1915 Olaylarına İlişkin Ermeni İddialarına Tepkiler - Son Dakika
Güncel

1915 Olaylarına İlişkin Ermeni İddialarına Tepkiler

MHP İstanbul İl Başkanı Mehmet Bülent Karataş, "Soykırım, batının siyasi, ideolojik ve emperyal bir politikasıdır ve bizimle uzaktan yakından bir bağlantısı yoktur" dedi.

24.04.2015 16:34
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

MHP İstanbul İl Başkanı Mehmet Bülent Karataş, "Soykırım, batının siyasi, ideolojik ve emperyal bir politikasıdır ve bizimle uzaktan yakından bir bağlantısı yoktur" dedi.

Fatih Sultan Mehmet'in türbesi başında bir araya gelen MHP genel başkan yardımcıları Celal Adan ile Atilla Kaya'nın da aralarında yer aldığı MHP'liler, 1915 olaylarına ilişkin Ermeni iddialarını protesto etti.

Burada grup adına açıklama yapan MHP İstanbul İl Başkanı Mehmet Bülent Karataş, Türk tarihinin "ağır bir operasyon altında olduğunu" söyledi.

Türk milletinin aziz ecdadının suçlanarak, Türk milletinin sorgulandığını belirten Karataş, Ermeni çetelerinin hatırasına sahip çıkan, diaspora hedeflerine kol kanat geren ve gerçekleri çarpıtıp, sulandıranların yanılgı ve hata içinde olduğunu kaydetti.

Karataş, Türk milletinin tarihinde soykırım olmadığının altını çizerek, "Tersini düşünen kim varsa gaflet ve hezeyan bataklığında çırpınmaya mahkumdur. Artık soykırım uydurmasının, soykırım vicdansızlığının konuşulması buna karşı tezler üretilmesi bile zaman kaybıdır. Eğer mazide kan izi sürülüyorsa kitlesel katliam çetelesi tutuluyorsa önce Avrupa'ya, emperyalizmin melanet yüzüne bakmak en doğrusudur" diye konuştu.

Karataş, Türk milletinin değerlerine sahip çıkacaklarını dile getirerek, "Adına ister tehcir, ister göç densin, Türk milleti dönemin şartlarında gereğini yapmış, en azından son yurdumuzun yüz yılını teminat altına almıştır. Soykırımcı arayanlar önce kendi sicillerini temizlemelidir. Soykırım, batının siyasi, ideolojik ve emperyal bir politikasıdır ve bizimle uzaktan yakından bir bağlantısı yoktur" ifadelerini kullandı.

Basın açıklamasının ardından "Asrın Yalanının Gerçek Yüzü" konulu sergi açıldı. Gruptakiler okunan duaların ardından buradan ayrıldı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel 1915 Olaylarına İlişkin Ermeni İddialarına Tepkiler - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement