Yörük Heykelinin Keçisinin Boynuzunu Kırdılar - Son Dakika
Güncel

Yörük Heykelinin Keçisinin Boynuzunu Kırdılar

Yörük Heykelinin Keçisinin Boynuzunu Kırdılar

Muğla'da, belediyenin kent estetiğinin yansıtılması için özel olarak yaptırdığı 'Keçili Yörük' heykeline, kimliği belirsiz kişiler tarafından zarar verildi.

24.01.2013 11:44

Muğla'da, belediyenin kent estetiğinin yansıtılması için özel olarak yaptırdığı 'Keçili Yörük' heykeline, kimliği belirsiz kişiler tarafından zarar verildi. Heykeldeki keçi figürünün boynuzunun kırılması tepkilere neden oldu.

Muğla Belediyesi'nin 'Yeşil alanların temalandırılması' projesi kapsamında kent içine yerleştirilen heykeller, kimliği belirsiz kişi ya da kişilerin saldırısına uğruyor. İzmirli heykel sanatçısı Cumhur Ata Türk'ün yaptığı ve Kocamustaefendi Caddesi'ndeki yeşil alana dikilen Keçili Yörük heykelinin bir boynuzu kırıldı. Günlük hayattan karenin yansıtıldığı heykelin yanına hatıra fotoğrafı çektirmek için gelenler, keçinin bir boynuzunun kırık olduğunu görünce, büyük üzüntü duyup, zarar veren kişilere tepki gösterdi.

Kenti zenginleştiren heykellerin beğeni ile karşılanması ve sahiplenmesi gerektiğini belirten Muğla Belediye Başkan Yardımcısı Yavuz Kayı, "Kültür turizmin ön plana çıktığı ilimizi gezmeye gelen yerli ve yabancı turistler heykelleri görünce belediyemizi ziyaret ederek teşekkür ediyor. Bu heykeller aynı zamanda Muğla'nın kültür-sanat kenti markasını da pekiştiriyor. Büyük bir emek gösterilerek yapılan bu eserlere zarar verenleri kınıyorum. Bunu yapanları bilinçli bulmuyorum. Sanata böyle mi sahip çıkacağız? Kenti zenginleştiren heykellerimizin beğeni ile karşılanması ve sahiplenilmesi gerekiyor" dedi.

Vatandaşlar ise "Fotoğraf çektirmeye geldiğimiz zaman keçi heykelinin boynuzunun kırık olduğunu gördük. Büyük bir üzüntü yaşadık. Zarar verenler emek hırsızıdır. Bunun başka bir tarifi olamaz" diye konuştu. - Muğla

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Yörük Heykelinin Keçisinin Boynuzunu Kırdılar - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement