Zonguldak'ta 1000 Kişi Gezi Parkı İçin Yürüdü - Son Dakika
Güncel

Zonguldak'ta 1000 Kişi Gezi Parkı İçin Yürüdü

Zonguldak\'ta 1000 Kişi Gezi Parkı İçin Yürüdü

Zonguldak'ta, yaklaşık 1000 kişi ellerindeki pankart ve dövizlerle yürüyerek Taksim Gezi Parkı'nda yaşanan olayları protesto etti.

01.06.2013 16:14  Güncelleme: 10:36

Zonguldak'ta, yaklaşık 1000 kişi ellerindeki pankart ve dövizlerle yürüyerek Taksim Gezi Parkı'nda yaşanan olayları protesto etti.

Zonguldak Demokrasi Platformu'nun düzenlediği eylem için halk, İsmet Paşa Parkı'nda toplandı. Zonguldak Belediye Başkanı CHP'li Muharrem Akdemir ile CHP İl Başkanı Halil Furat'ın da katıldığı eylemde Demokrasi Platformu Dönem Sözcüsü Erdoğan Kaymakçı, basın açıklamasıyla Gezi Parkı'ndaki polisin sert tutumuna tepki gösterdi.

Basın açıklamasının okunmasından sonra kalabalık, kentin en işlek caddesi Gazipaşa'da ters yönde yürümeye başladı. Bu sırada caddede trafik durdu. Araçların arasından ve kaldırımdan yürüyen kalabalık, AK Parti İl Başkanlığı'nın da bulunduğu Madenci Anıtı'na kadar yürüdü. Grup, burada kısa süre slogan attıktan sonra tekrar caddeyi takiben İsmet Paşa Parkı'na yürüdü. 'Yaşasın Taksim direnişi', 'her yer Taksim her yer direniş' yazılı dövizler taşıyan kalabalığa cadde üzerindeki işyerlerinde bulunanlar ve sürücüler de alkışlarla destek verdi. İsmet Paşa Parkı'nda bir süre slogan atan grup, ardından tekrar aynı caddede ters yönde yürüyerek yeniden Madenci Anıtı'na geldi.

Kalabalık arasındaki bir grup, girişinde polislerin barikat kurduğu AK Parti İl Başkanlığı'nın bulunduğu binaya girmek istedi. Ancak CHP İl Başkanı Halil Furat'ın uyarısıyla grup polisin müdahalesine gerek kalmadan geri çekildi. Kalabalık, burada bir süre hükümet aleyhinde slogan attıktan sonra yeniden caddeyi takiben İsmet Paşa Parkı'na yürüdü. Eyleme katılanların büyük bölümü parktan ayrılırken, yaklaşık 60 kişilik grup parkta beklemeyi sürdürüyor.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Zonguldak'ta 1000 Kişi Gezi Parkı İçin Yürüdü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement