New York'ta Cumhurbaşkanı Seçimi Sorunsuz Tamamlandı - Son Dakika
Güncel

New York'ta Cumhurbaşkanı Seçimi Sorunsuz Tamamlandı

New York\'ta Cumhurbaşkanı Seçimi Sorunsuz Tamamlandı

New York'ta, bazı vatandaşların zarf sayım işlemlerine nezaret ettiği cumhurbaşkanı seçimi, sorunsuz tamamlandı.

04.08.2014 06:20  Güncelleme: 08:39

BİLGİN ŞAŞMAZ - New York'ta, bazı vatandaşların zarf sayım işlemlerine nezaret ettiği cumhurbaşkanı seçimi, sorunsuz tamamlandı.

Seçimlerin son gününde oy verme işleminin tamamlanmasının ardından New York'ta kurulan 15 sandıktaki oy pusulalarının içinde bulunduğu zarflar, Yüksek Seçim Kurulu (YSK) talimatları çerçevesinde parti temsilcilerinin ve bazı vatandaşların nezaretinde sayılarak, mühürlü çuvallarda Sandık Saklama ve Ulaştırma Komisyonu'na teslim edildi.

Komisyon da oy pusulalarını, Türkevi'nde hazırlanan ve anahtarları New York Başkonsolosu Levent Bilgen ve iki parti temsilcisinde olan üç asma kilitli ve bir de şifreli kilit sistemine sahip güvenli odaya koydu. 39 bin 220 kayıtlı seçmenin bulunduğu New York'ta, oy kullanımının yüzde 10 oranında gerçekleştiği tahmin edilirken, kesin rakamların YSK tarafından açıklanacağı belirtildi.

Toplam 85 bin 683 seçmenin bulunduğu ABD'de kullanılan oylar, mühürlü şekilde kuryeler tarafından 5 Ağustos Salı günü Türk Hava Yolları'nın (THY) tarifeli uçağıyla, yolcu koltuğunda Türkiye'ye ulaştırılacak.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel New York'ta Cumhurbaşkanı Seçimi Sorunsuz Tamamlandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement