Tan: Ya Kıyamete Kadar Kan, Ya Da Barış - Son Dakika
Güncel

Tan: Ya Kıyamete Kadar Kan, Ya Da Barış

HDP Diyarbakır Milletvekili Tan, "İki yol var, ya kıyamete kadar birbirimizin kanını dökeceğiz ya da oturacağız yeni bir dünya kuracağız, biz öncü güç oluruz" dedi.

01.09.2014 21:01  Güncelleme: 09:49
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Diyarbakır Milletvekili Altan Tan, "Bugün önümüzde iki yol var, ya kıyamete kadar birbirimizin kanını dökeceğiz ya da oturacağız yeni bir dünya kuracağız, yeni bir dünya. İşte biz Kürtler inşallah bu yeni dünyanın kurulmasında öncü güç oluruz" dedi.

1 Eylül Dünya Barış Günü etkinlikleri kapsamında Demokratik Bölgeler Partisi'nin de (DBP) aralarında bulunduğu bazı sivil toplum kuruluşlarınca Diyarbakır İstasyon Meydanı'nda düzenlenen mitingde konuşan Tan, Irat'ta yaşanan gelişmeler nedeniyle yüz binlerce Yezidi ve Türkmen'in perişan olduğunu dile getirdi.

Gazze'de 2 milyon insanın bombalar altında ramazan geçirdiğini anımsatan Tan, Orta Doğu'da Irak'ta, Bağdat'ta, Musul'da Sunni Arap, Şii Arap kavgasında kan aktığını kaydetti.

Orta Doğu coğrafyasının yandığını söyleyen Tan "Sanki bütün bir cehennem bizim üzerimize yağıyor. Esas sorun şu, biz bu batağın içinden nasıl çıkacağız? Biz birbirimizin kanını dökmekten ne zaman vazgeçeceğiz? Müslüman, Hıristiyan, Ezidi, Sunni, Şii, Alevi, Türk, Kürt, Arap, Keldani biz yeni bir dünyayı nasıl kuracağız? Biz yeni bir dünyayı kuramazsak kıyamete kadar birbirimizi öldürecek miyiz? İşte esas önümüzdeki ana soru bu. Yoksa çok hamasetli nutuklar atabiliriz. Birbirimize 'kahrolsun' diyebiliriz" diye konuştu.

Yeni bir dünya inşa etmenin ve kardeşliğin tesisinin mümkün olduğunu dile getiren Tan, yaşanan tüm olumsuzlukları emperyalist güçlere mal ederken aynı zamanda bir irade de geliştirilebileceğini kaydetti.

Tan, şöyle devam etti:

"Bizler onbinlerce yıllık medeniyet sahibi insanlar, dünya medeniyetinin kurulduğu Mezopotamya halkları, neden bir barış ve kardeşlik dünyası inşa edemiyoruz. Her sıkıştığımızda şunu söylüyoruz, 'emperyalisltler bizi birbirimize kırdırdılar' bu doğru ama biz neden kendimiz bir irade ortaya koyamıyoruz. Orta Doğu'da yaşayan halklar neden bir yeni dünya kuramıyoruz. Bugün önümüzde iki yol var. Ya kıyamete kadar birbirimizin kanını dökeceğiz ya da oturacağız yeni bir dünya kuracağız, yeni bir dünya. İşte biz Kürtler inşallah bu yeni dünyanın kurulmasında öncü güç oluruz. Öncü halk oluruz. Bunun için de önümüzdeki ilk basamak biz Kürtlerin kendi içindeki barış ve birliği sağlamamızdır."

Mitinge Diyarbakır Büyükşehir Belediye Eş Başkanları Gültan Kışanak, Fırat Anlı, kapatılan DEP milletvekili Hatip Dicle, DBP İl Başkanı Zübeyde Zümrüt, bazı Yezidi aileler de katıldı.

Mitinge katılanlar konuşmaların ardından sahne alan yerel sanatçıların şarkılarına eşlik etti.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Tan: Ya Kıyamete Kadar Kan, Ya Da Barış - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement