Yüksekova'da Kadınlar Özgecan İçin Yürüdü - Son Dakika
Güncel

Yüksekova'da Kadınlar Özgecan İçin Yürüdü

Yüksekova\'da Kadınlar Özgecan İçin Yürüdü

Mersin'in Tarsus İlçesi'nde katledilen üniversite öğrencisi Özgecan Aslan için Hakkari'nin Yüksekova İlçesi'nde kadınlar yürüyüş ve basın açıklaması yaptı.

17.02.2015 14:48

Mersin'in Tarsus İlçesi'nde katledilen üniversite öğrencisi Özgecan Aslan için Hakkari'nin Yüksekova İlçesi'nde kadınlar yürüyüş ve basın açıklaması yaptı.

Yüksekova Demokratik Kadın Meclis'nin düzenlediği yürüyüşte yaklaşık 500 kadın, Özgecan Aslan için Cengiz Topel Caddesi üzerinde bir araya geldi. Aralarında Yüksekova Belediye Başkanı Ruken Yetişkin, sivil toplum örgütü temsilcileri ile vatandaşlar ellerinde Kürtçe ve Türkçe pankartlarla bir süre yürüdükten sonra, önce bir dakikalık saygı duruşunda bulundu. Ardından da basın açıklaması yaptı. Basın açıklamasını okuyan Rehyan Ören, yapılan katliamın Özgecan Aslan'a yönelik değil, tüm kadınlara karşı yapıldığını ve katledilenin de tüm insanlık olduğunu söyledi. Ören şöyle konuştu:

"Biz kadın hakları aktivistleri kadının toplumun ışığı ve rehberi olarak kabul eden ve böyle yaşama geçiren Özgür ve Demokratik kadınlar Gever'den sesimizi Özgecan'ın katledilişine karşı yükseltiyoruz. En vahşi terör gruplarına, en ilkel devlet politikalarına bilimum erkek egemen otoriteye karşı savaşarak özgürlük yolunu açan Kobane'nin devrimci kadınlarının ruhuyla Özgecan'ın katillerine yeni katillerin yolunu açan ve koruyan devlet siyasetine ve uygulamalarına buradan meydandan okuyor ve yaşasın özgür kadın, özgür gelecek. Özgür yaşam diyerek Özgecan'ın katlini telin ediyoruz."

Basın açıklamasını ardından erkeklerin de destek verdiği kadınların eylemi, olaysız son buldu. - Ksekovahakkari

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Yüksekova'da Kadınlar Özgecan İçin Yürüdü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement