Yolun İstinat Duvarı Evin Üzerine Çöktü - Son Dakika
Güncel

Yolun İstinat Duvarı Evin Üzerine Çöktü

Yolun İstinat Duvarı Evin Üzerine Çöktü

Yolun istinat duvarının evin üzerine çökmesi sonucu enkaz altında kalan 6 kişilik Altunkent Ailesi'nden 2 çocuk öldü.

10.04.2011 10:50  Güncelleme: 10:56

Erzurum'da yolun istinat duvarının evin üzerine çökmesi sonucu enkaz altında kalan 6 kişilik Altunkent Ailesi'nden 2 çocuk öldü.

Olay, bugün saat 06. 30 sıralarında Merkez Yakutiye İlçesi'ndeki Gaziler Mahallesi Pehlivan Sokak'ta meydana geldi. Yağışın etkisiyle mahalledeki karayolun istinat duvarı Altunkent Ailesi'nin oturduğu 20 metrekarelik evin üzerine çöktü. Çökme sonucu taş ve topraktan yapılan evlerinin altında kalan ve 2 ay önce askerden gelen 22 yaşındaki Gültekin Altunkent, eşi 20 yaşındaki Fatma, çocukları 4 yaşındaki Berna, 3 yaşındaki Nurnisa ve 8 aylık ikizler Salih Can ile Hüseyin Can'a ilk olarak komşuları ve yakınları müdahale etti. Baba Gültekin ve çocuklardan Nurnisa yakınları tarafından enkazdan çıkarıldı. Sevk edilen Sivil Savunma Arama ve Kurtarma Birlik ekipleri, enkaz altında kalan diğer yaralıları çıkardı. Yaralılar, Atatürk Üniversitesi Tıp Fakültesi Aziziye Araştıram Hastanesi ile Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi Acil Servisine kaldırıldı. Yaralılardan ikizlerden Salih Can ile Berna Can öldü.

Erzurum Valisi Sebahattin Öztürk ve Emniyet Müdürü Halit Turgut Yıldız olay yerine geldi. Vali Öztürk'ün yanına giden dede Ebubekir Altunkent, "Bunun böyle olacağı belliydi. Oğlumun evinin yanındaki karayolun istinat duvarı kayıyordu. Belediye yetkililerine defalarca söyledik. Dün gelip cep telefonu ile bir fotoğraf çekip gittiler. Eğer önlem alınmış olsa, , bugün torunlarım yaşıyor olacaktı. İnsan hayatı bu kadar ucuz olmamalı" dedi.

Yıkılan evin enkazından oğlu ve torunu çıkardığını söyleyen babaanne Hediye Altunkent ise, "Allah böyle bir acıyı kimse göstermesin. Haber gelmesi üzerine evlatlarımın yaşadığı eve gittim. Yerle bir olmuştu. Hemen enkazın içine girip önce oğlumu ve torunumu çıkardım. Hepsi çamura batmıştı. Enkazdan hangi torunumu çıkardım tanımıyorum" diye konuştu. Mahalle sakinleri olay yerine gelen Vali Sebahattin Öztürk'e, "Bizim sorunlarımızı ile kimse ilgilenmiyor. Birgün hepimizin sonu böyle olacak" diye sitemde bulundu. - Erzurum

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Yolun İstinat Duvarı Evin Üzerine Çöktü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement