacminin 2013'te 2,2 milyara yükseldiğini aktardı.

Ticari ilişkilerin geliştirilmesinde serbest ticaret anlaşmasının gerekliliğini vurgulayan Esener, bunun, iki ülke arasında alışverişi hızlandıracağını söyledi.

Resepsiyona resmi görevlilerin yanı sıra çok sayıda diplomat da katıldı. - Gauteng

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement