29 Ekim Cumhuriyet Bayramı - Son Dakika
Yerel

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı

Kars'ın Sarıkamış ilçesinde 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı törenle kutlandı.

29.10.2014 15:49
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Sarıkamış ilçesinde cumhuriyetin 91. yıl dönümü törenle kutlandı.

Kaymakam Muhammed Gürbüz, 9'uncu Motorlu Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Murat Yetgin, Belediye Başkanı Göksal Toksoy, belediye düğün salonunda tebrikleri kabul etti.

Cumhuriyet Meydanı'nda törende, Kaymakam Gürbüz ile Yetgin ve Toksoy, askeri araçla halkın, öğrencilerin ve askerlerin bayramını kutladı. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasından sonra Kaymakam Gürbüz, burada yaptığı konuşmada, bugünün Atatürk'ün en büyük eserim dediği cumhuriyet değerleri etrafında her zamankinden daha güçlü bir şekilde kenetlenme günü olduğunu belirtti.

Bugünlerde aziz şehitlerin acısını, kahraman gazilerin fedakarlıklarını millet olarak derinden hissettiklerini anımsatan Gürbüz, şöyle devam etti:

"Bizi tek millet, tek devlet, tek bayrak ve tek vatan yapan yüksek değerlerimizi daha gür bir sesle yüceltmenin tam zamanıdır. Bu anlamlı günde sizlerin kardeş kavgası çıkarmak için beyhude bir çaba içinde olan şer ve nifak odaklarına bir kez daha en anlamlı cevabı vereceğinize inanıyorum. Bu duygu birliğini koruduğumuz, kışkırtma ve tahrikler karşısında birbirimizden şüphe duymak yerine daha sıkı kenetlendiğimiz sürece hain ve şer güçleri asla amacına ulaşamayacak. Çağdaş, laik ve demokratik Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu yüce Türk milletinin geçmişten geleceğe en değerli ışık kaynağı, eşi bulunmaz kahraman, büyük asker ve devlet adamı Mustafa Kemal Atatürk'ün yolunda yürümeye devam edeceğiz."

Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla okullarda düzenlenen resim, şiir ve kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrencilere, protokol üyelerince çeşitli hediyeler verildi.

Törenler, öğrencilerin şiir okuması, Fevzi Çakmak İlkokulu bando gösterisi, halk oyunları ve resmi geçitle sona erdi. - Kars

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement